Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Primera Division -«Πονηρά» παιχνίδια για τους πρωτοπόρους

Μετά τους αγώνες για το κύπελλο, η Primera Division επιστρέφει και η 18η αγωνιστική περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις για τους πρωτοπόρους. Η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει στο «Ριαθόρ» τη Λα Κορούνια, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης θα φιλοξενήσει την τρίτη Βιγιαρέαλ με τις δυο ομάδες να έχουν διαφορά οχτώ βαθμών. Η τέταρτη της βαθμολογίας Βαλένθια θα δοκιμαστεί στην έδρα της Λεβάντε σε ένα παιχνίδι που παρουσιάζει αρκετές ιδιαιτερότητες.

Μάλαγα-Αθλέτικ Μπιλμπάο

Στο «Ροσαλέδα» η Μάλαγα που προέρχεται από σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Χιχόν θα αντιμετωπίσει την Μπιλμπάο, η οποία την Τετάρτη δεν κατάφερε να αποκλείσει την Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι αποκλείστηκε από την Σεβίλλη αφού γνώρισε την ήττα με σκορ 3-0. Ένα στοιχείο που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι ότι στα 8 εντός έδρας παιχνίδια η Μάλαγα δεν έχει φέρει ισοπαλία.

Σοσιεδάδ-Σεβίλλη

Η Σοσιεδάδ προέρχεται από τρεις ήττες και δεν έχει περιθώρια για νέες απώλειες. Από την άλλη μεριά η Σεβίλλη βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και έχει τρείς νίκες συνεχόμενες. Οι δυο ομάδες βρίσκονται στην μέση του βαθμολογικού πίνακα και τις χωρίζει μόλις ένας βαθμός.

Λα Κορούνια-Μπαρτσελόνα

Η πρωτοπόρος Μπαρτσελόνα θα φιλοξενηθεί στο «Ριαθόρ» που σίγουρα δεν θυμίζει την δυνατή έδρα παλιότερων εποχών. Οι «μπλαουγκράνα» πήραν την πρόκριση για την προημιτελική φάση του κυπέλλου και θέλουν να συνεχίσουν το σερί των καλών εμφανίσεων ώστε να διατηρήσουν την διαφορά των δυο βαθμών από την Ρεάλ Μαδρίτης. Η Μπαρτσελόνα διαθέτει την καλύτερη επίθεση (53) και την καλύτερη άμυνα(10) στο πρωτάθλημα.

Εσπανιόλ-Σαραγόσα

Εύκολο έργο αναμένεται να έχει η Εσπανιόλ με αντίπαλο τη Σαραγόσα, η οποία έχει 13 βαθμούς και βρίσκεται στις θέσεις που οδηγούν στην δεύτερη κατηγορία. Η Σαραγόσα δεν έχει καταφέρει ακόμα να πάρει νίκη εκτός έδρας , την προηγούμενη όμως αγωνιστική νίκησε στην έδρα της, την Σοσιεδάδ 2-1 και έχει αποκτήσει το δικαίωμα να βλέπει με μεγαλύτερη αισιοδοξία την συνέχεια.

Μαγιόρκα-Αλμερία

Την Πέμπτη τέθηκαν αντιμέτωπες στο ίδιο γήπεδο και η Αλμερία πήρε την πρόκριση. Στο πρωτάθλημα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά με την Μαγιόρκα να βρίσκεται στην ένατη θέση έχοντας 24 βαθμούς, σε αντίθεση με την αντίπαλο της που είναι βυθισμένη στην προτελευταία θέση.

Οσασούνα-Χετάφε

Και οι δυο ομάδες προέρχονται από ήττα την προηγούμενη αγωνιστική και θα επιδιώξουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα. Η Χετάφε βρίσκεται στην έβδομη θέση και θα παραταχθεί χωρίς προβλήματα στο παιχνίδι της Κυριακής.

Σαντατέρ-Σπόρτινγκ Χιχόν

Η Σαντατέρ έχει την ευκαιρία να πάρει μια νίκη με την ουραγό της βαθμολογίας Χιχόν και να αυξήσει ακόμα περισσότερο τη διαφορά της από την επικίνδυνη ζώνη. Οι γηπεδούχοι έχουν πάρει τη νίκη και στις δυο προηγούμενες περιόδους και ευελπιστούν ότι θα τριτώσει το καλό.

Ρεάλ Μαδρίτης-Βιγιαρεάλ

Στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» θα φιλοξενηθεί το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι αυτής της αγωνιστικής αφού η δεύτερη της βαθμολογίας Ρεάλ αντιμετωπίζει την τρίτη Βιγιαρεάλ. Οι δυο ομάδες προέρχονται από νίκες στο πρωτάθλημα και πρόκριση στην προημιτελική φάση του κυπέλλου και βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση. Ο Ιγκουαίν θα υποβληθεί σε επέμβαση και θα απουσιάσει για διάστημα δυο μηνών όμως δεν υπάρχει η πρόθεση να γίνει κάποια μεταγραφή για να καλυφθεί το κενό του. Οι δυο ομάδες έχουν ίδιο παθητικό έχοντας δεχθεί 14 γκολ όμως η επιθετική γραμμή των γηπεδούχων είναι πιο παραγωγική έχοντας 42 γκολ σε αντίθεση με την Βιγιαρεάλ που έχει 32.

Λεβάντε-Βαλένθια

Μπορεί να τους χωρίζουν 16 βαθμοί και η Βαλένθια να διαθέτει ποιοτικότερο ρόστερ όμως το παιχνίδι της Κυριακής μπορεί να κρύβει παγίδες για τις «νυχτερίδες» μιας και έχει το χαρακτήρα τοπικού ντέρμπι.

Έρκουλες-Ατλέτικο Μαδρίτης

Το παιχνίδι που ολοκληρώνει την αγωνιστική παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Η Ατλέτικο βρίσκεται στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και η Έρκουλες στη 13η. Τους χωρίζουν οχτώ βαθμοί και οι δυο ομάδες έχουν στόχο την επιστροφή στις νίκες. Η Ατλέτικο προέρχεται από την ισοπαλία με τη Σαντατέρ ενώ η Έρκουλες από τη βαριά ήττα 3-0 με τη Μαγιόρκα.

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής

Σάββατο 08/01

Μάλαγα-Αθλέτικ Μπιλμπάο (19:00)

Σοσιεδάδ-Σεβίλλη (21:00)

Λα Κορούνια-Μπαρτσελόνα (23:00)

Κυριακή 09/01 (18:00)

Εσπανιόλ-Σαραγόσα

Μαγιόρκα-Αλμερία

Οσασούνα-Χετάφε

Σαντατέρ-Σπόρτινγκ Χιχόν

Ρεάλ Μαδρίτης-Βιγιαρεάλ (20:00)

Λεβάντε-Βαλένθια (22:00)

Δευτέρα 10/01 (22:00)

Έρκουλες-Ατλέτικο Μαδρίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: