Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη…!!

Ο Ηρακλής Αντύπας μέσω του blog του στο gazzetta σχολιάζει την κλήρωση και τους αντιπάλους του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ! Θα μπορούσαμε να γράψουμε τα κλασικά. «Του χαμογέλασε η τύχη», «ο καλός Θρύλος περνά», «Θρύλε μπορείς», «στο χέρι του η πρόκριση» και αρκετά ακόμα παρεμφερή. Δεν θα διαφωνήσουμε σε μεγάλο βαθμό με τα δημοσιογραφικά κλισέ, ωστόσο κατά τη γνώμη μας είναι ένας όμιλος… ύπουλος για τον Ολυμπιακό. Ύπουλος γιατί δεν έχει μεγαθήριο και όλα μπορούν να συμβούν. Έχει πολύ καλές ομάδες, με τους Γάλλους να ξοδεύουν… δύο τρεις τράπεζες για να μπουν σε αυτή την κατηγορία των… σούπερ ομάδων.  
Η Παρί, είναι διαφορετική ιστορία και λογικά το φαβορί του ομίλου. Μπορεί να μην έχει βαριά φανέλα, αλλά έχει τεράστια… τσέπη και ένα ρόστερ γεμάτο αστέρια.
Από εκεί και πέρα; Φυσικά και οι Πειραιώτες δεν τρομάζουν με την Μπενφίκα, δεν τρομάζουν με την Άντερλεχτ. Οι Πορτογάλοι, ναι μεν έφτασαν στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά μπορούν να χαρακτηριστούν και λούζερ. Και για να μην λέμε πολλά, δεν είναι ομάδα φόβητρο, που να ξέρεις ότι πας στο γήπεδό τους και είσαι χαμένος από χέρι.
Οι πρωταθλητές Βελγίου, επίσης δεν είναι φόβητρο και είναι ομάδα στα μέτρα του Ολυμπιακού, με τους παίκτες του Μίτσελ να μπορούν να τους κερδίσουν τόσο εντός όσο και εκτός έδρας.
Οι «ερυθρόλευκοι» λοιπόν, μπορούν κάλλιστα να δώσουν συνέχεια στις πολύ καλές τελευταίες τους παρουσίες στην Ευρώπη. Μπορούν κάλλιστα να πάρουν την πρόκριση, ακόμα και στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, την οποία έχασαν δύο φορές στο τσακ. Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη…
Για να τα καταφέρουν, πρέπει να κάνουν δυναμικό ξεκίνημα. Κατά τη γνώμη μας, το πρόγραμμα του Ολυμπιακού δεν είναι καλό. Γιατί στην πρεμιέρα (στις οποίες δυστυχώς δεν του κάθονται τα αποτελέσματα) υποδέχεται την Παρί, η οποία μόνο αδιάφορη δεν θα είναι.  Και ακολούθως υπάρχουν δύο κολλητά εκτός έδρας παιχνίδια.
Αν ο Θρύλος στα τρία αυτά παιχνίδια, μαζέψει τέσσερις βαθμούς, τότε η πρόκριση θα είναι κοντά και λογικά θα αρκούν δύο νίκες στο Ναό, κόντρα σε Μπενφίκα και Αντερλεχτ.
Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει σημαντικές ελπίδες για να κουνήσει σεντόνι και μετά τους ομίλους και πλέον περιμένουμε με ανυπομονησία τις επόμενες κινήσεις…Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: