Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

H... ένατη τέχνη της Εθνικής ομάδας και τα μυστικά μακροζωίας της!

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για τα κύματα χαράς των παιδιών σε πρώην και νυν μέλη της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στη γκρίζα ατμόσφαιρα του μνημονίου και για τα μυστικά της μακροζωίας της γαλανόλευκης στρατιάς.

Για άλλη μία φορά διαπίστωσα, ότι η Εθνική ομάδα είναι πάνω από όλα, η Εθνική ομάδα ενώνει, οπαδούς, φιλάθλους, άνδρες, γυναίκες, παιδιά. Ακόμη και δημοσιογράφους, που φορούν μυωπίας ή… χρωματιστά γυαλιά!
    Τα τρανταχτά γέλια των παιδιών στην αίθουσα εκπαιδευτηρίων "Κωστέα Γείτονα" στην Παλλήνη, όπου έγινε η εκδήλωση για τα «Μουντιαλίτος», οι εκδηλώσεις χαράς μέσα από την ψυχή τους, βλέποντας τον Φερνάντο Σάντος, παλιούς διεθνείς ποδοσφαιριστές της πρωταθλήτριας του Euro το 2004, ακόμη και δημοσιογράφους τους οποίους βλέπουν από την τηλεόραση, ήταν το καλύτερο αντίδοτο στη γκρίζα εποχή μας.
     Aκόμη και οι δημοσιογράφοι που βρεθήκαμε να καθόμαστε στριμωγμένοι δίπλα-δίπλα, την ώρα που έδειξε στιγμιότυπα από την πορεία της Εθνικής μας στην Πορτογαλία και της μεγάλης πρόκρισης στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, ξεχάσαμε τα όποια οπαδικά μας συναισθήματα, ταξιδέψαμε μαζί με τη γαλανόλευκη στρατιά, γίναμε, έμμεσα μέλη της οικογένειάς της. Μεγάλη μας τιμή!
    Και ο ομοσπονδιακός προπονητής και ιδιαίτερα ευγενικός Φερνάντο Σάντος, έκανε λόγο για το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει, που υπήρχε (και όχι μόνο με τον «Όθωνα» Ρεχάγκελ) και θα συνεχίσει να υπάρχει στην Εθνική μας, όποιος κι αν είναι στο τιμόνι.
      Αυτές οι στέρεες βάσεις, το συναίσθημα, η σκληρή δουλειά, το όραμα, οι σωστοί άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις, δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι ικανή για το καλύτερο, φτάνει να δρα οργανωμένα, με σχέδιο και να μην τρώει τις σάρκες της.
      Η θέρμη με την οποία αγκάλιασαν οι Δέλλας, Νικοπολίδης, Μπασινάς, Φύσσας τα μικρά παιδιά υπογράφοντας αυτόγραφα πάνω στα εκπληκτικά κόμικς, που είναι γνωστά και ως... ένατη τέχνη, με ιστορίες της Εθνικής μας ομάδας, είναι ικανή να τα ζεστάνει στα επόμενα, μικρά βηματάκια της ζωής τους. Πολύ πιο κερδισμένοι, βγαίνουν όμως από αυτό οι πρώην διεθνείς και  ο Φερνάντο Σάντος, καθώς οι εκδηλώσεις χαράς που εισέπραξαν από τους λιλιπούτειους- και μεγαλύτερους, φίλους τους, δεν συγκρίνεται ούτε με ένα παχυλό πριμ!
      Ίσως και αυτό να είναι μία ακόμη επιτυχία, ένα μικρό μυστικό. Όσα κι αν είναι τα χρήματα που πήραν οι παλιοί διεθνείς ή θα πάρουν οι νέοι, ποτέ δεν τα έβαλαν πάνω από την Εθνική ομάδα, από το εθνόσημο, πολύ απλά γιατί άλλο η σάρκα και άλλο η καρδιά! Σχεδόν ποτέ, δεν μετέφεραν τις συλλογικές κόντρες τους στα ενδότερα της Εθνικής ομάδας, εκεί που ο Καραγκούνης, ο Μήτρογλου, ο Σαλπιγγίδης και τα υπόλοιπα διαμάντια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, μπαίνουν στην ίδια… γαλανόλευκη κασετίνα! Και θα βγουν για να φορεθούν ξανά, αστραφτερά και με επισημότητα, τον ερχόμενο Ιούνιο στα γήπεδα της Βραζιλίας!
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: