Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Η Ατλέτικο και το ρεκόρ του Ικερ!!

Ο Κασίγιας που επιστρέφει για τα ημιτελικά Κυπέλλου, παραμένει 15 χρόνια (24 ματς) αήττητος κόντρα στους Ροχιμπλάνκος.
Τόσο στον περσινό τελικό του Κόπα ντελ Ρέι όσο και στο φετινό ματς πρωταθλήματος, όπου η Ατλέτικο σημείωσε τις δύο νίκες επί της Ρεάλ, κάτω από τα δοκάρια της βρισκόταν ο Ντιέγκο Λόπεθ. Δεν είναι ότι ο Ισπανός τερματοφύλακας χρεώνεται τις δύο αυτές αποτυχίες, αλλά η παράδοση μιλάει από μόνη της για κάποια πράγματα και ίσως απλά να έτυχε η κακή συγκηρία. Την Τετάρτη το βράδυ (21:00 ώρα Ελλάδας), στο πρώτο Clasico για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, στο Νο1 επιστρέφει ο Ικερ Κασίγιας, όπως δηλαδή συμβαίνει στην εν λόγω διοργάνωση και στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο Σαν Ικερ λοιπόν παραμένει αήττητος κόντρα στους Ροχιμπλάνκος εδώ και 15 χρόνια! Από το 1999, τότε που οι Ροχιμπλάνκος με δύο γκολ του Τζίμι Φλόιντ Χάσελμπαϊνκ και ένα του Χοσέ Μάρι νικούσαν 3-1, ο Κασίγιας δεν έχασε κανέναν από τα μαδριλένικα ντέρμπι που ακολούθησαν. Μάλιστα σε εκείνη την ήττα είχε μπει στο γήπεδο αναγκαστικά μετά την αποβολή του Μπιζάρι (50') και δεν μπορούσε να κάνει και πολλά. Συνολικά έκτοτε ο Κασίγιας έπαιξε 24 αήττητα Clasicos (22 για την Πριμέρα, 2 για το Κύπελλο).
Τώρα ο αρχηγός της Ρεάλ υποδέχεται τους αντίπαλους γείτονες, έχοντας το κορυφαίο clean sheet όχι μόνο της δικής του καριέρας, αλλά και της ιστορίας της Βασίλισσας γενικότερα. Από το γκολ που δέχτηκε από τη Γαλατάσαραϊ (4-1) στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» στις 27 Νοεμβρίου, έχει διατηρήσει απαραβίαστη την εστία του για 682 λεπτά, ξεπερνώντας αρχικά τη δική του προσωπική επίδοση (518) και εν συνεχεία το ρεκόρ του Πάκο Μπούγιο 658).
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: