Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Κόντης: «Κάποιοι φοβούνται τον Άρη που πάει ψηλά»

Κόντης: «Κάποιοι φοβούνται τον Άρη που πάει ψηλά»

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Κόντης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την πορεία των «κιτρίνων» μετά την νίκη επί του ΠΑΣ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Η ομάδα είναι σε ανοδική πορεία, δείχνει τις δυνατότητες της και αν δεν χάναμε ορισμένους βαθμούς από δικά μας λάθη, θα μπορούσαμε να βρισκόμασταν και στην δεύτερη θέση. Σε ορισμένα παιχνίδια οι παίκτες αδίκησαν τους εαυτούς τους. Νόμιζαν ότι κάποιοι αγώνες θα ήταν εύκολοι, αυτό όμως δεν ισχύει και το είδαμε και στα Γιάννενα όπου μας δυσκόλεψε ο ΠΑΣ αλλά τα παιδιά τα έδωσαν όλα. Όταν τα δίνεις όλα, τότες ανεβαίνεις κιόλας αγωνιστικά. Δεν υπάρχει τώρα χαλαρός ποδοσφαιριστής στον Άρη».
Ακολούθως μίλησε για τον Κούπερ λέγοντας: «Ο Κούπερ είναι ότι καλύτερο έχει έρθει στον Άρη. Και ακούω διάφορους να λένε ότι κάνω εγώ τις μεταγραφές. Τι τους ενδιαφέρει αυτό και δεν κοιτάνε ότι ήρθε ένας τέτοιος προπονητής στον Άρη. Όλοι κερδίζουμε από την συνεργασία μας με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Αυτό ισχύει και για τους ποδοσφαιριστές, που μαθαίνουμε από τον προπονητή και γίνονται καλύτεροι».
Αναφορικά με τα γεγονότα που έγιναν στα Γιάννενα είπε: «Κάποιοι προσπαθούν να βρουν προβλήματα στην ομάδα, φοβούνται τον Άρη και δεν θέλουν να τον δουν ψηλά. Αγωνιστικά δεν μπόρεσαν να τον σταματήσουν, τώρα προσπαθούν με άλλους τρόπους όπως αυτά τα υποτιθέμενα επεισόδια στα Γιάννενα».
Για την δική του παρουσία τόνισε: «Ο Άρης ξεπερνάει την οποιαδήποτε απώλεια, δεν θα μείνει στον Κόντη και στον κάθε Κόντη. Υπάρχει μία γενική προσπάθεια της διοίκησης και ο προπονητής εγκρίνει ποιοι θα αποκτηθούν» ενώ για τα μεταγραφικά είπε: «Αν βρεθεί κάτι αξιόλογο σε μία θέση που θέλουμε, τότε θα αποκτηθεί. Αλλά δεν υπάρχει αυτή την στιγμή έντονη διεργασία για μεταγραφή. Η αμυντική λειτουργία της ομάδας είναι πολύ καλή και δεν σκεφτόμαστε τώρα μεταγραφές. Είναι δύσκολο να δοθεί κάποιος δανεικός».
Συνεχίζοντας για τον Κούπερ τόνισε: «Ο προπονητής κρατάει όλους τους παίκτες σε εγρήγορση, δεν υπάρχει κανένα παράπονο από κανέναν που έχει τις ευκαιρίες του. Βλέπουμε ότι έρχονται παίκτες από τον πάγκο και καλύπτουν απόλυτα τα κενά. Υπάρχει μία ισορροπία στις σχέσεις του με τους παίκτες, υπάρχει το… πατρικό αλλά και το προπονητικό» ενώ επισήμανε: «Ο Άρης κρατάει τους παίκτες που θέλει. Ποτέ δεν έφυγαν παίκτες που θέλαμε. Φεύγει κάποιος για να έρθει κάποιος καλύτερος. Μιλάμε με διάφορους ποδοσφαιριστές».
Για το αν συζητάνε οι ποδοσφαιριστές την συμπαράσταση του κόσμου είπε: «Οι πιο παλιοί δεν εντυπωσιάζονται γιατί ξέρουν την δύναμη του κόσμου του Άρη, οι καινούργιοι σίγουρα είναι ενθουσιασμένοι από την υποστήριξη. Βέβαια το βλέπουν και οι άλλοι φίλαθλοι, όπως αυτοί του ΠΑΣ μιας και ο όγκος των οπαδών μας που πήγαν στα Γιάννενα ήταν τεράστιος. Στο ένα πέταλο βρίσκονται φίλαθλοι μας μαζί με αυτούς του ΠΑΣ ενώ στο άλλο πέταλο από συνωστισμό μπήκαν κάποιοι φίλαθλοι μας στο γήπεδο, οι οποίοι βγήκαν μόνοι τους και έκλεισαν και την πόρτα.
Πραγματικά κάποια προσπαθούν να εξομοιώσουν τα όσα έγιναν στην Καβάλα με τα Γιάννενα. Συνέβη ένα ατυχές γεγονός, κανείς δεν κατηγορεί την άλλη ομάδα. Βρέθηκε ένας βλάκας από τα Γιάννενα, που δεν είναι και οπαδός του ΠΑΣ που επιτέθηκε σε έναν δικό μας οπαδό».
Για το θέμα Γιάχιτς είπε: «Τακτοποιήθηκε το θέμα με τον Γιάχιτς και σύντομα θα πληρωθεί ο Άρης τα χρήματα της μεταγραφής. Ο Γιάχιτς σαν στόπερ δεν μπόρεσε να προσφέρει τα αναμενόμενα, ο Λαμπριάκος είναι καλύτερος στην συγκεκριμένη θέση» ενώ τοποθετήθηκε και για την απόφαση για να μην επιτρέπονται πλέον οι μετακινήσεις οπαδών: «Λαμβάνονται αποφάσεις για το ποδόσφαιρο, χωρίς να έχουν λόγο η ΕΠΟ και η Λίγκα. Θα έπρεπε ίσως να υπάρχουν και αντιπροσωπείες των οπαδών. Βέβαια έτσι δεν πετυχαίνουμε κάτι, να σταματάμε τις μετακινήσεις οπαδών. Υπάρχουν κάμερες και να συλληφθούν αυτοί που έκαναν τα επεισόδια. Αλλά να τιμωρούμε χιλιάδες οπαδούς δεν είναι σωστό, από την στιγμή που δεν ευθύνονται.
Έχουμε βάλει συστήματα που κοστίζουν εκατομμύρια και δεν μπορούμε να βρούμε αυτούς που έκαναν τα επεισόδια; Όποιος κάνει επεισόδια να πάει φυλακή. Αλλά να πάει αυτός που τα κάνει, αναλογικά με αυτά που κάνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: