Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Έτσι θα σταματήσει τους παικταράδες!!

«Ντου στα Αποδυτήρια» για την κλήρωση του Ολυμπιακού. Από που ξεκινάνε οι ελπίδες του για πρόκριση και τι πρέπει να κάνει κόντρα σε Μπενφίκα – Παρί;
Είναι εύκολη η κλήρωση για τον Ολυμπιακό; Είναι δύσκολη; Μα με συγχωρείτε. Τι θα κάνουμε; Να μαδήσουμε την μαργαρίτα τώρα;
Θα φανεί στο γήπεδο τι κλήρωση είναι για τον Ολυμπιακό. Ό,τι και να πούμε αυτή τη στιγμή, δεν έχει νόημα.
Αμυντική λειτουργία
Από εκεί και πέρα, σίγουρα θα παίξει τον ρόλο του σε τι κατάσταση θα παρουσιαστεί και ο ίδιος ο Ολυμπιακός. Στα περισσότερα ματς, άλλωστε, θα είναι το αουτσάιντερ. Άρα, το βασικότερο απ’ όλα είναι τι αμυντική λειτουργία θα έχει.
Όταν είσαι αουτσάιντερ, πρέπει να κρατάς πίσω για να σπας τα νεύρα του αντιπάλου. Και μετά να κοιτάξεις να κλέψεις το παιχνίδι από καμία αντεπίθεση ή στημένη φάση με κόρνερ, φάουλ κλπ.
Ζημιά
Μπροστά, λοιπόν, ο Ολυμπιακός έχει τους γρήγορους παίκτες για να κάνει τη ζημιά. Ειδικά από τα άκρα.
Παικταράδες
Το θέμα είναι τι γίνεται με την άμυνα. Και πιο σωστά, με την αμυντική λειτουργία. Η Παρί έχει παικταράδες από την μέση και μπροστά. Η Μπενφίκα, επίσης, είναι δυνατή στο επιθετικό κομμάτι.
Με πίεση
Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να έχει την αμυντική εικόνα που είδαμε στα φιλικά. Εκεί έδειξε τρομερές αδυναμίες και δέχτηκε πολλά γκολ. Κενά είχε και στα πρώτα ματς πρωταθλήματος.
Θα πρέπει, λοιπόν, στο τσάμπιονς λιγκ να είναι πιο σοβαρός στα μετόπισθεν. Με ψυχραιμία και σιγουριά. Και το λέω αυτό επειδή θα δεχτεί πολλή πίεση. Κυρίως εκτός έδρας. Αν κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, πώς να σταθεί;
Από το μηδέν
Οι πιθανότητες του Ολυμπιακού, όσες κι αν είναι αυτές, ξεκινάνε κυρίως από την άμυνα. Από το μηδέν στα μετόπισθεν. Όσο πιο σφιχτή και σκληρή ομάδα παρουσιάσει, τόσο θα μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλό. Ειδικά από την στιγμή που είναι πια αρκετά ποιοτικός μπροστά.
Φως στο τούνελ
Ο όμιλος κρύβει δυσκολίες και, μάλιστα, σημαντικές. Ωστόσο, υπάρχει φως στο τούνελ. Αρκεί, βέβαια, ο Ολυμπιακός να βελτιωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες και να εκμεταλλευτεί τα όποια στραβοπατήματα των αντιπάλων του. Πρώτη προτεραιότητα, λογικά, είναι να συνεχίσει στην Ευρώπη. Είτε στο γιουρόπα ως τρίτος, είτε πολύ πιο καλά στο τσάμπιονς λιγκ. Ίδωμεν.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: