Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Στα άκρα οι σχέσεις ΑΕΚ - Τζιμπούρ

Ο Μανόλο Χιμένεθ ήταν ο εμπνευστής ή ο εκτελεστής του επεισοδίου με πρωταγωνιστή τον Τζιμπούρ και τον Ισπανό τεχνικό, σύμφωνα με τον δικηγόρο του ποδοσφαιριστή. Φραστικό επεισόδιο του Αλγερινού με παράγοντες της ΑΕΚ. Η ΠΑΕ τον τιμώρησε με 70.000 ευρώ πρόστιμο. Στα ποινικά δικαστήρια η υπόθεση.

Με ένα δισέλιδο χειρόγραφο το οποίο έστειλε με φαξ ο δικηγόρος του, Γιώργος Παναγόπουλος, ο Ραφίκ Τζιμπούρ απολογήθηκε στην ΠΑΕ ΑΕΚ για το επεισόδιο με τον Μανόλο Χιμένεθ. Στο περιεχόμενο του κειμένου, ο Αλγερινός επιθετικός υποστηρίζει πως το επεισόδιο είναι κατασκευασμένο από τον Σταύρο Αδαμίδη και τον Μανόλο Χιμένεθ, και ότι έχει συμμετοχή σε αυτό ο προπονητής του, διότι τον προσέβαλλε δημοσίως για προσωπικά ζητήματα (σ.σ. εξωγηπεδική ζωή). Αναφερόμενος στην προσφυγή του, η οποία κατατέθηκε την Τετάρτη (05/01), ο Τζιμπούρ κάνει λόγο για προσβολή της προσωπικότητάς του και μείωση της ποδοσφαιρικής του αξίας.

Σύμφωνα με όσα χρήματα αξιώνει από την ΑΕΚ ο Τζιμπούρ (1.420 εκ. ευρώ), αυτά προκύπτουν από τα εξής: Υποστηρίζει ότι η Ένωση του χρωστά περί τα 600 χιλ. δεδουλευμένα, ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο του, τον κ. Παναγόπουλο, η ΑΕΚ του χρωστά από πέρυσι υπόλοιπα δόσεων και δηλώνει ότι φυσικά έχει τη δυνατότητα να κάνει προσφυγή με βάση τις οφειλές. Επίσης, αξιώνει το υπόλοιπο ποσό που του αναλογεί μέχρι τη λύση του συμβολαίου του, το οποίο είναι το διπλάσιο, βάση νόμου. Δηλαδή αν επρόκειτο να λάβει 400 χιλ. ευρώ, θα πρέπει να πάρει 800 χιλ. ευρώ. Ακόμα, ο κ. Παναγόπουλος τόνισε ότι και το Νοέμβριο του 2009 είχε γίνει μία κίνηση για προσφυγή από πλευράς Τζιμπούρ, όμως, ο μάνατζερ και ο ίδιος ο δικηγόρος του παίκτη τον απέτρεψαν να προβεί σε κάτι τέτοιο. Τέλος, ο δικηγόρος του Αλγερινού άσου είπε ότι ο πελάτης του δέχτηκε φραστική επίθεση από παράγοντς της ομάδας, στην προπόνηση της Παρασκευής (07/01). Η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 17 Ιανουαρίου από την επίλυση οικονομικών διαφορών της ΕΠΟ και η απόφαση πιθανότατα να εκδοθεί μία εβδομάδα αργότερα.

Από την πλευρά της, η ΠΑΕ ΑΕΚ υποστηρίζει ότι χρωστά 188.000 ευρώ και όχι 218.000 όπως είχε βγει προς τα έξω, ενώ από αυτό το ποσό αφαιρούνται τα 70.000 ευρώ, καθώς είναι το ποσό που αναλογεί στο πρόστιμο που επιβλήθηκε στον Τζιμπούρ για το επεισόδιο με τον Χιμένεθ. Η ΑΕΚ θα προσφύγει σε αθλητικά και ποινικά δικαστήρια εις βάρος του Τζιμπούρ, καθώς χαρακτηρίζει συκοφαντικά όλα όσα δήλωσε αυτές τις μέρες σε ελληνικά και ξένα Μέσα Ενημέρωσης.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: