Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Σφακιανάκης: «Είχαμε... άγιο»

Ο Στέλιος Σφακιανάκης, μιλώντας μετά από τα τραγικά που συνέβησαν στο ΟΑΚΑ, ευχαρίστησε την τύχη που δεν θρηνήσαμε θύματα, ενώ απόρρησε με κάποιους που κατηγόρησαν τον Σαρμιέντο για τις αντιδράσεις του, κάνοντας λόγο για οπαδούς με πιστόλια που σημάδευαν την κερκίδα με τις οικογένειες των παικτών!

Αναλυτικά όσα είπε ο Έλληνας μέσος του Ατρομήτου στο Sentra FM103,3:

Για τα επεισόδια: «Για να είμαι ειλικρινείς, δεν νομίζω να χουν ξαναγίνει τέτοια πράγματα… Εμείς, με το που τελείωσε ο αγώνας, πηγαίναμε πίσω από τον πάγκο της ομάδας μας για να γίνει η απονομή. Εκεί, είδαμε τους οπαδούς να αρχίζουν να πετάνε αντικείμενα και καπνογόνα, να σημαδεύουν ακόμη και με πιστόλια εκεί που ήταν οι οικογένειές μας.Ενας ήταν πάνω στα κάγκελα και σημάδευε με πιστόλι. Τι να κάνει ο Σαρμιέντο; Προσπαθούσαμε να προστατεύσουμε τις οικογένειές μας. Κάθε άνθρωπος θα έκανε το ίδιο εάν έβλεπε κάποιον να ανεβαίνει στα κάγκελα και να σημαδεύει με πιστόλι. Ευτυχώς που δεν είχαμε θύματα.

Όταν φτάνεις σε αυτό το σημείο, το ένα φέρνει το άλλο, είναι λογική η αντίδραση του Σαρμιέντο. Πραγματικά είχαμε Αγιο. Πάντως θέλω να διευκρινίσω ότι δεν ήταν όλοι οι φίλαθλοι της ΑΕΚ έτσι. Υπήρχε και υγιής κόσμος που προσπάθησε να μας προστατεύσει και τα έβαλε με όσους δημιούργησαν τα επεισόδια. Μακάρι να ήμουνε 20 χρονών και να μπορούσα να φύγω στο εξωτερικό για να παίξω μπάλα. Είμαστε μικρή κοινωνία εμείς οι ποδοσφαιριστές. Μιλάμε με τα παιδιά που είναι στο εξωτερικό. Εκείνοι που φεύγουν έξω και μετά από κάποια χρόνια επιστρέφουν από νοσταλγία για την πατρίδα, ύστερα από λίγους μήνες μετανιώνουν που επέστρεψαν».

Για το ματς: «Δεχθήκαμε ένα γκολ το οποίο δεν έπρεπε να δεχθούμε. Μετά το 2-0 το ματς δεν έπρεπε να συνεχιστεί με αυτά που γίνονταν. Κανονικά το παιχνίδι δεν έπρεπε να είχε ξεκινήσει με αυτά που γίνονταν. Πρέπει να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο. Δεν θέλαμε να πάμε στην απονομή, αλλά θα υπήρχε τιμωρία. Αν από του χρόνου δεν βγει νόμος που να λέει ότι με το που πέσει κάτι μέσα να φεύγουν οι ομάδες, τότε δεν ξέρω τι θα γίνει. Κι εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα το τηρήσει. Ο τελικός ήταν λες και επρόκειτο για φιέστα. Για τις καθυστερήσεις λέγαμε μεταξύ μας τι έγινε, τελείωσε το παιχνίδι; Εγιναν πολλά παράλογα. Λέω και πάλι ότι δεν το ματς δεν έπρεπε να ξεκινήσει καν.

Ακουγόταν ο Εθνικός Υμνος και έπεφτε ξύλο. Εγώ και κοιτούσα δεξιά και αριστερά μπας και έρθει φωτοβολίδα. Αν ο τελικός ήταν μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού θα γίνονταν αυτά; Θα ξεκινούσε το ματς ο Κάκος; Δε νομίζω, γιατί θα λάμβαναν αυστηρότερα μέτρα. Υπήρχε κόσμος γύρω από τον αγωνιστικό χώρο όταν άρχιζε το ματς. Εχουμε χάσει τη μπάλα. Οι οπαδοί δεν βρίζουν τους νεκρούς και πλακώνονται μεταξύ τους για να σκοτώσουν ο ένας τον άλλον. Είχαμε τόση χαρά που φτάσαμε στον τελικό και μετά στα αποδυτήρια λέγαμε ότι δεν χαρήκαμε τίποτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: