Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Αράνο: "Ένιωσα υπερήφανος όταν ήρθε ο Κούπερ"


Ο Κάρλος Αράνο, ο οποίος φιλοξενήθηκε στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης, χαρακτήρισε τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ αναμορφωτή της ομάδας που έδωσε πολλά πολύτιμα στοιχεία στον τρόπο παιχνιδιού της με την μεγάλη προπονητική του εμπειρία.

Αναλυτικά: "Το παιχνίδι με τα Γιάννενα ήταν πολύ δύσκολο και έπρεπε να συμπεριφερθούμε έξυπνα. Έχουμε επίγνωση ότι βρισκόμαστε σ' ένα πάρα πολύ καλό δρόμο, στον οποίο πρέπει να διατηρηθούμε αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει ώρα για εφησυχασμό. Η ομάδα μας θα πρέπει να προσέξει πάρα πολύ, να εκμεταλλευτεί το νικηφόρο σερί που έχει δημιουργήσει και να παραμείνει στον ίδιο δρόμο γιατί το πρωτάθλημα έχει ακόμη πολύ δρόμο.

Αυτό που έχει αλλάξει σε σχέση με την παρουσία μας στην αρχή του πρωταθλήματος, είναι η αγωνιστική συμπεριφορά. Στην αρχή είχαμε άλλα προβλήματα. Η ομάδα δεν έπαιξε το ποδόσφαιρο που μπορούσε να αποδώσει, αλλά μετά την αλλαγή του προπονητή, πιστεύω ότι ο Άρης επωφελήθηκε πάρα πολύ. Κυρίως, αυτό που παρατηρώ εγώ ότι έχει αλλάξει είναι η αμυντική λειτουργία. Και δεν έχει να κάνει με την τετράδα των αμυντικών, αλλά με όλη την ομάδα. Βλέπετε πλέον τις κινήσεις που κάνουν οι επιθετικοί όταν η ομάδα αμύνεται, που είναι πάρα πολύ καλές. Αυτή η ενότητα και οι αποστάσεις των γραμμών που έχουν κλείσει, μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ. Συν το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή η ομάδα βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό επίπεδο όσον αφορά τις ατομικές αποδόσεις. Θα παρατηρήσατε ότι υπήρχαν συμπαίκτες μου, που είχαν πολύ καιρό να αγωνιστούν και όταν κλήθηκαν να βοηθήσουν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Να διατηρήσουμε την αγωνιστική συμπεριφορά που έχουμε αλλά και ατομικά το καλό επίπεδο που βρίσκονται όλοι οι ποδοσφαιριστές και θα είμαστε πολύ καλά.

Ένιωσα μεγάλη έκπληξη και ταυτόχρονα υπερήφανος όταν έμαθα ότι ο Έκτορ Κούπερ, ένας τόσο μεγάλος προπονητής θα καθοδηγεί ένα ρόστερ που έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες. Από έναν προπονητή που έχει στο παλμαρέ του, 2 τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ, έναν τελικό κυπέλλου Κυπελούχων. Επομένως καταλαβαίνετε ότι από έναν άνθρωπο με τόσο μεγάλη εμπειρία, εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να μαθαίνουμε κάθε μέρα όλο και περισσότερα πράγματα. Οι οδηγίες του είναι πολύ χρήσιμες και έχει αλλάξει σημαντικά την ομάδα. Εμείς πιστεύω ότι σε μεγάλο βαθμό τις έχουμε μεταφέρει στον αγωνιστικό χώρο αλλά καταλαβαίνουμε ότι μπορούμε να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο και γι' αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Θα πω ότι ο Κούπερ πέραν από την ασπίδα προστασίας που έχει στο ρόστερ και την ομάδα γενικότερα είναι ένα πολύ μεγάλο στήριγμα. Ένας άνθρωπος ο οποίος έχει τόσο μεγάλη εμπειρία, έχει μεταφέρει άλλα στοιχεία στην ομάδα τα οποία και φαίνονται. Κερδίσαμε ένα παιχνίδι στα Γιάννενα, το οποίο ήταν πάρα πολύ δύσκολο γιατί ο αγωνιστικός χώρος ήταν πολύ κακός και δεν μπορούσε να ευνοηθεί το καλό ποδόσφαιρο και για τις 2 ομάδες. Εκεί έδειξε άλλες αρετές η ομάδα και κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς. Και πιστεύω ότι αυτό έχει να κάνει καθαρά με την δουλειά του προπονητή.

Ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό είναι ένα παιχνίδι το οποίο περιμένουμε όλοι οι ποδοσφαιριστές να παίξουμε. Όταν παίζεις με μεγάλες ομάδες το συναίσθημα είναι πολύ όμορφο, πόσο μάλλον με μια ομάδα που αυτή τη στιγμή προπορεύεται στο πρωτάθλημα. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε το δικό μας παιχνίδι, τις δικές μας δυνατότητες και να κερδίσουμε αυτό το ματς, γιατί το έχουμε ξαναπεί πως πιστεύουμε πάρα πολύ στις δυνατότητες αυτής της ομάδας και αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να κλείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την ψαλίδα τους πρώτους. Αν λειτουργήσουν τα πράγματα σωστά μέσα στον αγωνιστικό χώρο και κάνουμε το καθήκον μας, ο Άρης θα μπορέσει να βγει νικητής.

Η ψυχολογία μας μέσα στα αποδυτήρια είναι πάρα πολύ καλή και αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας για να μπορείς να κερδίζεις παιχνίδια. Νιώθουμε ότι μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια οποιονδήποτε αντίπαλο, πόσο μάλλον μέσα στην έδρα μας. Αυτό θα κάνουμε και την Κυριακή κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Από την αρχή της χρονιάς έγιναν σημαντικές προσθήκες ποδοσφαιριστών για να πετύχουμε σπουδαία πράγματα. Αυτή τη στιγμή είμαστε μέσα σ' όλους τους στόχους και θέλουμε να κοιτάξουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Ελπίζω ότι στο τέλος θα καταφέρουμε, αν όχι να βγούμε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ που θα το διεκδικήσουμε, να φέρουμε την ομάδα τουλάχιστον στη διοργάνωση του Γιουρόπα Λιγκ. Είμαστε ζωντανοί στο στόχο του κυπέλλου και θα κοιτάξουμε και σε αυτόν το θεσμό να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε.

Για έναν ποδοσφαιριστή είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεται σε μια ομάδα που διεκδικεί υψηλούς στόχους, κάνει πρωταθλητισμό. Και όχι να παίζει σε μια ομάδα μικρομεσαία που κάθε χρόνο θα παλεύει για την παραμονή της. Το να διεκδικείς υψηλούς στόχους, σε κάνει να νιώθεις όμορφα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και παράλληλα ανεβαίνει και η αυτοεκτίμηση σου. Η περσινή χρονιά για μένα προσωπικά ήταν πολύ καλή, αφού φτάσαμε κοντά στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος στην Αργεντινή. Το ίδιο όμως νιώθω και φέτος που τα πράγματα ξεκίνησαν καλά. Είχαμε βέβαια μια καμπή, την οποία ξεπεράσαμε. Νιώθω πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι αυτής της ομάδας και θα συνεχίσω να δίνω τα μέγιστα για να βοηθάω τον Άρη.

Κάθε φορά που βγαίνω από τη φυσούνα για να αγωνιστώ, σε οποιοδήποτε γήπεδο και αν είμαι, εγώ προσωπικά δεν μένω έκπληκτος, δεν μένω με το στόμα ανοιχτό. Αλλά με τους φιλάθλους του Άρη, ανατριχιάζω. Σε όποιο γήπεδο παίζει η ομάδα υπάρχει η δυναμική στήριξη τους. Γι' αυτό και εμείς δίνουμε το μέγιστο των δυνατοτήτων μας, ώστε να ανταποδώσουμε τουλάχιστον στο μίνιμουμ, αυτή την αγάπη και να τους δώσουμε τη χαρά της νίκης. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε και εμείς έτσι και στο τέλος της χρονιάς όλοι μαζί ενωμένοι, να μπορέσουμε να πανηγυρίσουμε τους υψηλούς στόχους που έχουμε θέσει.

Ήρθα στην Ελλάδα για να πετύχω σημαντικά πράγματα και ελπίζω ότι ο πρώτος στόχος που μπορεί να υλοποιηθεί είναι η κατάκτηση του κυπέλλου. Βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο, αλλά δεν έχουμε χρόνο για εφησυχασμό. Αν η ομάδα συνεχίσει να καταλαβαίνει και να έχει επίγνωση ότι διαρκώς θα πρέπει να βελτιώνεται και έχουμε αυτό το υπέροχο κλίμα μέσα στα αποδυτήρια, θεωρώ ότι μπορούμε να φτάσουμε πολύ ψηλά και στο τέλος να πανηγυρίσουμε τουλάχιστον, την κατάκτηση του Κυπέλλου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: