Κυριακή 1 Μαΐου 2011

«Σταματώ οριστικά»

Το είπε και θα το κάνει πράξη. Ο λόγος για τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, στην εκπομπή «προσωπικά» με την Έλενα Κατρίτση τόνισε πως δεν αλλάζει την«συνειδητοποιημένη»  απόφασή σου και αποχωρεί οριστικά από την Εθνική ομάδα. Παράλληλα δήλωσε ότι ουδέποτε σκέφτηκε να φύγει από τον Παναθηναϊκό ενώ κάνοντας την αυτοκριτική του, διαπίστωσε πως δεν έχει τα προσόντα να παίξει σε ομάδα του NBA


Αναλυτικά τα βασικά σημεία της συνέντευξης Διαμαντίδη στη ΝΕΤ:

-Για τα παιδικά του χρόνια: «Μου άρεσε το ποδόσφαιρο και ασχολούμουν όταν ήμουν μικρός, έπαιζα βέβαια και μπάσκετ ταυτόχρονα. Δεν με έσπρωξε κανένας να ασχοληθώ με το μπάσκετ αλλά κατάλαβα τελικά ότι μου άρεσε περισσότερο».


-Για την μεταγραφή του στον Ηρακλή: «Ήταν δύσκολη απόφαση σε μια νεαρή ηλικία να φύγεις από την πόλη σου, τους φίλους σου και να πας κάπου αλλού… Με ενδιέφερε περισσότερο το αγωνιστικό κομμάτι και σε αυτό επικεντρώθηκα, όταν πήγαινα καλά στην ομάδα άρχισα να προσαρμόζομαι καλύτερα και στην πόλη».


-Για τους γονείς του και το πώς νιώθουν γι αυτόν: «Ήταν περήφανοι από την μέρα που πήρα την μεταγραφή μου στο Ηρακλή. Δεν τους αφήνω να μου εκφράσουν τα συναισθήματα τους».


-Για την «μετακόμιση» στην Αθήνα και τις προτάσεις που είχε: «Πέντε χρόνια μετά η πρόταση από Αθήνα, Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού ήταν φιλολογικό ενώ ο Παναθηναϊκός ήρθε με πρόταση κανονικά. Επέλεξα τον Παναθηναϊκό και νιώθω ότι έκανα πολύ καλή επιλογή . Δεν προσαρμόζομαι εύκολα σε νέα δεδομένα  αλλά με βοήθησαν όλοι στον Παναθηναϊκό από την πρώτη στιγμή».



-Για το αν σκέφτηκε ποτέ να φύγει από τον Παναθηναϊκό:«Ο Παναθηναϊκός είναι κορυφαία ομάδα. Έχω ζήσει τα πάντα, τίτλους, χαρές όλα. Αισθάνομαι όμορφα και δεν υπήρχε καμία περίπτωση να πάω σε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα.  Δεν είχα πρόταση από Αμερική αλλά και να είχα δεν θα πήγαινα. Δεν υπήρχε περίπτωση να χαλάσω αυτό που ζω τώρα...»


-Για το αν πιστεύει ότι θα τα κατάφερνε στο NBΑ: «Παίζουν διαφορετικό στυλ μπάσκετ στην Αμερική. Δεν νομίζω ότι έχω τα προσόντα, και θα ήταν δύσκολα για μένα. Εκεί πρέπει να έχεις περισσότερα αθλητικά προσόντα εγώ στηρίζομαι αλλού σαν παίκτης.»


-Για το αν αρκεί το να έχεις ταλέντο για να πετύχεις: «Το ταλέντο από μόνο του δεν αρκεί. Όσο μεγάλωνα γινόμουν και καλύτερος. Το σημαντικό είναι να έχεις ταλέντο αλλά και να δουλεύεις συνεχώς για να βελτιώνεσαι. Ήμουν τυχερός γιατί με πίστεψαν και μου έδωσαν χρόνο συμμετοχής. Από κει και πέρα αν αξίζεις και δουλέψεις θα προχωρήσεις»


-Για το τρόπαιο που ξεχωρίζει απ όλα όσα κατέκτησε: «Όλα έχουν τη γλύκα τους, αυτό που ξεχωρίζω είναι το 2005 με την εθνική. Το να παίρνεις τρόπαιο με την εθνική είναι μεγάλη τιμή και μεγάλη χαρά».


-Για την καριέρα του στην εθνική: «Ήμουν τυχερός, έζησα πολλές στιγμές πολλές επιτυχίες, Έζησα μια Ολυμπιάδα στη χώρα μου που ήταν ξεχωριστή στιγμή. Μακάρι όλοι οι αθλητές να καταφέρουν να ζήσουν κάτι τέτοιο. Τελείωσε όμως η εθνική…»


-Για την απόφαση του να αποχωρήσει: «Ήταν συνειδητοποιημένη απόφαση, δεν ήταν κάτι που αποφάσισα εν θερμώ. Το πρόγραμμα της εθνικής και  του Παναθηναϊκού είναι πολύ επίπονο. Είμαι 31 πλέον και δεν μπορώ να ανταπεξέλθω και στα δυο, οπότε άφησα την εθνική».

 
-Για το αν υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει γνώμη: «Είναι σίγουρο ότι δεν θα πάω. Υπάρχουν παιδιά που μπορούν να στελεχώσουν την εθνική . Είμαστε σε υψηλό επίπεδο».


-Για το γεγονός ότι το καλοκαίρι στην Τουρκία τα πράγματα δεν πήγαν τόσο καλά: «Πάντα είμαστε σε υψηλό επίπεδο. Έχουμε καλομάθει κι εμείς και ο  κόσμος και όλοι θέλουμε ακόμα παραπάνω. Δεν πήγαμε καλά,  ήμασταν πολύ στεναχωρημένοι αλλά αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι. Πάντα υπάρχουν καλές και κακές στιγμές»


-Για το αν του λείπει η εθνική: «Δεν έχω πολυτέλεια να σκεφτώ τώρα με τους αγώνες. Το καλοκαίρι ίσως ζηλέψω αλλά κάποια στιγμή όλα τελειώνουν....»
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: