Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

«Διαβάζει»… την superleague o Κούπερ

«Διαβάζει»… την superleague o Κούπερ

Απίστευτο κι όμως πέρα για πέρα αληθινό.
Ο μεγάλος αυτός προπονητής που λέγεται Έκτορ Κούπερ δεν ξέρει να κάνει ούτε …διακοπές, ούτε όμως μπορεί και να ζήσει-λεπτό- χωρίς ποδόσφαιρο.
Τις μέρες των Χριστουγέννων, ο Αργεντίνος ζήτησε και πήρε μαζί του 50 περίπου DVD από τους τελευταίους αγώνες των ομάδων της Σούπερ Λίγκ με σκοπό να «ξεψαχνίσει» τον τρόπο ανάπτυξής τους και να μελετήσει όλα τα αδύνατα σημεία.
Ιδιαίτερα, ο ξένος τεχνικός θέλει να περάσει από μικροσκόπιο τους τρεις πρώτους αντιπάλους του, δηλαδή τον Ατρόμητο, τον Ηρακλή και τον ΠΑΣ Γιάννινα, προκειμένου να παρουσιάσει τους «κίτρινους» όσο πιο καλά προετοιμασμένους γίνεται .
Πέρα από τα συλλογικά στοιχεία και τις λεπτομέρειες που θέλει να διερευνήσει , ο κ. Κούπερ θέλει να δει και κάποιους ποδοσφαιριστές για να μάθει και να αναγνωρίσει κάποια από τα ατομικά χαρακτηριστικά τους .
Αντικειμενικός σκοπός του τελευταίου είναι να μπει στο κλίμα και στην Ελληνική πραγματικότητα όσο πιο γρήγορα μπορεί και να επιστρέψει διαβασμένος μετά τις σύντομες διακοπές.

Έτοιμες λύσεις

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενα ρεπορτάζ του «Μ» ο ξένος τεχνικός έχει την αποκλειστική ευθύνη για καθετί που γίνεται και θα γίνει στην ομάδα από δω και πέρα και ειδικά στη μεταγραφική περίοδο Ιανουαρίου. Στην ατζέντα του βρίσκονται και οι μεταγραφές αλλά παράλληλα και οι ανανεώσεις και οι αποδεσμεύσεις-παραχωρήσεις.
Αυτό που βγαίνει ως ένα πρώτο συμπέρασμα είναι ότι οι προσανατολισμοί του συγκλίνουν περισσότερο υπέρ της επιλογής έτοιμων λύσεων παρά υπέρ της απόκτησης ταλέντων με προοπτική να εξελιχτούν.

Παίζουν δυνατά Μάντζιος,Κλέϊτον, όχι -πλέον- ο Πετρόπουλος

Μέσα στους υποψήφιους, υπήρχαν και υπάρχουν και κάποια ονόματα από το εσωτερικό ,όπως του Τζιμπούρ( σχετικό ρεπορτάζ με τις χτεσινές εξελίξεις δημοσιεύεται στην ίδια σελίδα) και του Μάντζιου , ενώ έχει προστεθεί και αυτό του Κλέϊτον.
Τον τελευταίο μάλιστα τον παρακολούθησε σε κάποια περσινά ματς ο Κούπερ και διέκρινε αρκετά καλά στοιχεία. Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένονται ουσιαστικά βήματα είτε προς τα εμπρός είτε …προς τα πίσω.
Μία από τις περιπτώσεις που έκαναν προς τα πίσω ήταν και αυτή του Πετρόπουλου μετά την τελευταία πληροφορία που βγήκε από την πλευρά του Παναθηναϊκού ότι ο τεχνικός της ομάδας ο Νίκος Νιόμπλιας άναψε κόκκινο αφού δήλωσε ότι υπολογίζει τον ποδοσφαιριστή και δεν θέλει να δοθεί σε άλλο σύλλογο. Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: