Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Ρεζίλι απο την Βραζιλία μέχρι την...Κίνα

Τα όσα τραγικά επεισόδια έγιναν χθες το βράδυ στο ΟΑΚΑ δεν μπορούσαν να μην απασχολήσουν και τα ξένα ΜΜΕ, με τις εικόνες απο τον τελικό του Κυπέλλου να φτάνουν απο την ...Κίνα μέχρι και την Λατινική Αμερική.

Η μεγαλύτερη αθλητική ιστοσελίδα της Λατινικής Αμερικής, η «laaficion» στέκεται φυσικά στα επεισόδια με κάθε λεπτομέρεια, ενώ φιλοξενεί αρκετά βίντεο που έχουν «ανέβει» στο youtube, αλλά και εικόνες. Συγκεκριμένα, ο τίτλος του συγκεκριμένου site είναι ... «Ελληνική τραγωδία», ενώ στην συνέχεια αναφέρει: «Ξύλο, ακόμη περισσότερο ξύλο, εικόνες βίας. Πόσο κοντά ή πόσο μακριά είναι να ζήσουμε τέτοιες εμπειρίες και στο ποδόσφαιρο του Μεξικού ; Σε περίπτωση που δεν τις έχετε δει –διάολε- αυτές οι εικόνες καθηλώνουν».



Παράλληλα η «laaficion» αναφέρει ότι όλα ξεκίνησαν απο την στιγμή που οπαδοί προσπάθησαν να μπουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήρια, αλλά και μετά το τέλος του αγώνα όταν οι οπαδοί της ΑΕΚ επιτέθηκαν στους παίκτες του Ατρόμητου. «Ο Τάσος Κάκος, διαιτητής του τελικού, αναγκάστηκε να σφυρίξει το παιχνίδι νωρίτερα, χωρίς να έχει πρόθεση για κάτι τέτοιο, όταν εκατοντάδες οπαδοί της ΑΕΚ απειλούσαν την ασφάλεια των άλλων θεατών του αγώνα. Οι χαρακτηρισμοί του αγώνα ως υψηλού κινδύνου  βγήκαν σωστοί. Ακόμη και ο προπονητής του Ατρόμητου, Γιώργος Δώνης μίλησε για οπαδούς που σημάδευαν με όπλα θεατές στα VIP του σταδίου», αναφέρει σχετικά.



Στην Βραζιλία τώρα, η «globoesporte» αναφέρει ότι η ΑΕΚ πήρε το Κύπελλο αλλά μιλάει και για τα επεισόδια και την είσοδο των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο.  «Οι συγκρούσεις των οπαδών της ΑΕΚ με αυτους του Ατρόμητου συνέβησαν πριν, κατά την διάρκεια αλλά και μετά το παιχνίδι. Πάντως το ...ξύλο ξεκίνησε απο πιο νωρίς όταν περίπου 300 οπαδοί της ΑΕΚ είχαν επιτεθεί σε έναν σύνδεσμο του Ατρόμητου  καθώς και σε μια ομάδα της αστυνομίας. Επίσης καταγράφηκαν συγκρούσεις με οπαδούς του Παναθηναϊκού, ενώ οι οπαδοί  του Ατρόμητου έχουν κατηγορηθεί ότι επιτέθηκαν σε αυτοκίνητα και λεωφορεία των οπαδών της ΑΕΚ με πέτρες».

Οι τραγικές εικόνες έφτασαν μέχρι και την Κίνα... «Η ΑΕΚ νίκησε με 3-0 τον Ατρόμητο στον τελικο του Κυπελλου Ελλαδος αλλά πάρα πολλοι οπαδοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και είχαμε μεγάλα επεισόδια. Υπάρχει καταστροφή των εγκαταστάσεων του σταδίου, ενώ τα  ΜΑΤ προσπαθούσαν να  διατηρήσουν την τάξη».

Όσο για την «L’ Equipe», προσθέτει...  «Κύπελλο εν μέσω βίας! ΑΕΚ κατέκτησε το Κύπελλο αλλά η νίκη σημαδεύτηκε από επεισόδια βίας μεταξύ των οπαδών.  Δεκάδες υποστηρικτές της ΑΕΚ χωρίς εισιτήρια προσπάθησαν αν μπουν στο ΟΑΚΑ , αλλά με δακρυγόνα η αστυνομία τους εμπόδισε. Λίγες ώρες νωρίτερα υπήρχαν συγκρούσεις στην Αθήνα μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: