Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Φώτσης: «Θα τα δώσουμε όλα για το τρόπαιο»!!

Μεγάλη συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα παραχώρησε ο Αντώνης Φώτσης, λίγο πριν την έναρξη του φάιναλ φορ στη Βαρκελώνη. Ο 30χρονος φόργουορντ του Παναθηναϊκού μίλησε συγκεκριμένα:

Για το μυστικό του φάιναλ φορ: "Πηγαίνεις εκεί κι έχεις μιά ευκαιρία καθώς αν χάσεις στον ημιτελικό πας στο σπίτι σου. Οπότε πρέπει να τα δώσεις όλα διότι αν ηττηθείς στον ημιτελικό δεν έχεις δεύτερη ευκαιρία. Οφείλεις λοιπόν να νικήσεις τον ημιτελικό και στη συνέχεια να πας στον τελικό, να παίξεις καλά και να νικήσεις ξανά"

Για το πότε αντιλήφθηκαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού ότι είχαν την αυτοπεποίθηση να προκριθούν στο φάιναλ φορ: "Γνωρίζαμε πόσο δύσκολα θα ήταν τα ματς με τη Μπαρτσελόνα. Παίξαμε καλύτερα, αποδείξαμε από το πρώτο κιόλας ματς ότι ήμασταν καλύτεροι κι ότι αξίζαμε να πάμε στο φάιναλ φορ".

Για το πως προετοιμάζει ο Ομπράντοβιτς τους παίκτες για το φάιναλ φορ: "Ο κόουτς διαθέτει την περισσότερη εμπειρία από οποιονδήποτε άλλο. Εχει βρεθεί σ' αυτή την κατάσταση τις περισσότερες φορές και ξέρει τον τρόπο. Εμείς, ως παίκτες, έχουμε καταλάβει ότι είναι τεράστιο κίνητρο η παρουσία μας στο φάιναλ φορ και θέλουμε να προσπαθήσουμε για να κατακτήσουμε το τρόπαιο"

Για το αν υπάρχουν ομοιότητες με τις αναμετρήσεις κόντρα στη Σιένα στα πλέι οφ του 2009: "Τότε ήταν σειρά αγώνων όπου έπρεπε να νικήσεις τρεις φορές συνολικά... Είχαμε χάσει το πρώτο ματς στην έδρα μας αλλά είχαμε νικήσει και τα δύο εκτός. Τώρα δεν μπορείς να χάσεις ένα ματς διότι στη συνέχεια δεν μπορείς να... επανέλθεις"

Για το τι σημαίνει το φάιναλ φορ για τον  ίδιο: "Μιά από τις καλύτερες στιγμές που μπορείς να έχεις στην καριέρα σου. Πιθανότατα να πρόκειται για μιά ευκαιρία ζωής... Πρέπει να το εκμετάλλευτείς και να δώσεις το 100% των δυνάμεών σου"

Για το ποιοί είναι οι πιό σημαντικοί παράγοντες ώστε να νικά μιά ομάδα τέτοια ματς: "Καλή απόδοση, να ξέρουν όλοι τι πρέπει να κάνουν και συγκέντρωση στο στόχο"

Για το πόσες πιθανότητες έχει ο Παναθηναϊκός να κατακτήσει το τρόπαιο: "Όλες οι ομάδες έχουν από 25% και καμμία δεν είναι το φαβόρί"
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: