Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Για να σε δούμε… κυρία Τσέλσι!

Το πρώτο δύσκολο «διαγώνισμα» για φέτος… γράφει στην 6η αγωνιστική της Premier League η Τσέλσι.

Έχοντας πρωτεύσει εντυπωσιακά μεν, απέναντι σε εύκολους συμμαθητές, δε, μέχρι σήμερα -η ομάδα του Αντσελότι θα δοκιμαστεί στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι.

Λίγο αργότερα, η απογοητευμένη Λίβερπουλ θα δει ως «τελικό» το ματς με τη Σάντερλαντ, την ίδια ώρα η Άρσεναλ θα… χαλαρώνει με τη Γουέστ Μπρομ και την επόμενη μέρα η ανεβασμένη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα… πεταχτεί μέχρι το γειτονικό Μπόλτον.


Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι

Τελικά είναι τόσο… τρομακτική; Έχοντας σκορπίσει τον πανικό στις πέντε πρώτες αγωνιστικές, αλλά καταφέρνοντάς το -είναι η αλήθεια- όχι ακριβώς απέναντι σε… μεγαθήρια, η Τσέλσι δοκιμάζεται για πρώτη φορά φέτος σε υψηλό επίπεδο. Σε μια δυνατή έδρα και απέναντι σε μια Μάντσεστερ Σίτι που θα κυνηγήσει μια νίκη που θα την εκτοξεύσει ψυχολογικά, αν μη τι άλλο θα έχει ενδιαφέρον το αν θα… ανταποκριθεί ανάλογα.

Χωρίς τους Κολάροφ, Μπόατενγκ και Μπριτζ θα παραταχθούν οι «πολίτες», την ίδια ώρα που ο Κάρλο Αντσελότι θα επαναφέρει τους Ντρογκμπά και Μαλουντά -αλλά θα στερηθεί τους τραυματίες Λάμπαρντ, Μπεναγιούν και Καλού.

Άρσεναλ-Γουέστ Μπρομ

Σκούρα προβλέπονται τα πράγματα στο «Έμιρεϊτς»… Για τη Γουέστ Μπρομ… Τα δέκα γκολ που έχουν πετύχει συνολικά οι «κανονιέρηδες» στα δύο προηγούμενα εντός έδρας ματς και τα τέσσερα με τα οποία «φιλοδώρησαν» μεσοβδόμαδα την Τότεναμ για το Λιγκ Καπ, όσο να ‘ναι… στρεσάρουν την ομάδα του Ντι Ματέο. Ακόμα και αν εκείνη δεν προβλέπεται να αντιμετωπίσει τον τραυματία Φάμπρεγας δύσκολα θα καταφέρει να κάνει «σεφτέ» για φέτος εκτός έδρας.

Μπέρμιγχαμ-Γουίγκαν

«Φωτοβολίδα» αποδείχθηκε το μεγάλο διπλό που πέτυχε η Γουίγκαν απέναντι στην Τότεναμ. Αδυνατώντας να νικήσει τους δέκα -από το 22’- παίκτες της Σάντερλαντ και χάνοντας εύκολα από τη Σίτι, δεν πάει ακριβώς… φορμαρισμένη στο «Σεντ Άντριους». Εκεί που η Μπέρμιγχαμ θα την περιμένει με άγριες διαθέσεις -παρά την… προσγείωση (πρώτη ήττα φέτος) που υπέστη την περασμένη εβδομάδα από τη Γουέστ Μπρομ.

Μπλάκπουλ-Μπλάκμπερν

Επιτέλους… σπίτι για τη Μπλάκπουλ! Έχοντας δώσει τα τέσσερα από τα πέντε μέχρι τώρα παιχνίδια της μακριά από το «Μπλούμφιλντ Ρόουντ» (με αξιοσημείωτη επιτυχία για νεοφώτιστη), η ομάδα του Ίαν Χόλογουεϊ θα ψάξει απέναντι στην Μπλάκμπερν το πρώτο εντός έδρας «τρίποντο». Λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται για τοπικό ντέρμπι (Λάνκασαϊρ) και ότι η Μπλάκμπερν θα… λυσσάξει επιπλέον για την πρώτη νίκη της μετά την πρεμιέρα, αν μη τι άλλο δεν αναμένεται «σούπα».

Φούλαμ-Έβερτον

Τελειωμό δεν έχει ο κατήφορος για την Έβερτον… Χωρίς νίκη ακόμα στην Premier League και αποκλεισμένη μεσοβδόμαδα από το Λιγκ Καπ (στα πέναλτι από την Μπρέντφορντ), η ομάδα του Μόγιες ταξιδεύει… πληγωμένη στο Λονδίνο. Εκεί θα την περιμένει η αήττητη Φούλαμ, που θα προσπαθήσει να ξεφύγει, ωστόσο, από το «σύνδρομο των ισοπαλιών» (τέσσερις στα πέντε ματς) και να πλησιάσει ακόμα περισσότερο τις πρώτες θέσεις.

Λίβερπουλ-Σάντερλαντ

Ζητείται ελπίς! Η στεναχώρια από την ήττα στο ντέρμπι με τη Γιουνάιτεντ έγινε θλίψη μετά τον αποκλεισμό από τη… Νορθάμπτον στο Λιγκ Καπ και η Λίβερπουλ ψάχνει μια νίκη που θα απομακρύνει -έστω προσωρινά- τους φίλους της από την απελπισία. Παρόλο που η Σάντερλαντ δεν φαίνεται πρόσφορη για… θύμα (μια μόλις ήττα μέχρι τώρα), το ενδεχόμενο μιας νέας γκέλας μοιάζει απαγορευτικό για την ομάδα του Χόντζον.

Γουέστ Χαμ-Τότεναμ

Σε μια από τις πιο… φιλόξενες έδρες της Premier League θα προσπαθήσει να πλησιάσει την κορυφή η Τότεναμ. Απέναντι στην απογοητευτική -και ουραγό μέχρι τώρα- Γουέστ Χαμ, τα «σπιρούνια» θα ψάξουν τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη τους και συνέχεια στις καλές εμφανίσεις που ακολούθησαν το «κάζο» από τη Γουίγκαν (ισοπαλία με Βέρντερ και ανατροπή με Γουλβς).

Μπόλτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

«Λυτρωμένη» από τη μεγάλη νίκη (που συνοδεύτηκε από εξαιρετική εμφάνιση) στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πάει με… άλλον αέρα στο γειτονικό Μπόλτον. Χωρίς να αντιμετωπίσουν προβλήματα μεσοβδόμαδα στο Λιγκ Καπ (2-5 στο Σκάνθορπ), οι «κόκκινοι διάβολοι» δύσκολα θα προβληματιστούν από τους γηπεδούχους -που προέρχονται επιπλέον από τον αποκλεισμό-έκπληξη από την Μπέρνλι.

Γουλβς-Άστον Βίλα

Παρηγοριά στην έδρα της έβρισκε η Άστον Βίλα, την περασμένη εβδομάδα την έχασε κι αυτή (1-1 με Μπόλτον). Πλέον οι «χωριάτες» θα πρέπει να ψάξουν πιο… ζεστά πόντους εκτός έδρας και στο -όχι ακριβώς φόβητρο- «Μολινό» θα έχουν την ευκαιρία να «ρεφάρουν» κάποιους από αυτούς. Εκτός και αν η ντεφορμέ Γουλβς (προέρχεται από δύο ήττες), επαναλάβει μια από τις καλές εμφανίσεις των τριών πρώτων αγωνιστικών…

Νιούκαστλ-Στόουκ Σίτι

Στην πιο ακατάλληλη ομάδα να… ποντάρεις τα λεφτά σου εξελίσσεται η Νιούκαστλ. Η ίδια ομάδα που «γαζώνει» την Άστον Βίλα (6-0), ηττάται εύκολα από την Μπλάκπουλ μέσα στο σπίτι της και έπειτα «αλώνει» την -παραδοσιακά δύσκολη- έδρα της Έβερτον. Απέναντι στην -αδύναμη μακριά από το «Μπριτάνια»- Στόουκ, θα έχει την ευκαιρία να φέρει το πρώτο ίσως… φυσιολογικό αποτέλεσμα της για φέτος…


Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

Σάββατο 25/9 (17:00)

Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι (14:45)
Άρσεναλ-Γουέστ Μπρομ
Μπέρμιγχαμ-Γουίγκαν
Μπλάκπουλ-Μπλάκμπερν
Φούλαμ-Έβερτον
Λίβερπουλ-Σάντερλαντ
Γουέστ Χαμ-Τότεναμ

Κυριακή 26/9

Μπόλτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (14:00)
Γουλβς-Άστον Βίλα (16:05)
Νιούκαστλ-Στόουκ Σίτι (18:10)

Η επόμενη αγωνιστική (7η)

Σάββατο 2/10 (17:00)

Γουίγκαν-Γουλβς (14:45)
Μπέρμιγχαμ-Έβερτον
Στόουκ Σίτι-Μπλάκμπερν
Σάντερλαντ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Τότεναμ-Άστον Βίλα
Γουέστ Μπρομ-Μπόλτον
Γουέστ Χαμ-Φούλαμ

Κυριακή 3/10

Μάντσεστερ Σίτι-Νιούκαστλ (15:30)
Λίβερπουλ-Μπλάκπουλ (17:00)
Τσέλσι-Άρσεναλ (18:00)

Δεν υπάρχουν σχόλια: