Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

«Πληρώνουν οι ίδιοι…»

grolios1
Ο νομικός του Άρη, Χρήστος Γρόλλιος φιλοξενήθηκε στον Arena FM 89,4. Μίλησε για την συνάντηση που έγινε με τους μετόχους της ΚΑΕ και τόνισε πως το πλάνο βιωσιμότητας μπορεί να βγει, αρκεί να υπάρχει συγκέντρωση και εγρήγορση. Παράλληλα, ανέφερε πως πρέπει να δοθεί βαρύτητα και στο αγωνιστικό κομμάτι και πως θα γίνουν ενέργειες ώστε να υπάρξει άρση του απαγορευτικού από την ΦΙΜΠΑ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Χρήστος Γρόλλιος:
Για την συνάντηση με τους μετόχους στην ΚΑΕ Άρης:
“Η αίθουσα ήταν γεμάτη,εκτός του κ. Τζεβελέκη ο οποίος δεν παρευρέθη καθώς δήλωσε  αιφνίδιο προσωπικό κώλυμα. Ευελπιστώ να υπάρχει μια νέα συνάντηση με παρουσία και του ίδιου με σκοπό να γίνει μια καλύτερη συνεννόηση και ένας συντονισμός όλων φορέων της διοίκησης και των μετόχων στο πλάνο εξυγίανσης για το άρθρο 99. Ο Δημήτρης Πρωτογερόπουλος ήταν αυτός που ανέλυσε το οικονομικό πλάνο ώστε να γνωρίζουμε που βρισκόμαστε. Δηλαδή τι υποχρεώσεις υπάρχουν κάθε μήνα από εδώ και στο εξής ώστε να ξέρουν οι μέτοχοι. Έγινε ανάλυση ώστε να είναι γνωστό και κατανοητό ποιος είναι ο στόχος του Άρη κάθε μήνα. Ήταν η πρώτη συνάντηση μετά την απόφαση. Είχαν γίνει παλαιότερα συναντήσεις τώρα όμως όλοι γνωρίζουν ποιες είναι οι οφειλές του Άρη μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Δεν θεωρώ πως είναι χρήσιμο για τους τρίτους να γνωρίζουν ποιο ποσό θα καταβληθεί. Ο Άρης κατάφερε να μην καταβάλει μερικά εκατομμύρια και υπάρχει η ικανότητα στην ΚΑΕ να φέρει το πλάνο βιωσιμότητας. Αυτό όμως απαιτεί την συνδρομή όλων. Κανένας δεν περισσεύει. Οι μέτοχοι πρέπει να είναι κοντά όπως είναι και εκτιμώ πως με την συμμετοχή και του κ. Τζεβελέκη όλα θα πάνε καλά. Θα μπορέσει να επαναληφθεί η συνάντηση αυτή με όλους για να δούμε τι θα γίνει πιο συγκεκριμένα”.
Για το αγωνιστικό κομμάτι του Άρη:
“Έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι με το Ρέθυμνο και χρειάζεται και η συνδρομή του κόσμου για παιχνίδι που αποτελεί  και μια προθέρμανση για τον τελικό. Ο Άρης είναι μέσα στους φετινούς στόχους του τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο κύπελλο. Στο κύπελλο έφτασε στο έσχατο που είναι και ο τελικός. Είναι πάρα πολύ σημαντικό το παιχνίδι στο Ρέθυμνο και όλοι μόνο αυτό σκέφτονται. Μόλις περάσει αυτό έρχεται η ώρα του τελικού την Κυριακή. Όπως στα αγωνιστικά έτσι και στα οικονομικά πρέπει να πάς βήμα βήμα. Κοιτάμε αρχικά να είμαστε σωστοί μέχρι το καλοκαίρι και μετά θα δούμε στην συνέχεια. Υπάρχει και η άρση του μπαν της ΦΙΜΠΑ για το οποίο θα γίνουν ενέργειες. Ότι είναι ανθρωπίνως νομικά υλοποιήσιμο το υλοποιούμε. Γίνονται συντονισμένες ενέργειες που πριν υλοποιηθούν δεν χρειάζεται η δημοσίευση τους”.
Για το γεγονός πως ο κόσμος πρέπει να βρίσκεται κοντά στην ομάδα:
“Οι Αρειανοί δεν χρειάζονται κάλεσμα, είναι κοντά στην ομάδα. Είχαμε τέσσερα “σολντ άουτ” φέτος. Είναι το αυτονόητο ότι θα είναι όλοι κοντά. Εκτός από το οικονομικό η ενέργεια μπορεί να προσεγγίσει κάποιον χορηγό. Το πλάνο βιωσιμότητας που παρουσιάσαμε στο δικαστήριο μπορεί να βγει αρκεί να υπάρχει συνεχής εγρήγορση. Η παρουσία όλων είναι σημαντική”.
Για την υγεία που υπάρχει στην ΚΑΕ:
“Ήταν όλοι παρόντες όλο το χρονικό διάστημα. Στην ΚΑΕ υπάρχει μια υγεία. Στο επόμενο κάλεσμα ελπίζω να είναι και ο κ. Τζεβελέκης ο οποίος θα συνδράμει για την ΚΑΕ Άρης και να δύσει κάποιες λύσεις. Όσοι ήταν παρόντες χτες χαρακτηρίζονται από την παρουσία τους όλα αυτά τα χρόνια. Έχουν συνδράμει στην ΚΑΕ και είναι γνωστοί όλα αυτά τα χρόνια. Ο Ντίμης ο Παπαϊωάννου, ο Αλέξης ο Αντωνιάδης, τα μέλη της πρώην ΓΕΝΕΣΙΣ, έχουν συνδράμει πολλές φορές οικονομικά και κάποια στιγμή θα πρέπει να έρθουν κοντά στην ομάδα κι άλλοι παράγοντες. Για τον Άρη πληρώνουν πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι. Κάποια στιγμή θα κουραστούν και δεν θα δώσουν ούτε ευρώ. Πρέπει να κρατάμε ζεστούς αυτούς τους ανθρώπους αλλά να μην απαιτούμε μόνο από αυτούς. Κάτι πρέπει να γίνει…”
Για τις προσπάθειες που θα γίνουν ώστε να αρθεί το απαγορευτικό της ΦΙΜΠΑ:
“Αυτό που φάνηκε χθες είναι ότι πρέπει να δοθεί κάποια πληρέστερη βαρύτητα και στο αγωνιστικό χωρίς να ξεφύγουμε από το μπάτζετ. Για αυτό στρέφουμε την προσοχή μας και στην ΦΙΜΠΑ για να μπορέσουμε να δούμε τι θα κάνουμε ή τι δεν μπορούμε να κάνουμε. Το αγωνιστικό είναι αυτό που βοηθά για περισσότερα έσοδα. Πιστεύω πως το καλοκαίρι θα μπορούμε να κάνουμε περισσότερες μεταγραφές ώστε να γίνει καλύτερη αγωνιστική παρουσία και να επουλωθούν γρηγορότερα οι πληγές. Βέβαια δεν μπορείς να δημιουργείς έξοδα και να βασιστείς στο αγωνιστικό για να βγει ο προϋπολογισμός. Η μπάλα μπορεί να πάει στο στεφάνι και να μη μπει. Δεν μπορείς να λες θα πάρω έναν παίκτη και θα το πληρώσω με τα έσοδα που θα δημιουργηθούν. Από εκεί και πέρα ο καθένας πρέπει να ξεκαθαρίσει τι μπορεί να κάνει. Δεν μπορούμε να απαιτούμε από κάποιους ανθρώπους τίποτα. Έχουμε πάρει μια απόφαση να μη βγάλουμε προς τα έξω το ποσό που χρειάζεται κάθε χρόνο για να λειτουργήσει το άρθρο 99, αλλά και εφόσον λειτουργήσει να κάνουμε παρέμβαση στη ΦΙΜΠΑ και να ζητήσουμε να αρθεί το μέτρο απαγόρευσης μεταγραφών. Μόνο έτσι θα κάνουμε ανταγωνιστική ομάδα και θα μπορέσουμε να έχουμε έξτρα έσοδα. Πιστεύω ότι θα το πετύχουμε το προσεχές καλοκαίρι και θα αλλάξουν οι συνθήκες στο μπάσκετ του Άρη”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: