Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Το μεγαλείο του να αναγνωρίζεται από τον αντίπαλο η αξία σου!!

Η εικόνα των οπαδών της Τσέλσι να χειροκροτούν όρθιοι τον Στίβεν Τζέραρντ, ήταν πιθανότατα το πιο σημαντικό δείγμα της παραδοχής της αξίας του αρχηγού της Λίβερπουλ. Μπορεί να μην είναι πια ο παίκτης που στα  πόδια του πριν από δέκα χρόνια έστρωναν χαλί τα εκατομμύρια ο Αμπράμοβιτς και ο Μουρίνιο για να τον δελεάσουν να πάει στην Τσέλσι ωστόσο ακριβώς αυτό το χρονικό σημείο κάνει και το χειροκρότημα πιο σημαντικό. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
Ο Τζέραρντ ίσως αν είχε πάει στην Τσέλσι,  εκείνο το καλοκαίρι, θα είχε πάρει στη ζωή του περισσότερους τίτλους από αυτούς που η παρουσία του στο «Ανφιλντ» του εξασφάλισε. Σίγουρα θα είχε γευτεί τη χαρά της κατάκτησης ενός πρωταθλήματος, αυτό που πλησίασε τόσο πολύ πριν από ένα χρόνο. Εκείνο το μοιραίο γλίστρημα στέρησε από τον ίδιο, κατά πάσα πιθανότητα, τον τίτλο αλλά και από την Λίβερπουλ το σπάσιμο της κατάρας των πέτρινων χρόνων! Από την άλλη , μπορεί αν είχε πάει στο Λονδίνο να είχε κατακτήσει πολλά περισσότερα τρόπαια ωστόσο δεν θα γινόταν ποτέ ένας θρύλος για τους «μπλε» σε αντιστοιχία με αυτό που κατόρθωσε να πετύχει στο «Ανφιλντ».
Ο Τζέραρντ κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι ο μεγαλύτερος παίκτης μετά τον Κένι Νταλγκλίς που φόρεσε αυτή τη φανέλα! Ο Νταλγκλίς θα μείνει μπροστά του και γιατί ποιοτικά ήταν ότι πληρέστερο έπαιξε ποτέ ποδόσφαιρο με τη Λίβερπουλ, αλλά και γιατί κακά τα ψέματα πήρε πολλούς τίτλους λόγω του ότι είχε τη τύχη να αγωνιστεί με μερικούς σπουδαίους συμπαίκτες, όπως ο Ρας, ο Χάνσεν, ο Σούνες και ο Γουίλαν! Ο Τζέραρντ αντίθετα πολλές φορές τραβούσε το κάρο από την λάσπη! Και όταν πια δεν μπορούσε να το κάνει, η Λίβερπουλ δεν ήταν η ίδια ομάδα!
Μπορεί ο Τζέραρντ να ήταν ελαφρώς ειρωνικός απέναντι στους φίλους της Τσέλσι μετά το ματς αλλά κατά βάθος ξέρει πως αυτή η ιπποτική κίνηση της πλειοψηφίας να τον χειροκροτήσει την ώρα που πέφτει η αυλαία ήταν πραγματικά κάτι που αποδίδει πλήρωςε τα εύσημα στην αξία του. Οι δικές του αποθεωτικές δηλώσεις σχετικά με τον Μουρίνιο που «είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο» όπως χαρακτηριστικά είπε ο αρχηγός της Λί9βερπουλ, ήρθαν ως κερασάκι στην τούρτα της μεταξύ τους σχέσης που πάντα ήταν στα όρια της αποθέωσης και του απόλυτου σεβασμού. Και αυτή η τελευταία από τις 40 φορές που οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες τα τελευταία 11 χρόνια σε όλε στις διοργανώσεις το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού της Τσέλσι και του Μουρίνιο για τον Τζέραρντ την στιγμή που αποχωρούσε τραβούσε μία αδιόρατη γραμμή ανάμεσα στην οπαδική κόντρα και το υγιές πικάρισμα και την πραγματική αποδοχή της αξίας ενός πολύ σπάνιου ταλέντου την ώρα που η αυλαία πέφτει!
*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: