Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Αναζητώντας το πλάνο σωτηρίας


Ο Πέτρος Παππάς σε... δεύτερο πλάνο Ο Πέτρος Παππάς φέρεται ήδη να έχει καταρτίσει το σχέδιο της επόμενης ημέρας, για την ΑΕΚ, αν οι συζητήσεις του με τους υποψήφιους επενδυτές έχουν αίσιο τέλος. Ενίσχυση της ομάδας, με δύο μετεγγραφές τον Ιανουάριο, προβλέπει το πλάνο του μετόχου που δρομολογεί τις εξελίξεις.

Ο Πέτρος Παππάς μπορεί να κρατάει "κλειστά" τα χαρτιά του αναφορικά με την επόμενη μέρα στην ΑΕΚ, όμως σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας την Τετάρτη φέρεται να έχει καταρτίσει το πλάνο του. Σύμφωνα με αυτό προβλέπεται να υπάρξει ενίσχυση της ομάδας με δύο παίκτες την προσεχή μετεγγραφική περίοδο και φυσικά καμία πώληση παίκτη. Είτε αυτός λέγεται Νάτσο Σκόκο, είτε Ράφικ Τζεμπούρ. Αυτό όμως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι ο πήχης θα μπει ψηλά... Αλλωστε από λόγια στην Ένωση έχουν χορτάσει...

Απλά θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν την ομάδα σε ένα υψηλό επίπεδο, προκειμένου να προσελκύσουν και άλλους ενδιαφερόμενους επενδυτές, πλην αυτών των δύο που ήδη έχει στο μυαλό του ο Πέτρος Παππάς. Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, ο μέτοχος της ΑΕΚ είναι αυτός που δρομολογεί τις εξελίξεις. Αυτό προκύπτει και από τη δραστηριοποίησή του τώρα τελευταία με την επίσκεψη στην κατάληψη, αλλά και με τη συνάντηση που είχε με τους οργανωμένους φιλάθλους. Από την άλλη όμως δεν θέλει να αναλάβει τη θέση του προέδρου και αυτό είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα που συναντά μέχρι στιγμής.

Όσες πόρτες και αν έχει χτυπήσει έχει λάβει αρνητικές απαντήσεις, καθώς κανείς δεν επιθυμεί να καθίσει σε μία ηλεκτρική καρέκλα. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που δεν έχει ολοκληρωθεί ο οικονομικός έλεγχος της εταιρίας, κάτι που αναμένεται να γίνει στις αρχές του νέου έτους. Προφανώς εξελίξεις και σε αυτό το θέμα θα υπάρχουν στη Γενική Συνέλευση της 10ης Ιανουαρίου, όταν και θα αποκαλυφθούν οι προθέσεις όλων, σχετικά με το αν είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν οικονομικά την ΠΑΕ.

Στο συγκεκριμένο τομέα, έχουν ακουστεί διάφορα σενάρια όπως το ότι θα μπουν 9-11 εκατομμύρια μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, αλλά και το ενδεχόμενο οι νέοι επενδυτές να βάλουν από 5 εκατομμύρια. Όλα αυτά προς το παρόν είναι εκτιμήσεις και τίποτα δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά. Αλλωστε η λύση του Πρωτοδικείου είναι μία ιδέα που δεν έχει εγκαταλειφτεί πλήρως... Για αυτό κανείς δεν θα πρέπει να εκπλαγεί αν από τη μη πώληση παικτών, επιλεγεί η πώληση προκειμένου να υπάρξουν έσοδα στην ΠΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: