Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Το προφίλ της Σαχτέρ!

Η άσημη Σαχτέρ Καραγκάντι από το Καζακστάν θα τεθεί αντιμέτωπη με τον ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League.

Το προφίλ της Σαχτέρ
Έγινε διάσημη περισσότερο από τις θυσίες… αρνιών προκειμένου να έχει εύνοια «άνωθεν» στις αναμετρήσεις της (δεχόμενη και την επίπληξη της UEFA), παρά για τις επιδόσεις της στο γήπεδο. Ο λόγος για τη Σαχτέρ Καραγκάντι, που η κλήρωση έφερε αντιμέτωπη του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League.

Η πρωταθλήτρια Καζακστάν μετρά 55 χρόνια ιστορίας, έχει χρώματα το πορτοκαλί και το μαύρο και έδρα το Σαχτιόρ Στάντιουμ (19.000 θεατών), ενώ έχει δύο πρωταθλήματα και ένα Σούπερ Καπ στην τροπαιοθήκη της.

Ξεκίνησε την ευρωπαϊκή της πορεία φέτος στα προκριματικά του Champions League. Στον δεύτερο γύρο έκανε την έκπληξη αποκλείοντας με δύο νίκες (1-0) την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ από τη Λευκορωσία. Στον τρίτο γύρο απέκλεισε την αλβανική Σκεντερμπέου (3-0 εντός, ήττα 3-2 εκτός), αλλά στα play offs έπεσε πάνω στη Σέλτικ. Επικράτησε μεν 2-0 στο πρώτο ματς, αλλά έχασε με 3-0 στη ρεβάνς δεχόμενη το τελευταίο γκολ στο φινάλε (και με τον Γιώργο Σαμαρά να πετυχαίνει το δεύτερο τέρμα των «καθολικών»). Φέτος συμμετέχει για έκτη σεζόν στην Ευρώπη και δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ ελληνική ομάδα.

Προπονητής της Σαχτέρ είναι ο Ρώσος Βίκτορ Κούμικοφ, ενώ δεν υπάρχουν παίκτες με πλούσιο βιογραφικό στο ρόστερ της ομάδας.

Το ρόστερ της Σαχτέρ

Τερματοφύλακες: Στας Ποκάτιλοφ, Βαλερί Φόμιτσεφ, Σεργκέι Τκάτσουκ, Αλεξάντρ Μόκιν.

Αμυντικοί: Νίκολα Βασίλιεβιτς (Βοσνία), Ασκάτ Μποραντάγεφ, Αντρέι Παριβάεφ (Λευκορωσία), Γεβγκένι Ταράσοφ, Άλντιν Ντίντιτς (Βοσνία), Μιχαήλ Γκάμπισεφ, Σεργκέι Μάλι, Αλεξάντερ Σίμτσεβιτς (Σερβία).

Μέσοι: Γκεντιμίνας Βίτσιους (Λιθουανία), Μάσκατ Μπαϊζάνοφ, Βαντίμ Μπορόφσκι, Ασλάν Νταραμπάγεφ, Γκεβόργκ Γκαζαριάν (Αρμενία), Ρότζερ Κάνιας (Κολομβία).

Επιθετικοί: Τοκτάρ Ζανγκιλισμπάι, Αντρέι Φινοντσένκο, Ρόμαν Μουρταζάγεφ, Στάνισλαβ Λούνιν, Ιχάρ Ζιάνκοβιτς (Λευκορωσία), Σεργκέι Χιζνιτσένκο. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: