Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Ινκούμ: «Αισθάνομαι σημαντικός»

Απόλυτα ικανοποιημένος από την επιλογή του να συνεχίσει την καριέρα του στον Πλατανιά, δηλώνει ο Γκανέζος αμυντικός της ομάδας των Χανίων, Σάμουελ Ινκούμ.

Ινκούμ: «Αισθάνομαι σημαντικός»
Βρίσκεται μόλις έναν μήνα στα Χανιά, αλλά έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του Πλατανιά, Νίκου Αναστόπουλου. Ο Σάμουελ Ινκούμ μετράει ήδη τέσσερις συμμετοχές στη Σούπερ Λίγκα και όπως δηλώνει, αισθάνεται ικανοποιημένος από την επιλογή του να έρθει στην Ελλάδα και να φορέσει την «ερυθρόλευκη» φανέλα της ομάδας.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της Σούπερ Λίγκας, ο Γκανέζος μέσος δήλωσε ότι αισθάνεται σημαντικός, κάτι που πηγάζει από την εμπιστοσύνη του προπονητή και της διοίκησης προς το πρόσωπό του, ενώ εξέφρασε και την αισιοδοξία του ότι ο Πλατανιάς θα τον βοηθήσει να βρεθεί στην αποστολή της Εθνικής ομάδας της χώρας του για το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Πώς αισθάνθηκες την πρώτη φορά που αγωνίστηκες με τα χρώματα του Πλατανιά; Έκανες ελάχιστες προπονήσεις και μπήκες κατευθείαν στα «βαθιά».

«Κατ’ αρχήν, ήμουν ευχαριστημένος που ήρθα στον Πλατανιά. Όταν η Διοίκηση και ο προπονητής δείχνουν ότι σε θέλουν και σε εμπιστεύονται ως ποδοσφαιριστή αισθάνεσαι σημαντικός και θέλεις αυτό να το δείξεις και μέσα στο γήπεδο. Ο προπονητής είδε την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρισκόμουν όταν ήρθα και αποφάσισε να με χρησιμοποιήσει. Μου το ανακοίνωσε κι εγώ του είπα ότι είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα. Μπήκα, λοιπόν, κατευθείαν στα «βαθιά» γιατί ήμουν έτοιμος και γιατί δεν χρειαζόμουν δυο – τρεις μήνες για να είμαι στην κατάλληλη φυσική κατάσταση. Έχω την εμπειρία, είμαι επαγγελματίας και χαίρομαι ιδιαίτερα για το γεγονός ότι από την αρχή έχω τη δυνατότητα να βοηθάω την ομάδα του Πλατανιά να πετύχει τους στόχους της».

Πιστεύεις πως ο Πλατανιάς μπορεί να σε βοηθήσει ώστε να κερδίσεις μια θέση στην αποστολή της Εθνικής ομάδας της χώρας σου για το Mundial 2014;

«Φυσικά ναι. Πιστεύω ότι ο Πλατανιάς είναι μια καλή ομάδα και θα με βοηθήσει πολύ να είμαι σε καλή αγωνιστική κατάσταση, άρα και να είμαι στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί στη Βραζιλία το καλοκαίρι. Φυσικά, θα με βοηθήσει πολύ. Βέβαια, εγώ είμαι εδώ για να παίξω για τον Πλατανιά. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Και μετά να αγωνιστώ με την εθνική ομάδα της χώρας μου. Στο τέλος της μέρας, τόσο ο Πλατανιάς όσο και η εθνική ομάδα της Γκάνας είναι σημαντικά για εμένα».

Ποια είναι η γνώμη σου για την εικόνα της ομάδας; Θα ήθελες να παραμείνεις παίκτης του Πλατανιά;

«Έχω διαπιστώσει πια και προσωπικά ότι ο Πλατανιάς είναι σαν οικογένεια. Ο πρόεδρος, οι αντιπρόεδροι, τα μέλη της Διοίκησης, ο προπονητής και όλο το τεχνικό επιτελείο, το ιατρικό επιτελείο, ο υπεύθυνος Τύπου, οι συνεργάτες, οι φροντιστές, όλοι ανεξαιρέτως. Οι συμπαίκτες μου στην ομάδα του Πλατανιά έχουν ποιότητα, σέβομαι κάθε μέλος της ομάδας και στο τέλος όλοι μαζί θέλουμε να προχωρήσει ο Πλατανιάς μπροστά και να πετύχει τους στόχους του. Πρέπει, λοιπόν, να συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας ως επαγγελματίες για να «σπρώξουμε» την ομάδα».

Ποιο ήταν το κίνητρο ώστε να υπογράψεις στην ομάδα του Πλατανιά;

«Ήξερα ότι είναι μια επαγγελματική και καλά οργανωμένη ομάδα. Μου έδειξαν ότι με εμπιστεύονται, ότι με θέλουν στην ομάδα και όταν ήρθα το διαπίστωσα αυτό, όπως διαπίστωσα ότι είναι μια οικογένεια. Ήρθα, λοιπόν, για να παίξω ποδόσφαιρο, γνωρίζοντας ότι μόνο αυτό θα με απασχολεί. Δεν είμαι εδώ για διακοπές. Είμαι εδώ για να παίξω ποδόσφαιρο και να βοηθήσω την ομάδα».

Ποιο ήταν το μυστικό της ανατροπής του αγώνα με τον ΠΑΟΚ;

«Πιστεύω ότι η ουσία στο ποδόσφαιρο είναι να είσαι συγκεντρωμένος και να πιστεύεις στον εαυτό σου, να έχεις αυτοπεποίθηση, ακόμη και όταν υπάρχουν στιγμές που τα πράγματα δεν πάνε όπως θέλεις. Μπορείτε να δείτε ότι όταν ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε, μιλούσαμε ο ένας στον άλλο και λέγαμε ότι πρέπει να αντιδράσουμε, πρέπει να ανεβάσουμε την απόδοσή μας, πρέπει να αλλάξουμε την εικόνα μας, όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τους φιλάθλους. Πιστέψαμε σε αυτό, προσπαθήσαμε μέσα στο γήπεδο κι έτσι ήρθε η ανατροπή».

Επόμενος αγώνας με τον Πανθρακικό εκτός έδρας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πώς προετοιμάζεστε για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση;

«Είμαστε όλοι επαγγελματίες. Κάθε ποδοσφαιριστής του Πλατανιά ξέρει τι να κάνει. Υπάρχουν χρονικές στιγμές που καλείσαι να δώσεις τρεις αγώνες μέσα σε μια εβδομάδα, όπως συμβαίνει τώρα. Πρέπει να είσαι πνευματικά δυνατός και να δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με βάση τις οδηγίες του προπονητή σου».

Βρίσκεσαι στα Χανιά περίπου έναν μήνα. Ποιες είναι οι ομορφιές της πόλης που έχεις προλάβει να δεις;

«Μέχρι στιγμής δεν έχω δει την πόλη των Χανίων, γιατί έχω αφοσιωθεί στις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις και, ταυτόχρονα, περιμένω την οικογένειά μου να έρθει. Είμαι εδώ για να παίξω ποδόσφαιρο, δηλαδή για δουλειά. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τη βαθμολογική θέση της ομάδας, άρα απαιτείται σκληρή δουλειά για να το αλλάξουμε αυτό. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Μετά τη δουλειά, δηλαδή, το καλοκαίρι, μαζί με την οικογένειά μου, μπορούμε να απολαύσουμε τη ζωή στον Πλατανιά και στα Χανιά».

Ποια είναι η υπόσχεση που θες να δώσεις στον κόσμο του Πλατανιά;

«Από την πρώτη στιγμή που ήρθα αγάπησα τον κόσμο της ομάδας, γιατί είναι κοντά στην ομάδα και ζει με πάθος το παιχνίδι. Πιστεύουν σε εμάς και πρέπει να συνεχίσουν να μας στηρίζουν με ακόμη μεγαλύτερη ένταση και παρουσία. Είμαστε έτοιμοι να «εισπράξουμε» αυτή τη στήριξη και να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να βελτιώσει ο Πλατανιάς τη θέση του στη βαθμολογία και να παραμείνει στη Super League. Θέλω να έρχονται στο γήπεδο ακόμη πιο μαζικά, να μας δίνουν υποστήριξη και ελπίδα κι εμείς θα τους το ανταποδώσουμε».

Πώς ονειρεύεσαι να δεις τα παιδιά σου; Θα ήθελες να ασχοληθούν με τον αθλητισμό;

«Πιστεύω ότι το καθένα θα ακολουθήσει τη δική του διαδρομή, τη δική του καριέρα. Θα ήθελα το ένα ή τα δύο από τα παιδιά μου να γίνουν ποδοσφαιριστές σαν κι εμένα ή μάλλον καλύτεροι από εμένα, γιατί αγαπώ το ποδόσφαιρο και θα είμαι ευτυχής αν και τα παιδιά μου είναι στο παιχνίδι. Αν όχι, αν διαλέξουν να κάνουν κάτι άλλο, γιατί όχι, θα τα υποστηρίξω, γιατί είναι τα παιδιά μου».

Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να γίνεις ποδοσφαιριστής;

«Από μικρό παιδί αγαπούσα το ποδόσφαιρο. Ακόμη και όταν πήγαινα σχολείο, συνήθιζα να φεύγω από την τάξη για να παίξω ποδόσφαιρο. Ο πατέρας μου ήταν καθηγητής και διευθυντής σχολείου και συνήθιζε να με συμβουλεύει ότι πρέπει να πηγαίνω στο σχολείο για να αποκτήσω μόρφωση. Κι εγώ του απαντούσα ότι θα πηγαίνω στο σχολείο, αλλά θέλω και να παίζω ποδόσφαιρο. Μια μέρα έπαιζα στον δρόμο, όταν ένας προπονητής με είδε και μου είπε ότι έχω το ταλέντο και ότι θέλει να με βοηθήσει. Με πήγε, λοιπόν, σε μια Ακαδημία Ποδοσφαίρου. Όταν πήγα εκεί, είπα στον εαυτό μου ότι το ποδόσφαιρο είναι ωραίο, είναι «γλυκό» και ότι θα πιέσω τον εαυτό μου για να γίνω κάποιος στο μέλλον. Έτσι ξεκίνησα...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: