Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Άριστα στη… θεωρία!

Με νίκη ολοκλήρωσε τα φιλικά προετοιμασίας η Εθνική, καθώς επικράτησε 79-65 της Ιταλίας και κατέκτησε την κούπα στο «Ακρόπολις». Και τώρα οι… πράξεις στο Ευρωμπάσκετ για την «επίσημη αγαπημένη».

Άριστα στη… θεωρία
Δικό της το... 26ο τρόπαιο στο «Τουρνουά Ακρόπολις»! Η Εθνική επικράτησε και της Ιταλίας με 79-65, βασιζόμενη στην εξαιρετική της άμυνα, αλλά και στον πλουραλισμό που έδειξε στην επίθεση.

Πλέον, οι παίκτες του Αντρέα Τρινκιέρι ολοκλήρωσαν τα φιλικά προετοιμασίας νικηφόρα και σε λίγες μέρες καλούνται να βγάλουν όλα όσα έδειξαν σε αυτή την διαδρομή, εκεί που πρέπει.

Στα επίσημα ματς του Ευρωμπάσκετ, της Σλοβενίας.

Πρώτος σκόρερ για την «επίσημη αγαπημένη» ο Νίκος Ζήσης με 12 πόντους, ενώ από 9 είχαν οι Σπανούλης, Μαυροκεφαλίδης, Καϊμακόγλου και Σλούκας.

Το ματς


Η Ενική ξεκίνησε με τους Πρίντεζη, Σπανούλη, Μαυροκεφαλίδη, Μπράμο και Παπανικολάου, αλλά στα πρώτα λεπτά το παιχνίδι ήταν ολίγον τι… ατσούμπαλο, με την Ιταλία να προηγείται 11-10, αλλά τον Μπελινέλι να χρεώνεται με δεύτερο φάουλ νωρίς-νωρίς. Ο Τρινκιέρι επέμενε στο παιχνίδι κοντά στο καλάθι, γι’ αυτό κι έβαλε στον αγώνα τους Μπουρούση και Καϊμακόγλου. Η επίθεση λειτουργούσε καλύτερα, οι Ιταλοί έβρισκαν εξίσου λύσεις, αλλά ένα «ξέσπασμα» των Ελλήνων στα τελευταία δύο λεπτά -και ένα buzzer beater του Σλούκα- έδωσαν προβάδισμα με σκορ 24-17 στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Ζήσης, Σλούκας, Μπράμος, Καϊμακόγλου και Μπουρούσης η πεντάδα στο δεύτερο δεκάλεπτο. Το «τάισμα» των ψηλών συνεχίστηκε, με τον σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης να διατηρεί στα ίδια επίπεδα την διαφορά. Η άμυνα «έδεσε» κι άλλο και με λέι απ του αρχηγού στο 14’, η Εθνική έφτασε στο +11 (34-23). Οι Ιταλοί τα περίμεναν όλα από τους Ντατόμε και Μπελινέλι, αλλά μόνοι τους δεν ήταν δυνατό να αντέξουν… Γι’ αυτό και η διαφορά άνοιξε κι άλλο, με τους παίκτες του Τρινκιέρι να προελαύνουν και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 46-30.

Σπανούλης, Περπέρογλου, Πρίντεζης, Παπανικολάου και Μαυροκεφαλίδης η πεντάδα της τρίτης περιόδου. Ο Τρινκιέρι, όμως, είδε το black out στην επίθεση και την μείωση του σκορ από τους Ιταλούς (46-36) και κάλεσε άμεσα τάιμ-άουτ. Ο Ιταλός τεχνικός χαμήλωσε το σχήμα, με την είσοδο του Ζήση, αλλά οι αντίπαλοί μας παρέμεναν «ζεστοί» επιθετικά, με αποτέλεσμα να πλησιάσουν κι άλλο (50-45). Δυο-τρεις καλές άμυνες από την ελληνική πλευρά και άλλοι τόσο αιφνιδιασμοί αποκατάστησαν την τάξη, με τον Μπράμο να καρφώνει εντυπωσιακά και να διαμορφώνει το 59-47 στο 30’.

Σλόύκας, Ζήσης, Μπράμος, Καϊμακόγλου και Φώτσης στην εκκίνηση του τέταρτου δεκαλέπτου, με την Εθνική να διατηρεί μεγάλη απόσταση ασφαλείας, 63-51. Αφού ηρέμησαν τα πράγματα, ύστερα από μια μίνι ένταση ανάμεσα σε Ζήση και Τσιντσιαρίνι, ο Φώτσης πέτυχε τους πρώτους του πόντους στον αγώνα, έξω από τα 6,75μ. και έκανε το 68-55. Οι γείτονές μας το… είχαν παρατήσει, αφού έβλεπαν πως δεν μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι, με τον Ζήση να παραμένει «ζεστός» και με γκολ-φάουλ να κάνει το 72-55. Το παιχνίδι παρέμεινε ανοιχτό στα τελευταία 4 λεπτά, με τις δύο ομάδες να σκοράρουν εκατέρωθεν, τον Αραντόνι να διαμορφώνει το τελικό 79-65 και οι περίπου 6.000 φίλοι της Εθνικής να χειροκροτούν τους διεθνείς για την εμφάνιση και τη νίκη.


Τα δεκάλεπτα: 24-17, 46-30, 59-47, 79-65

Ελλάδα (Τρινκιέρι): Μπουρούσης 8, Ζήσης 12, Σπανούλης 9 (6 ασίστ), Περπέρογλου 4, Φώτσης 5 (8 ριμπάουντ), Παπανικολάου 3, Μαυροκεφαλίδης 9, Καϊμακόγλου 9, Μπράμος 5, Πρίντεζης 4, Σλούκας 9, Καββαδάς 2

Ιταλία (Πιανιτζάνι): Καβαλιέρο, Μέλι, Βιτάλι, Κουζίν, Ντατόμε, Ντίνερ, Τζίλι, Ροσέλι, Τσιντσιαρίνι, Μπελινέλι, Τζεντίλε, Αραντόρι

Ιταλία (Πιανιτζάνι): Καβαλιέρο, Μέλι, Βιτάλι 4, Κουζίν 2, Ντατόμε 19, Ντίνερ, Τζίλι, Ροσέλι, Τσιντσιαρίνι 7, Μπελινέλι 12, Τζεντίλε 9, Αραντόρι 10 Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: