Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Η επίσκεψη που άλλαξε τη σεζόν του Μέσι...!!

Υστερα από ένα μέτριο 2014, ο Λιονέλ Μέσι φέρνει την Μπαρτσελόνα όλο και πιο κοντά στο τρεμπλ. Ποια ήταν η κίνηση που γύρισε την κατάσταση για τον Αργεντινό σταρ.
Σε κανέναν δεν αρέσει να χάνει. Επειτα από ένα Mundial στο οποίο έχασε τον τίτλο στην παράταση του τελικού, ο Μέσι γύρισε στην οικογένειά του διαλυμμένος.
Οταν επέστρεψε στην καθημερινότητα της Ευρώπης, επισκέφτηκε τον διαιτολόγο, Ζουλιάνο Ποσέρ, τον οποίο είχε δει αρκετές φορές από το 2008. Ο Ποσέρ θεωρείται από πολλούς ανθρώπους του χώρου του εκκεντρικός, όμως τα αποτελέσματα της δουλειάς του δεν τίθενται καν υπό αμφισβήτηση. Για να καταλάβει κανείς, προτιμά να μην κάνει ταξίδια και ζητά από τους πελάτες του να τον επισκέπτονται εκείνοι στο Σαλίτσε, μόλις έξω από την Βενετία. Αυτός ο κανόνας ισχύει ακόμα και αν είσαι ο Λιονέλ Μέσι. Και ο σταρ της Μπάρτσα πέταξε για την Ιταλία για να πάρει τη γνώμη του.
Γυρίζουμε στο 2008. Ο teenager τότε, είχε ακούσει από τους ειδικούς ότι πρέπει να σταματήσει να καταναλώνει αυτά που του αρέσουν όπως παγωτά και αναψυκτικά και αυτό δούλεψε. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έστειλε κι άλλους παίκτες των Μπλαουγκράνα στον Ποσέρ και είχε επίσης αποτέλεσμα. Οι περισσότεροι από αυτούς που ξέρουν from inside τα πράγματα για την εποχή Γκουαρδιόλα στην Μπαρτσελόνα, γνωρίζουν ότι όταν η σόδα επέστρεψε στο πρόγραμμα του Μέσι η σκληρή δίαιτα... λύγισε. Μέχρι το 2014, όταν ο Μέσι επέστρεψε στο Σαλίτσε.
Σύμφωνα με την Αργεντινή δημοσιογράφο, Βερόνικα Μπρουνάτι, ο Μέσι άκουσε ότι πρέπει να τρώει μόνο ό,τι χρειάζεται το σώμα του και όχι ό,τι θέλει ο ίδιος. Επρεπε να μπει στη φιλοσοφία του Ποσέρ για ακόμα μία φορά, μία φιλοσοφία την οποία εξήγησε σε ιταλική εφημερίδα. «Λαχανικά, φρούτα εποχής και εμφιαλωμένο νερό είναι το απαραίτητο καύσιμο για τους μύες. Πρέπει να μειώσεις την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων και τροφίμων που είναι μολυσμένα με φυτοφάρμακα και αντιβιοτικά. Και φυσικά το αλκοόλ, τον καπνό και τα... απαγορευμένα. Συχνά οι ποδοσφαιριστές έχουν πληρώνουν τις συνέπειες της κακής διατροφής».
Εχοντας λάβει υπόψη του όλα αυτά, με την αλλαγή του χρόνου ο Μέσι είχε χάσει 5 κιλά. Μπορεί να μην ακούγονται πολλά αλλά σε συνδυασμό με τη δουλειά που έκανε με τον physio του κλαμπ, Ραφέλ Πολ, ο σταρ της Μπαρτσελόνα πέταξε από πάνω του κάθε μορφή ατονίας που είχε στο ξεκίνημα της σεζόν. Οι εκρηκτικές αλλαγές κατεύθυνσης είχαν επιστρέψει. Σίγουρα δεν ήταν στο επίπεδο του 2010, όμως ο συνδυασμός έφερε εξαιρετικά αποτελέσματα, την αναγέννηση του και την Μπαρτσελόνα σε θέση να διεκδικεί το τρεμπλ...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: