Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Το κύπελλο φέρνει… παραμονή


Αυτό το κύπελλο το σήκωσε όσο πιο ψηλά μπορούσε στον ουρανό του ΟΑΚΑ. Άκουσε το όνομα του άπειρες φορές από τους συμπαίκτες του, κατά την διάρκεια των πανηγυρισμών. Έμεινε μέχρι και μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα στο Ολυμπιακό Στάδιο, προκειμένου να διαχειριστεί την συναισθηματική του φόρτιση.

Αποχώρησε από το ΟΑΚΑ με το μετάλλιο, την μπάλα του τελικού και την οικογένεια του. Ενδεχομένως αυτός θα ήταν ο ιδανικός τρόπος για τον 36χρονο πια Νίκο Λυμπερόπουλο, να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Ίσως μάλιστα η σκέψη αυτή να πέρασε φευγαλέα από το μυαλό του Λύμπε. Όμως από την άλλη μεριά, η ΑΕΚ των τίτλων, είναι αυτή που ονειρευόταν ο Λυμπερόπουλος. Και πλέον δύσκολα θα την αφήσει.

Άλλωστε όσοι τον είδαν μπροστά τους πριν, κατά την διάρκεια και κυρίως μετά τον τελικό, δεν διαπίστωσαν πως πρόκειται για έναν…κουρασμένο Λύμπε. Περισσότερο με έναν διψασμένο για περισσότερους τίτλους Λύμπε έμοιαζε. Φυσικά αν ο ίδιος το αποφασίσει, δεν τίθεται κανένα ζήτημα από την πλευρά της ΑΕΚ για την ανανέωση του συμβολαίου του. Είτε μείνει, είτε φύγει ο Μανόλο Χιμένεθ, στην Ένωση περιμένουν με το…στυλό στο χέρι για την ανανέωση του Λυμπερόπουλου. Αρκεί ο ίδιος να πει το «ναι». Και μπορεί ουδείς να προβλέψει με σιγουριά αν τελικά ο Λύμπε θα συνεχίσει και του χρόνου στην ΑΕΚ. Ωστόσο αυτό μαρτυρούν οι ενδείξεις.

Κάτι ανάλογο φαίνεται να ισχύει και με τον Τραιανό Δέλλα. Και ο «Κολοσσός» φτιάχτηκε με την κατάκτηση του κυπέλλου. Και δείχνει να άνοιξε η όρεξη για ακόμα περισσότερα τρόπαια με την ΑΕΚ. Ενώ αυτή την διάθεση του, την άφησε να φανεί εμμέσως πλην σαφώς στις δηλώσεις του μετά τον τελικό. Επίσης από την πλευρά της ΑΕΚ ισχύει και για τον Δέλλα, ότι και για τον Λυμπερόπουλο. Και μπορεί ούτε ο «Κολοσσός» να έχει πάρει την οριστική του απόφαση. Αλλά και στην περίπτωση του οι ενδείξεις μαρτυρούν παραμονή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: