Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015

«Η ομάδα είναι για μεγαλύτερα πράγματα»

Χαρούμενος για τη σωτηρία του Πανιωνίου εμφανίστηκε ο Αντώνης Μανίκας στον ΣΠΟΡ FM 94.6, αλλά όπως είπε η ιστορία του επιτάσσει να στοχεύει πιο ψηλά.«Μπορούμε να γίνουμε υπολογίσιμη δύναμη», σχολίασε.

«Η ομάδα είναι για μεγαλύτερα πράγματα»
Κρατάει την παραμονή, κοιτάζει πιο ψηλά. Ο Αντώνης Μανίκας μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 την επομένη της ισοπαλίας (0-0) του Πανιωνίου στο ματς με τον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής της Super League, που αποδείχθηκε αρκετή για να τον κρατήσει στην πρώτη κατηγορία. Ο τεχνικός διευθυντής των «κυανέρυθρων» φανέρωσε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η ομάδα του πέτυχε τον στόχο της, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, αλλά ονειρεύεται την επιστροφή τους στις επιτυχίες.

Αναλυτικά μίλησε στον Γιώργο Χελάκη για:

-τη φετινή προσπάθεια και την παραμονή στη Super League: «Νομίζω ότι πρέπει να λειτουργήσουν πολλά πράγματα σωστά για να πάει μια ομάδα όπως σχεδιάζεις. Έγινε μια προσπάθεια διοικητικά από ανθρώπους που αγαπάνε τον Πανιώνιο. Δεν είναι μόνο η φετινή σεζόν, αλλά και η περυσινή. Είμαστε χαρούμενοι που τα καταφέραμε, αλλά δεν τιμάει τον Πανιώνιο να παλεύει για τη σωτηρία. Πρέπει να είναι πλασμένος για μεγαλύτερα πράγματα. Μην ξεχνάμε ότι είναι μια ομάδα που πουλάει κάθε χρόνο παίκτες και έχει παράδοση με τους Έλληνες παίκτες και αυτό το λένε όλοι.

Τη μερίδα του λέοντος στην επιτυχία έχει ο Μαρίνος Ουζουνίδης, αλλά προσέφερε και ο Δημήτρης Τερεζόπουλος, ο οποίος παρουσίασε καλό δείγμα γραφής, αν και ήταν άπειρος. Εκτός από αυτούς το μυστικό είναι τα αποδυτήρια και σε αυτό το κομμάτι διαφέρει από τις υπόλοιπες ομάδες ο Πανιώνιος. Ακόμα και οι παίκτες που δεν αγωνίστηκαν χθες ήταν από τους πρώτος που πανηγύρισαν».

-τον σχεδιασμό και την πορεία της ομάδας από εδώ και πέρα: «Ό,τι γίνεται πρέπει να γίνεται σταδιακά. Από την αποχώρηση του Κύριου Τσακίρη δημιουργήθηκε ένα οικονομικό άνοιγμα δυστυχώς. Καταφέραμε να το κατεβάσουμε και να το κάνουμε βιώσιμο το χρέος, ενώ περιμένουμε και να μπούμε στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Πρέπει να υπάρχει οργάνωση και σωστή πολιτική. Μπορούμε και πάλι να γίνουμε υπολογίσιμη δύναμη.

Όπως τα βρήκαμε τα πράγματα τη φετινή χρονιά, δηλαδή με τέσσερις παίκτες από πέρυσι και εννέα από τη δεύτερη ομάδα έπρεπε να πάρουμε ρίσκο. Πήραμε το ρίσκο να φτιάξουμε ομάδα από την αρχή. Το πληρώσαμε σε κρίσιμα σημεία, αλλά παίξαμε και ωραίο ποδόσφαιρο. Επίσης, πιστεύω ότι σε ελάχιστα σημεία δεν αδικηθήκαμε φέτος. Τα πράγματα δεν ήταν ευνοϊκά για την ομάδα μας σε αυτό το κομμάτι».

-τις πολλές καθυστερήσεις που έγινα προς το τέλος, καθώς έπεσαν πολλές μπάλες στον αγωνιστικό χώρο: «Κάποιες στιγμές πάνω στην ένταση συμβαίνουν αυτά. Δεν πρέπει να γίνονται αυτά τα πράγματα, αλλά δυστυχώς είναι και αυτά μέσα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν θα ήταν σωστό να υποστηρίξουμε το αντίθετο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: