Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Κούπερ: «Αντίπαλος μόνο ο κακός μας εαυτός»


Στην ψυχή που πρέπει να καταθέτει η ομάδα του Άρη σε κάθε παιχνίδι μέχρι το τέλος της σεζόν, στάθηκε ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ στην σημερινή συνέντευξη Τύπου. Ο κ. Κούπερ είπε: «Πάντα πρέπει να είσαι αγωνιστικός και να βελτιώνεσαι. Από την στιγμή που υπάρχουν πολλές υποχρεώσεις, δεν υπάρχει χρόνος για αποκατάσταση, δεν υπάρχει χρόνος να δουλέψεις πολύ για το επόμενο παιχνίδι. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος. Ο ανταγωνισμός είναι αυτός που σου προσφέρει την αποκατάσταση για να είσαι έτοιμος για το κάθε παιχνίδι. Αν θέλεις να έχεις πεποίθηση και θέλεις να πηγαίνεις καλά σε όλες τις διοργανώσεις πρέπει να έχεις καλό ηθικό. Αν αυτό κατεβαίνει δεν μπορείς να ανταπεξέρχεσαι και να έχεις καλή εικόνα στο παιχνίδι, όπως συνέβη σε εμάς στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Για να είσαι ανταγωνιστικός πρέπει να συγκεντρώνεσαι στο επόμενο παιχνίδι. Πρέπει να ξεφύγουμε από τα δύο τελευταία αποτελέσματα. Οι βαθμοί που χάνονται δύσκολα θα μπορέσουμε να τους βρούμε σε άλλα παιχνίδια. Σέβομαι τον Εργοτέλη όμως αντίπαλος μας είναι μόνο ο κακός μας εαυτός την στιγμή αυτή. Αν πριν από αρκετούς μήνες έλεγα ότι θέλουμε αγωνιστική ταυτότητα, τώρα λέω ότι πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε παιχνίδι. Αν δεν συμβαίνει αυτό τότε θα είμαστε μία κοινή ομάδα. Ακόμη και όταν χάνουμε θέλω να τα έχουμε αφήσει όλα στον αγωνιστικό χώρο. Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι δεν σεβόμαστε τους αντιπάλους, όμως θέλουμε να έχουμε τη νοοτροπία πως κάτι θα αφήσουμε στον κόσμο σε κάθε παιχνίδι. Γι΄ αυτό μιλάω για μία νοητική προσπάθεια που πρέπει να κάνει η δική μου ομάδα για να είναι ανταγωνιστική σε όλα τα παιχνίδια. Πέρα από τις αρετές του Εργοτέλη, εμείς πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί από εδώ και μέχρι το τέλος της χρονιάς. Γιατί στο ποδόσφαιρο εκεί που νομίζεις ότι έχεις πετύχει κάτι, δέχεσαι μία σφαλιάρα και αλλάζουν όλα. Το παρελθόν είναι για να ανησυχεί ο αντίπαλος σου και όχι για να κάνει ζημιά στην δικιά σου ομάδα. Δε μιλάω για νίκη ή ήττα. Μιλάω για την ψυχή της ομάδας μου και την αγωνιστική συμπεριφορά όταν μπαίνει στο γήπεδο».
Για την χρησιμοποίηση όλου του ρόστερ από την αρχή της σεζόν, ο κ. Κούπερ τόνισε: «Είναι αναμφίβολο ότι θα τους χρειαστούμε όλους. Όλοι πρέπει να είναι πανέτοιμοι για να είναι ανταγωνιστικοί. Όταν μιλάμε για ηθικό, συμπεριφορά και επαγγελματισμό, ισχύει για όλους τους παίκτες. Όταν μιλάμε για καλό επαγγελματία, πειθαρχία και συμπεριφορά στην ομάδα τα περικλείει όλα αυτά. Στο ποδόσφαιρο ότι χάνεις χθες δεν μπορείς να το αναπληρώσεις. Όλοι οι ποδοσφαιριστές μου έχουν ίσες πιθανότητες για να αγωνιστούν. Πρέπει να εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες».
Τι μεσολάβησε ανάμεσα στο παιχνίδι της Καβάλας και αυτό του Πανιωνίου; Ο κ. Κούπερ απάντησε: «Υπήρχε το ευρωπαϊκό παιχνίδι. Θέλοντας και μη αυτό επηρεάζει τον ανταγωνισμό. Είμαστε πολύ κοντά στο να καταφέρουμε να κατακτήσουμε σημαντικά πράγματα. Αν όμως κατέβει το ηθικό και η συμπεριφορά, μπορεί να σε παρακλίνει από τον δρόμο που έχεις πάρει. Δεν μπορούμε να χάνουμε πράγματα γιατί μπαίνει σε έναν μακρύ δρόμο με πολλά παιχνίδια. Δεν μπορεί να χάνουμε την συγκέντρωση μας».
Για την κόκκινη κάρτα του Ναφτί στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο και την συζήτηση που είχε μαζί του, ο κ. Κούπερ τόνισε: «Έχασε εντελώς τον έλεγχο ο Ναφτί. Μίλησα μαζί του. Του είπα ξεκάθαρα κάποια πράγματα. Από εμένα θα έχει ένα προσωπικό πρόστιμο. Ζήτησε συγνώμη από τους συμπαίκτες του παρότι είπε ότι προκλήθηκε. Για μένα δεν έχει σημασία αυτό. Αν πραγματικά σκέφτεται έτσι για εμάς θα είναι ευπρόσδεκτος».
Αναλύοντας το θέμα προστίμου είπε: «Αγωνιστικά έτσι κι αλλιώς θα χάσει αρκετά παιχνίδια. Εγώ μιλάω για χρηματικό πρόστιμο που θα έχει».
Για τις εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου, στις οποίες προπονείται πάλι η ομάδα υπογράμμισε: «Οι αθλητικές εγκαταστάσεις και τα γήπεδα είναι πολύ καλά. Πάντα ήμουν της άποψης ότι αν έχεις σωστές εγκαταστάσεις, σου κάνει πιο ευχάριστη και εύκολη την δουλειά πέραν του πρεστίζ της ομάδας. Ο παίκτης προστατεύει τις εγκαταστάσεις γιατί τις νιώθει δικές του. Δεν νοικιάζουμε κάποιες άλλες εγκαταστάσεις. Πιστεύω ότι έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα, όμως μπορούν να γίνουν και άλλες βελτιωτικές κινήσεις. Ο Άρης έχει όλα εκείνα τα στοιχεία για να κάνει ένα πολύ ωραίο αθλητικό κέντρο».
Για τους νεαποκτηθέντες, Πορτίγια και Λίμα επισήμανε: «Ο Πορτίγια θέλει χρόνο. Ο Λίμα δουλεύει πολύ στην φυσική κατάσταση γιατί βρίσκεται αρκετά πίσω σε σχέση με τους υπόλοιπους. Επομένως πρέπει να τον φέρουμε στα επιθυμητά επίπεδα».
Για τον Κάλβο είπε: «Είναι σε καλή κατάσταση. Δουλεύει καλά και πιστεύουμε ότι θα είναι πλέον έτοιμος»

Δεν υπάρχουν σχόλια: