Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

«Κερδίζει ο καλύτερος, όχι ο πιο ακριβός»

Τέλος στην κουβέντα περί μπάτζετ βάζει ο Όλιβερ Λαφαγέτ μιλώντας στο sport-fm.gr πριν τη μάχη του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ. «Κερδίζει η καλύτερη ομάδα, όχι η πιο ακριβή», ξεκαθαρίζει.

«Κερδίζει ο καλύτερος, όχι ο πιο ακριβός»
Αν και πρωτάρης σε Final Four, ο Όλιβερ Λαφαγέτ δεν φοβάται. Δεν τον τρομάζουν ούτε το ρόστερ της ΤΣΣΚΑ, ούτε το μπάτζετ της, ούτε όσοι τη θεωρούν μεγάλο φαβορί όχι απλώς στον ημιτελικό της Παρασκευής, αλλά και για την κατάκτηση του τίτλου. Άλλωστε, μιλώντας στο sport-fm.gr ξεκαθάρισε πως στο μπάσκετ κερδίζει ο καλύτερος, όχι αυτός με το πιο ακριβό ρόστερ, και αυτός θα προκύψει στο παρκέ κι όχι στους… ισολογισμούς.

Ο Αμερικανός γκαρντ αποφεύγει τις συζητήσεις περί αουτσάιντερ και περί πίεσης και δηλώνει έτοιμος για τη μάχη με τα αντίπαλα γκαρντ και εύχεται να ζήσει όσα έζησαν πολλοί από τους συμπαίκτες του στην Πόλη το 2012 και το Λονδίνο το 2013. Το θεωρεί, άλλωστε, εφικτό αν ο Ολυμπιακός παίξει το μπάσκετ που ξέρει και μπορεί…

Αναλυτικά η συνέντευξη του Λαφαγέτ στον Χρήστο Ρομπόλη:

-Κατ’ αρχάς πες μας πώς αισθάνεσαι μετά τον τραυματισμό σου; «Είμαι πολύ καλά πλέον. Έχασα κάποιους αγώνες, αλλά έπρεπε να συμβεί για να δώσω στο σώμα μου το χρόνο για να γίνει καλά. Όμως δεν θα μπορούσα να λείψω από αυτό το Final Four. Δεν θα το έχανα με τίποτα».

-Πώς είναι οι μέρες πριν από το μεγάλο ραντεβού της Μαδρίτης; «Πραγματικά ανυπομονώ. Είμαι ενθουσιασμένος, είναι μια μεγάλη πρόκληση για μας. Όμως όταν πάμε στη Μαδρίτη, θα αντιμετωπίσουμε τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ σαν ένα ακόμη παιχνίδι. Ένα ματς που το θέλουμε για να πάμε στον αγώνα του τίτλου».

-Είναι το πρώτο σου Final Four, σε αντίθεση με αρκετούς συμπαίκτες σου. Σου έχουν μιλήσει αυτά τα παιδιά για το τι εστί Final Four; «Μου έχουν μιλήσει τα παιδιά, αλλά ξέρω κι εγώ πώς να προετοιμαστώ για έναν μεγάλο αγώνα. Το θέμα είναι να παίξεις όπως όλη τη χρονιά. Η ομάδα που θα παίξει πιο δυνατά, θα πάρει και το τρόπαιο. Μακάρι κι εγώ να έχω την τύχη και να κατακτήσω τον τίτλο, όπως το έκαναν ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης και τα άλλα παιδιά».

-Η ΤΣΣΚΑ έχει μια υπερπλήρη γραμμή γκαρντ. Πώς προετοιμάζεσαι για την αντιμετώπισή τους; «Τους έχουμε αντιμετωπίσει ήδη δύο φορές φέτος και ξέρουμε αρκετά πράγματα για το πώς κινούνται στο παρκέ και ποια είναι τα δυνατά τους σημεία. Το θέμα είναι ποια ομάδα θα βρεθεί σε καλύτερη βραδιά εκείνη τη μέρα».

-Το 2012 και το 2013 ο Ολυμπιακός θεωρείτο το αουτσάιντερ και πήρε το Κύπελλο. Και φέτος δεν θεωρείται φαβορί, ούτε καν στον ημιτελικό. Εκτιμάς πως αυτό είναι πλεονέκτημα για την ομάδα σου; «Δεν θεωρώ πως είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα αυτό. Δεν παίζουν ρόλο οι τίτλοι του φαβορί ή του αουτσάιντερ. Η καλύτερη ομάδα εκείνη τη βραδιά, στον ημιτελικό και στον τελικό, θα είναι κι αυτή που θα χαμογελάσει στο τέλος».

-Θεωρείς πως είναι βάρος στις πλάτες της ΤΣΣΚΑ το γεγονός ότι έχασαν, αν και φαβορί, στα τελευταία Final Four και αυτή τη φορά έχουν την πίεση του φαβορί λόγω και του μεγάλου τους μπάτζετ; «Δεν ξέρω πώς μπορεί διαχειρίζονται αυτή την πίεση. Δεν είμαι στην ομάδα τους για να το γνωρίζω και δεν μπορώ να κάνω υποθέσεις. Πιστεύω πως πάνε στο Final Four με στόχο να κατακτήσουν τον τίτλο. Έχουν έναν προπονητή που τον εμπιστεύονται και άλλωστε δεν είναι η ίδια ομάδα με πέρσι. Το μόνο σίγουρο είναι πως ακόμη κι αν έχεις το μεγαλύτερο μπάτζετ, κανένας και τίποτα δεν μπορεί να σου εγγυηθεί πως θα πάρεις τον τίτλο. Η καλύτερη ομάδα θα κερδίσει, όχι η πιο ακριβή».

-Φέτος είχατε μια νίκη στο ΣΕΦ και μια ήττα στη Μόσχα, αν και το παλέψατε πολύ παρά την απουσία του Σπανούλη; Τι θα γίνει στο τρίτο ματς; Ποια η υπόσχεσή σου στον κόσμο του Ολυμπιακού; «Δεν υπόσχομαι τίποτα (γέλια). Θα βγούμε στο γήπεδο για να παίξουμε το μπάσκετ του Ολυμπιακού. Να είμαστε δυνατοί, όπως πάντα στην άμυνα, κι αποτελεσματικοί στην επίθεση. Αν παίξουμε το μπάσκετ του Ολυμπιακού, πιστεύω πως έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να τα καταφέρουμε». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: