Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Πώς να «ρίξεις» έναν αντίπαλο…!!

O Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την... προεξοφλημένη νίκη του Πανιωνίου απέναντι στον ΠΑΟΚ που δεν ήρθε ποτέ, καθώς και για τους τραυματισμούς που χρήζουν εξηγήσεων.  
Ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε τελικά να κερδίσει τον Πανιώνιο και έτσι δεν κέρδισε έναν βαθμό στα πλέι οφ, αφού φυσιολογικά ο Ατρόμητος δεν κέρδισε στην Μυτιλήνη και έμεινε στους 54 βαθμούς.

Πριν τον αγώνα της Νέας Σμύρνης, οι περισσότεροι (κακοπροαίρετοι και μη, φυσικά και ΠΑΟΚτσήδες) υπολόγιζαν ΚΑΙ έλεγαν ΚΑΙ προεξοφλούσαν ΚΑΙ μπορεί να έπαιζαν στο στοίχημα, ότι το ματς θα ήταν άσος από… εδώ στην Θεσσαλονίκη, μέχρι τη Νέα Σμύρνη.

«Το παιχνίδι θα λήξει 3-0…» ήταν το πιο ήπιο σχόλιο που γίνονταν ως πρόβλεψη.

Αναφέραμε ότι ειδικά την Παρασκευή, μετά τους τραυματισμούς στον ΠΑΟΚ, τότε που επιβεβαιώθηκε ότι κάποιοι παίκτες χάνουν την χρονιά τους (ακόμη και ΠΑΟΚτσήδες) το πρώτο πράγμα που σκέφτηκαν, ήταν να κατηγορήσουν την ομάδα τους ότι «στήθηκε», τότε, όλη η Ελλάδα, θεώρησε ότι αυτό το ματς "έληξε" υπέρ των γηπεδούχων…

Και τελικά αυτός ο αγώνας όπου ο ΠΑΟΚ έπαιξε χωρίς εφτά βασικούς-ποιοτικούς του ποδοσφαιριστές, με τους Πόζογλου, Σαββίδη, Κουλούρη, Δεληγιαννίδη να τελειώνουν την αναμέτρηση, ήταν ο ΜΟΝΟΣ της αγωνιστικής που παίζονταν και είχε ενδιαφέρον-αγωνία και κρέμονταν σε μία κλωστή, μέχρι το 100΄.

Αυτά για το πρώτο… γενικό ζήτημα.

Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ προφανώς απέτυχε να κερδίσει παίζοντας με παίκτη παραπάνω για μισή περίπου ώρα. Ένας ΠΑΟΚ που ξεκίνησε καλούτσικα, αλλά στην επανάληψη δεν είχε ούτε αποφασιστικότητα, ούτε πλάνο, ούτε ευκαιρίες για να κερδίσει το ματς.

Ένα παιχνίδι όπου ο αντίπαλος δεν ήταν μία κακή ομάδα της 15ης θέσης όπως μπορεί να παρουσιάζεται, αλλά ένα σύνολο… που έπαιζε την ζωή του, με παίκτες που αν έχαναν, θα έψαχναν σήμερα δουλειά, μια και ο Πανιώνιος θα βρίσκονταν στην τρίτη κατηγορία!

Για να κερδίσει ο ΠΑΟΚ αυτό το σύνολο, του οποίου οι παίκτες έπαιζαν την ζωή της ιστορικής ομάδας τους και την δική τους καριέρα, έπρεπε να βγάλουν προσωπικότητα. Η ποδοσφαιρική ανωτερότητα –από μόνη της σε τέτοιες καταστάσεις- δεν αρκεί. Έπρεπε οι παίκτες του ΠΑΟΚ να βγάλουν τέτοια αποφασιστικότητα, σε σημείο να πάρουν απόφαση ότι αν χρειαστεί θα έφευγαν από τη Νέα Σμύρνη στις 2 μετά τα μεσάνυχτα!

Έ… δεν είχε ο ΠΑΟΚ χθες στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης τέτοιους παίκτες να τα δώσουν όλα (ποιοτικά και ψυχολογικά) για να κερδίσουν τρεις βαθμούς (αρχικά προς δικό τους όφελος)  και μετέπειτα να ρίξουν τον Πανιώνιο (αφού αυτός ήταν ο αντίπαλος) έστω και αν χρειάζονταν να ξενυχτήσουν στα αποδυτήρια. Ένας ΠΑΟΚ που έτσι και αλλιώς δεν είναι και στην καλύτερή του κατάσταση…

Με αυτά και με αυτά ο ΠΑΟΚ ξεκινάει τα πλει οφ με δύο βαθμούς, αλλά και με 5-6-7 παίκτες να αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Και το γεγονός ότι Παρασκευή-Κυριακή προέκυψαν πέντε μυϊκά προβλήματα, χρήζει εξηγήσεων από τους υπευθύνους της ομάδας.

Ξεκάθαρα πράγματα…

* Για τον Σιδηρόπουλο που ορίστηκε και έπαιξε σε αυτό στο παιχνίδι τα γράψαμε πριν την διεξαγωγή του. Ήταν κακός ο ορισμός για τον Πανιώνιο μια και ο Σιδηρόπουλος είναι έμπειρος, καθαρός, διεθνής και 50αρίσιος.  (Γι’ αυτό δεν έπαιξε ΚΑΙ φέτος πολλά ντέρμπι ή κρίσιμα παιχνίδια). Ο Πανιώνιος «φωνάζει» γιατί σε αυτό το ματς ζωής και θανάτου, ο διαιτητής δεν τον βοήθησε και έπαιξε 50-50. Και ο ΠΑΟΚ το κάνει αυτό συχνά στην Τούμπα. Και άλλες μεγάλες ομάδες. Αν έρθει διαιτητής και δεν σε ευνοήσει, θεωρείς αυτόματα ότι… σε αδίκησε.
Δεν είναι έτσι όμως…

* Και κάτι ακόμη τελευταίο. Αρχίζουν δικαστικές μάχες για τις ομάδες  που θα τιμωρηθούν για τα σκάνδαλα διαφθοράς και αυτές που μετέπειτα θα επωφεληθούν και θα κερδίσουν άνοδο ή παραμονή. Αυτές τις δικαστικές μάχες, δεν γίνεται να τις κρίνουν οι παλιοί αθλητικοί δικαστές, που ακόμη και η Βουλή αποφάσισε ότι πρέπει να φύγουν από το ποδόσφαιρο, για να αντικατασταθούν από τακτικούς που θα οριστούν σε μικρό χρονικό διάστημα. Δεν γίνεται το παλιό σύστημα, κομμάτι του οποίου κατηγορείται για συμμετοχή στα σκάνδαλα, να αποφασίσει για την τύχη κάποιων ομάδων. Αν τα μέλη του συστήματος (κυρίως παράγοντες εμπλεκομένων ομάδων) θεωρούν ότι και πάλι θα καταφέρουν να τα «βολέψουν», είναι γελασμένοι! Δεν γίνεται μετά από τόσα που έχουν αποκαλυφθεί τα τελευταία χρόνια, μερικοί άνθρωποι να θεωρούν ότι μπορούν ακόμη να κάνουν ότι τους βολεύει, παραβιάζοντας κάθε έννοια δικαίου...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: