Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Πιάνουν τα μικρά ψάρια για να το σκάσουν οι καρχαρίες;

εν ξέρω αν θα γίνει κάτι ξαφνικά σήμερα, αύριο, μεθαύριο ή σε μια εβδομάδα. Γράφει ο Νίκος Ασημακόπουλος.
Πιάνουν τα μικρά ψάρια για να το σκάσουν οι καρχαρίες;
Αλλά όσο περνούν οι μέρες, και δεν βλέπουμε κατηγορητήρια για όλες τις ομάδες και όλα τα πρόσωπα στην υπόθεση των στημένων, τόσο αρχίζει να φωλιάζει στο μυαλό του κόσμου η εντύπωση ότι πάει να πέσει το όλο πράγμα στα όσο πιο μαλακά γίνεται.
Όταν ακούει ο άλλος για... το τεκμήριο της αθωότητας ή το... να περιμένουμε πρώτα να δούμε αν θα δικαστούν και θα καταδικαστούν κάποιοι, κι όλα αυτά τα ωραία που αιώνες τώρα τα χρησιμοποιούν όσοι δεν έχουν την όρεξη να πάρουν αποφάσεις με κόστος, τότε καταλαβαίνει πως πάει, σιγά σιγά, να κλείσει (προσωρινά φαντάζομαι...) η ιστορία με τα λιγότερα τραύματα για όλες τις βασικές κολόνες του συστήματος, που χρόνια τώρα παίζει τα παιχνιδάκια του στις πλάτες του κόσμου που εξακολουθεί να τρέχει στα γήπεδα και να πληρώνει για να βλέπει μπάλα.
ΕΙΔΙΚΑ αυτό το επιχείρημα για το «τεκμήριο της αθωότητας» μάλλον δεν μπορεί να σταθεί πουθενά. Για ποιο λόγο είναι, δηλαδή, λιγότερο αθώοι πριν δικαστούν ο Μπέος κι ο Ολυμπιακός Βόλου, ο Τσακογιάννης και η Ηλιούπολη ή ο Ψωμιάδης με την Καβάλα που απολογήθηκαν και περιμένουν από μέρα σε μέρα καμπάνες, και δεν είναι οι υπόλοιποι, μόνο και μόνο επειδή βρέθηκαν τα ονόματά τους στη δεύτερη φουρνιά των κατηγορητηρίων. Μάλλον κάποιοι θέλουν να πιάσουν τις τσιπούρες, ώστε να προλάβουν και να το σκάσουν στα βαθιά οι καρχαρίες, κι άντε μετά πιάσ' τους.
ΛΙΓΑ νομικά να ξέρεις, τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά: Αν δεν ασκηθούν τώρα πειθαρχικές διώξεις σε όλους εκείνους που τους έχει απαγγελθεί αυτή τη στιγμή κατηγορητήριο, αλλά και στις ομάδες τους, για να φανεί στο τέλος μέσα από τη διαδικασία ποιοι βρίσκονται πραγματικά μπλεγμένοι και ποιοι όχι, θα είναι σαν να λένε με τον τρόπο τους οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς ότι το ποινικό κατηγορητήριο δεν είναι σοβαρό και η κ. Παπανδρέου άσκησε τις δικές της διώξεις με τουφεκιές στον αέρα κι όποιον πάρει ο Χάρος. Τόσο απλά. Γιατί ή τα στοιχεία της δικογραφίας είναι σοβαρά και δεμένα ή μιλάμε για κατηγορίες που δεν πατάνε σχεδόν πουθενά, δεν θα αντέξουν, όταν θα φτάσουν στο ακροατήριο, και θα καταρρεύσουν.
ΜΕΝΟΥΝ ακόμη οι δηλώσεις του κυρίου Φάκου και του κυρίου Αντωνακάκη, που έλεγαν κάθε τρεις και λίγο ότι θα δουλεύουν 20 ώρες το 24ωρο και πως είναι αποφασισμένοι να στείλουν κατηγορητήρια για ομάδες όσο μεγάλες και δυνατές κι αν είναι, επειδή ξέρουν τι ακριβώς συμβαίνει στο ποδόσφαιρο και θέλουν να το ξεκαθαρίσουν. Τώρα, αυτό το ξεκαθάρισμα αναβάλλεται για ένα εντελώς απροσδιόριστο «προσεχώς» με τη βεβαιότητα ότι στο πρωτάθλημα που θ' αρχίσει, θα παίζουν μαζί κι εκείνοι που έστησαν, κι εκείνοι που στήθηκαν.
ΚΑΙ φυσικά, ο κόσμος θα γελάει, πια. Αλλωστε, όσο ήταν να αηδιάσει, αηδίασε. Εχει και σοβαρότερα προβλήματα ν' ασχοληθεί. Κι εκεί ποντάρουν όσοι μεθοδεύουν με τέτοιο τρόπο την ιστορία.
Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: