Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

«Δε θα κάνουμε μεταγραφές»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/84c50965be7935b751561b1fe714e7c9_L.jpg?1261592841?1261592841?1261592841

Για το φετινό πρωτάθλημα γενικά αλλά και ειδικά για τον Πανιώνιο αναφέρθηκε σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Κώστας Τσακίρης.

Ο μεγαλομέτοχος των Νεοσμυρνιωτών μίλησε στον Libero FM και είπε τα ακόλουθα.

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Θα έλεγα πως έχω αλλάξει άποψη τώρα, περίμενα αρχικά πως θα βλέπαμε φέτος ένα πιο ποιοτικό πρωτάθλημα αλλά μόλις ξεκίνησε διαπίστωσα πως δεν έχουν αλλάξει και πολύ τα πράγματα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το πρωτάθλημα τα προηγούμεν χρόνια δεν είχε ποιότητα ή δεν ήταν δυνατό. Η μοναδική διαφορά που υπάρχει φέτος είναι ότι οι παίκτες πήραν περισσότερα χρήματα αλλά δεν έχουμε δει διαφορά στο θέαμα και στην ποιότητα. Οι ομάδες ξόδεψαν όλες παραπάνω χρήματα και είχα ελπίδες ότι θα ανέβαινε το επίπεδο κατά πολύ αλλά βλέπουμε πάλι τα ίδια με πέρυσι, δεν δυνάμωσαν τελικά οι ομάδες όσο πίστευα. Στο πρωτάθλημα λοιπόν βλέπουμε πάλι να υπάρχουν 3 γκρουπ, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός θα παλέψουν για τον τίτλο, ο ΠΑΟΚ λίγο πιο πίσω είναι σαν ένα γκρουπ μόνος του και μετά έχουμε τις ομάδες που θα παλέψουν για την Ευρώπη και αυτές που θα παλέψουν για την σωτηρία τους, με τον Πανθρακικό φυσικά να ακολουθεί μόνος κι αυτός. Πρέπει να πω πάντως ότι φέτος θα κινδυνέψουν στην πορεία αρκετές ομάδες, είναι πολλές ισοδύναμες και θα έχουμε σκαμπανεβάσματα στην ουρά».

Για την απόφαση του να μην προχωρήσει σε απόλυση του Φερέιρα όταν η ομάδα δεν είχε καλά αποτελέσματα: «Αυτό που ήθελα ήταν να είμαι λογικός ακόμη και σε στιγμές συναισθηματικές. Έχω βιώσει πολλά στην ομάδα τα τελευταία χρόνια και ήμουν φέτος πολύ κοντά για να δω την φιλοσοφία της, πως στήθηκε, ποιες αδυναμίες έχει κτλ. Έτσι προσπάθησα να μείνω λογικός και ψύχραιμος και τα αποτελέσματα με δικαίωσαν σχετικά γρήγορα, αν και η αλήθεια είναι πως δεν είμαι και τόσο αυτής της άποψης, να κρίνουμε δηλαδή μόνο με βάση τα αποτελέσματα. Έπαιξε ρόλο επίσης το γεγονός ότι παρακολουθώ πολλά χρόνια τον Πανιώνιο και έβλεπα να αλλάζουν πολύ εύκολα οι προπονητές, δεν ήθελα λοιπόν να κάνω τα ίδια για τα οποία γκρίνιαζα ως φίλαθλος, πάντα σκεφτόμουν ότι δεν πρέπει να φεύγουν έτσι εύκολα οι προπονητές και τώρα που αποφασίζω εγώ, δεν το έκανα».

Για τις μεταγραφές και την ενίσχυση του Πανιωνίου στην συνέχεια: «Φυσικά η ομάδα μας δεν είναι πλήρης, ούτε πρόκειται να γίνει στην συνέχεια καθώς δεν θα κάνουμε μεταγραφές. Πολύ απλά δεν έχουμε λεφτά για να το κάνουμε, δεν έχουμε τώρα και δεν θα έχουμε και στο μέλλον ενώ εγώ πλέον δεν μπορώ να βάζω όσα χρήματα έβαζα παλαιότερα. Προσπαθούμε πάντως να είμαστε ανταγωνιστικοί με ομάδες όπως ο Άρης ή ο ΠΑΟΚ αλλά αυτές οι ομάδες έχουν παραπάνω έσοδα από εμάς και αυτό με τρομάζει λίγο. Τα τηλεοπτικά έσοδα σίγουρα είναι μια βοήθεια αλλά δεν πήρε μόνο ο Πανιώνιος παραπάνω φέτος, όλοι πήραν και έτσι οι διαφορές στο μπάτζετ έμειναν ίδιες ή αυξήθηκαν κιόλας».

Για το πώς πρέπει να λειτουργούν οι ομάδες: «Πιστεύω πως οι ομάδες πρέπει να βασίζονται στα δικά τους έσοδα πλέον. Να προσπαθούν όλες για το καλύτερο αλλά να μην χρεώνονται άσκοπα και μπλέξουν πάλι σε περιπέτειες. Επίσης πρέπει να πάψει το ποδόσφαιρο να είναι όχημα αντιπαροχών για ορισμένους μεγαλομετόχους και να μην είναι ανεξέλεγκτο το πόσα μπορεί να ξοδέψει μια ομάδα».

Για το πέρασμα του Αλβάρο Ρεκόμπα από τον Πανιώνιο: «Δεν θα απαντήσω ευθέως σε αυτό, ο Πανιώνιος πάντως με τον Ρεκόμπα δεν κέρδιζε ενώ χωρίς τον Ρεκόμπα κερδίζει. Τι φταίει όμως για αυτό; Είτε εμείς δεν μπορούμε να τον εκμεταλλευτούμε όπως πρέπει ή αυτός δεν μπορεί να βοηθήσει. Πέρασαν πάντως 4 προπονητές από τον Πανιώνιο με τον Ρεκόμπα και κανείς δεν μπόρεσε να τον εκμεταλλευτεί σωστά ενώ εγώ δεν μπορούσα πλέον να τον πληρώνω. Τώρα θα μου πείτε γιατί τον έφερα; Ηταν ένα όνειρο για μας και δεν μποορύσαμε να μην το κυνηγήσουμε. Στην συνέχεια τον κρατήσαμε γιατί σκεφτήκαμε πως άμα κάνει κανονικά προετοιμασία θα είναι πολύ καλύτερος αλλά ούτε φέτος απέδωσε όπως περιμέναμε και κάποια στιγμή τελείωσαν τα χρήματα για αυτόν. Ειναι σαφές πάντως πως πρόκειται για αποτυχία του Πανιωνίου που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί σωστά τον Ρεκόμπα».

Για το νέο γήπεδο του Πανιωνίου: «Δεν θα παρατήσω την προσπάθεια για το νέο γήπεδο του Πανιωνίου αλλά είναι σαφώς κάτι πολύ δύσκολο. Εγώ θέλω το γήπεδο να γίνει στην Νέα Σμύρνη, δεν μπορώ να φανταστώ τον Πανώνιο πουθενά αλλού. Το θέμα βρίσκεται τώρα στην ΓΓΑ και περιμένουμε κάποιες εξελίξεις αλλά όπως είπα είναι δύσκολο γιατί ακόμη και αν εγκριθεί το σχέδιο, θα πρέπει μετά να βρούμε χρηματοδότες».

Για τους φετινούς στόχους της ομάδας: «Δεν πιστεύω στους στόχους, αυτά είναι απλά λόγια. Μπορούμε όμως να κάνουμε μια πρόβλεψη, περιμένουμε να πάρουμε 42 ως 48 βαθμούς, που θα μας επιτρέψουν να διεκδικήσουμε την είσοδο στα play-off και την ευρωπαϊκή έξοδο. Η πρόβλεψη αυτό βασίζεται τόσο στην δυναμικότητα της ομάδας μας όσο και στον ανταγωνισμό που υπάρχει φέτος στο πρωτάθλημα».

Για τη βοήθεια του κόσμου της ομάδας του: «Ο κόσμος του Πανιωνίου δίνει φέτος έντονο παρών στο γήπεδο, το μόνο παράπονο που έχω είναι όσα έγιναν στον αγώνα με τον Αστέρα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την παρουσία και την στήριξη του κόσμου στην ομάδα φέτος, έρχονται στο γήπεδο και ακολουθούν την ομάδα εκτός έδρας».

Για τους στόχους του με τον Πανιώνιο: «Αυτό που θέλουμε είναι να διατηρήσουμε την ομάδα σε ένα πολύ καλό επίπεδο, ξοδεύοντας όμως 2-3 εκ. ευρώ λιγότερα στο μπάτζετ. Αυτό θέλουμε να κάνουμε καθώς τα πράγματα έχουν πλέον γίνει πολύ δύσκολα. Θα χαρούμε φυσικά αν βγούμε στην Ευρώπη και θα παλέψουμε για αυτό αλλά δεν εξαρτώνται όλα από την έξοδο στην Ευρώπη ή όχι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: