Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Σάντος: «Εμείς το καθήκον μας»

Το σύνθημα για τους τέσσερις εναπομείναντες αγώνες της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας για την Εθνική Ελλάδας έδωσε ο Φερνάντο Σάντος, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος σήμερα.

Σάντος: «Εμείς το καθήκον μας»
Το απόλυτο περιμένει ο Φερνάντο Σάντος από τους ποδοσφαιριστής της Εθνικής Ελλάδας στους τέσσερις εναπομείναντες αγώνες της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

«Η πρόκριση δεν εξαρτάται από εμάς. Εμείς πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να εκμεταλλευτούμε κάποιο στραβοπάτημα της Βοσνίας. Πρέπει να κάνουμε το καθήκον και αν βγούμε πρώτοι τότε θα είμαστε πολύ ικανοποιημένοι», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα του Γιούρι Λοντίγκιν.

Χθες υπήρξε επικοινωνία του Τάκη Φύσσα με τον νεαρό τερματοφύλακα, ο οποίος ενημέρωσε πως δεν θα έρθει, επειδή υπάρχει σχετικός όρος στο συμβόλαιό του με την Ζενίτ και αναφέρει πως θα χρησιμοποιεί το ρωσικό διαβατήριο που έχει για να λογίζεται ως γηγενής στο ρωσικό πρωτάθλημα.

Αυτό, όμως, δυσκολεύει το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδας, αφού προτεραιότητα για εκείνον αποτελεί ο σύλλογος του και υπάρχει η πιθανότητα να παίξει στην εθνική Ρωσίας. «Δεν ήθελε ο Λοντίγκιν να έρθει, τον θέλαμε, αλλά ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να έρθει», ήταν η τοποθέτηση του Σάντος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πορτογάλος κόουτς στη συνέντευξη Τύπου

Για την αποστολή της Εθνικής Ελλάδας για τα προσεχή ματς

«Η αποστολή δεν έχει πολλές διαφορές με το τελευταίο φιλικό, Θέλαμε να έχουμε κάποιες εναλλακτικές επιλογές στην επίθεση λόγω και του ότι οι Σαμαράς και Σαλπιγγίδης είναι τιμωρημένοι για το πρώτο ματς και ο Παπαδόπουλος έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία και είναι διαφορετικού τύπου με τον Αθανασιάδη ή τον Μήτρογλου πχ και μπορεί να προσαρμοστεί σε ένα σύστημα 4-4-2. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση και είναι μια καλή επιλογή για εμένα. Γι' αυτό τον κάλεσα.

Σε σχέση με την προηγούμενη αποστολή σε αυτήν δεν είναι οι Φυτανίδης και Δημούτσος. Θέλησα να έχω περισσότερες εναλλακτικές στην επίθεση και όχι στην άμυνα. Το ότι δεν πήρα τον Φυτανίδη δεν σημαίνει κάτι απλά. Το ίδιο ισχύει και για τον Δημούτσο. Και οι δύο ποδοσφαιριστές έχουν να προσφέρουν πολλά στα Εθνική και όταν αγωνίζονται δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους».

Για τους επόμενους αγώνες της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ:

«Και τα τέσσερα ματς που μένουν είναι πολύ σημαντικά για εμάς και δεν μπορώ να πω ότι αυτά τα δύο που έρχονται είναι σημαντικότερα. Δυστυχώς, η πρόκριση δεν εξαρτάται από εμάς. Εμείς πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να εκμεταλλευτούμε κάποιο στραβοπάτημα της Βοσνίας. Πρέπει να κάνουμε το καθήκον και αν βγούμε πρώτοι τότε θα είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Υπάρχει και η βαθμολογία και γι' αυτό όσο περισσότερους βαθμούς πάρουμε τόσο το καλύτερο».

Για το γεγονός ότι παίκτες όπως ο Νίνης, ο Καρνέζης και ο Σπυρόπουλος δεν έχουν παιχνίδια στα πόδια τους:

«Είναι αρκετοί οι ποδοσφαιριστές που δεν αγωνίζονται στις ομάδες τους και αυτό μας δημιουργεί πρόβλημα. Αυτό που προσπαθώ να κάνω εγώ είναι να δημιουργώ έναν κορμό με σταθερούς ποδοσφαιριστές. Αλλά όντως υπάρχει πρόβλημα με αρκετούς ποδοσφαιριστές απαραίτητους για την Εθνική που δεν αγωνίζονται. Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή και δεν υπάρχουν περιθώρια πειραματισμών».

Για το γεγονός ότι δεν κλήθηκε ο Γιούρι Λοντίγκιν:

«Θέλαμε να έχουμε τον Λοντίγκιν, τον είχαμε στην προεπιλογή, όμως ο ποδοσφαιριστής απέστειλε ένα φαξ με το οποίο έλεγε πως δεν ήθελε να αγωνιστεί στην Εθνική».

Για το μέλλον του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα:

«Έχουμε μπει σε μια φάση που αυτούς τους δύο μήνες θα τα δώσουμε όλα και μετά εγώ και ο πρόεδρος της ΕΠΟ θα συζητήσουμε όλα τα ενδεχόμενα. Το πιο σημαντικό είναι να συγκεντρωθούμε στο στόχο. Εγώ είμαι συγκεντρωμένος και θέλω και οι ποδοσφαιριστές να κάνουν το ίδιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: