Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Ασυμβίβαστος με την ήττα!

Ο Ολυμπιακός με καλά και κακά στοιχεία στο παιχνίδι του, ξαναχτύπησε στο φινάλε του φιλικού με την Βέρντερ (1-1) με το γκολ του Μοντέστο, δείχνοντας ότι δεν ανέχεται να χάνει ούτε στα φιλικά!
Αήττητος και χωρίς να... πείθει! Ο Ολυμπιακός έπιασε πολύ καλή απόδοση για 25 λεπτά στο α' μέρος, είχε υπομονή, πρέσινγκ, κίνηση και εξαιρετική κυκλοφορία, αλλά δεν είχε γκολ. Γκρμπιτς, Ριέρα, Ιμπαγάσα ήταν «τριπλέτα» φωτιά στο καλύτερο διάστημα των Πειραιωτών στα τρία φιλικά που έχει δώσει. Βέβαια, δεν ξέχασε το... κακό του πρόσωπο, αφού στην επανάληψη η Βέρντερ εκμεταλλεύθηκε τα αμυντικά κενά σκόραρε με τον Ρόζενμπεργκ, αλλά δεν... κέρδισε. Ο Ολυμπιακός με τον πολύ καλό Χαβίτο πίεσε στο τελευταίο τέταρτο και δεν έχασε, αφού στις καθυστερήσεις ο Μοντέστο ισοφάρισε σε 1-1, με τους «ερυθρόλευκους». Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν πως θέλουν δουλειά, όμως άφησαν και υποσχέσεις με τη μεσαία γραμμή να αποδίδει άψογα τις εντολές του Βαλβέρδε!

Χωρίς τέσσερις
Χωρίς τους ανέτοιμους Γέστε, Φέισα και τους Πάντελιτς, Τοροσίδη που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός στο πιο δυνατό φιλικό προετοιμασίας. Ο Βαλβέρδε χρησιμοποίησε τον Κοστάντσο κάτω από τα δοκάρια, στα δεξιά της άμυνας ήταν ο  Μανιάτης, στο κέντρο και για πρώτη φορά μαζί οι Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, ενώ αριστερά τοποθετήθηκε ο Χολέμπας. Τα δυο αμυντικά χαφ οι Ιμπαγάσα και Ουρτάδο, αριστερά ο Ριέρα, δεξιά ο Γκρμπιτς, ενώ πίσω από τον Τζιμπούρ θα βρίσκεται ο Φουστέρ που επιστρέφει από τον μικροτραυματισμό.

«Ξύπνησε» μετά το 20λεπτο!

Μνήμες... Ζούλτε «ξύπνησαν» στον Ερνέστο Βαλβέρδε στα πρώτα λεπτά του φιλικού με τη Βέρντερ, ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να αμυνθεί σωστά, η κυκλοφορία ήταν κακή και οι παίκτες του δεν μπορούσαν να εμποδίσουν τους Γερμανούς. Ο Μαρίν έκανε ό,τι ήθελε, είχε δυο πολύ καλά σουτ (3' και 11') και οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν να μην έχουν κατανοήσει τις παρατηρήσεις του Βάσκου μετά το φιλικό με τους Βέλγους. Ο Ουρτάδο ήταν... εκτός, ο Φουστέρ δεν μπορούσε να δημιουργήσει και μόνο η δεξιά πτέρυγα με τους Μανιάτη – Γκρμπιτς πάλευε για να απειλήσει.
Στο 20' ο Βαλβέρδε μετέτρεψε το σύστημα σε 4-1-4-1, ο Ιμπαγάσα πήγε δίπλα στον Φουστέρ, ο Ολυμπιακός ανέβηκε ψηλά, πίεσε αρκετά και η «μηχανή» του άρχισε να παίρνει μπρος. Οι «ερυθρόλευκοι» βελτιώθηκαν ανασταλτικά, είχαν υπομονή στο παιχνίδι τους, κίνηση και καλή κυκλοφορία με συνέπεια να «παγιδεύσουν» τους Γερμανούς, να κερδίζουν την πρώτη μπάλα και να απειλούν. Ο Ριέρα είχε δυο καλά σουτ στο 22' και το 28', ενώ ο Τζιμπούρ στο 35' βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά την τελευταία στιγμή γλίστρησε και έχασε την ευκαιρία. Ο Ριέρα με τον Γκρμπιτς έδειχναν διάθεση, με τον Μαυροβούνιο να δείχνει για ακόμα ένα παιχνίδι πως έχει θέση στο φετινό ρόστερ της ομάδας του.

Κακός, αλλά δεν χάνει...

Ο Βαλβέρδε έμεινε ικανοποιημένος από τη λειτουργία της ομάδας του για το λόγο αυτό δεν προέβη σε αλλαγές με την έναρξη του β' μέρους. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν το ίδιο δυνατά, πίεσαν, αλλά μετά το πρώτο δεκάλεπτο τα σημάδια κόπωσης, αλλά και οι αδυναμίες στην άμυνα έφεραν τη Βέρντερ στην επίθεση. Στο 58' ο Μαρκάνο θα κάνει λάθος υπολογισμό, ο Τι θα κάνει άνω κάτω την άμυνα και τον Χολέμπας, ο Κοστάντζο θα διώξει, όμως ο Ρόζενμπεργκ από κοντά θα ανοίξει το σκορ για τους Γερμανούς. Κάπου εκεί έφτασε η ώρα για τις αλλαγές, ο Βαλβέρδε άλλαξε όλη την άμυνα, εκτός του Μαρκάνο, τις πτέρυγες, αλλά και την επίθεση περνώντας τον Μιραλάς.
Ο Μαρκάνο έδειχνε ασταθής, η Βέρντερ πίεζε και είχε φάσεις με τον Ρόζενμπεργκ, με τον Ολυμπιακό να έχει χάσει ρυθμό, κίνηση και διάθεση. Αν κάτι πάντως μπορεί να κρατήσει ο Βαλβέρδε στην επανάληψη είναι το τελευταίο τέταρτο, η διάθεση του Χαβίτο, ο οποίος πήρε ενέργειες, είχε κίνηση από τα δεξιά, αλλά και δυο καλά σουτ που ανάγκασαν τον Βίζε να δείξει τις δυνατότητες του. Οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν και δεν... έχασαν, με τον Μοντέστο να πετυχαίνει γκολ στις καθυστερήσεις και τον Ολυμπιακό να συνεχίζει αήττητος στα φιλικά.
Στο α' μέρος ο Ολυμπιακός έπαιξε με τους: Κοστάντσο, Μανιάτη. Χολέμπας, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Ουρτάδο, Ιμπαγάσα, Γκρμπιτς, Ριέρα, Φουστέρ, Τζιμπούρ

Στην επανάληψη μπήκαν οι Kάταϊ, Αβραάμ, Μοντέστο, Μιραλάς, Χαβίτο, Γκαλίτσιος, Μοντέστο, Σουμπίνιο, Παπάζογλου, Χαβίτο, Μιραλάς.
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: