Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Λερναία... Έδρα!!

Ο... ουραγός Ολυμπιακός παίζει "τελικό" με τη Νανσί για την πρόκριση στους "16", ενώ για τον Παναθηναϊκό τα δύσκολα τώρα αρχίζουν. Ο Στέφανος Τριαντάφυλλος αναλύει την ως τώρα κατάσταση στην Ευρωλίγκα.
Λερναία... Έδρα
Οι δύο "αιώνιοι" βλέπουν τις δύο διαφορετικές όψεις των κόλπων του προγράμματος: οι "ερυθρόλευκοι" έχουν παίξει μια φορά στο ΣΕΦ, ενώ οι "πράσινοι" μόλις ένα ματς μακριά από το ΟΑΚΑ. Και το ρεκόρ τους; Ανάποδο, δηλαδή 1-3 οι μεν και 3-1 οι δε.
Τα πράγματα αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν στα δύο γκρουπ εκεί όπου οι Πειραιώτες καλούνται να διατηρήσουν το αήττητο του ΣΕΦ για να γλιτώσουν τις περιπέτειες, ενώ το "τριφύλλι" θα πρέπει να δείξει το ίδιο καλό πρόσωπο και εκτός Αθηνών για να απειλήσει την ΤΣΣΚΑ.
Ο τελικός με τη Νανσί
Με το ρεκόρ (1-3) να παραπέμπει στις εποχές του Κορυδαλλού, ο Ολυμπιακός καλείται να παίξει... τελικό την επόμενη βδομάδα απέναντι στη Νανσί, καθώς πλέον μετά από τρεις εκτός έδρας ήττες, απειλείται ακόμη και με αποκλεισμό αν δεν κράτησε αλώβητο το ΣΕΦ.
Μπορεί ακόμη να μην έχουμε φτάσει ούτε στα μισά της πρώτης φάσης (ουσιαστικά ο πρώτος γύρος τελειώνει την ερχόμενη βδομάδα), ωστόσο, τα πράγματα έχουν αρχίσει να ξεκαθαρίζουν στον όμιλο των "ερυθρολεύκων", που βρίσκονται στην τελευταία θέση του πίνακα!
Ισοβαθμούν με την Μπιλμπάο (επίσης 1-3), μόνο που προσωρινά υπολείπονται καθότι έχασαν στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκα. Θεωρητικά πάντως έχουν το πάνω χέρι σε σχέση με τους "Βάσκους" (που κι αυτοί δεν έχουν "διπλό"), έχοντας κερδίσει την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ από την οποία έχασε πριν δύο ημέρες η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη.
Αναλυτικά η κατάταξη: Κάχα Λαμποράλ 3-1, Καντού 3-1, Νανσί 2-2, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 2-2, Μπιλμπάο 1-3, Ολυμπιακός 1-3.
Μέχρι στιγμής οι Ισπανοί έχουν το... πάνω χέρι έχοντας κάνει ήδη μια εκτός έδρας νίκη. "Διπλό" πέτυχε κι η Φενέρ, μόνο που έχει χάσει από τους "Βάσκους". Οπότε μια ή άλλη.
Και ερχόμαστε στην ερχόμενη αγωνιστική με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται απέναντι σε ένα και μοναδικό αποτέλεσμα! Τη νίκη... Διότι αν χάσει και στο ΣΕΦ τότε δύσκολα να φτάσει τις 5 νίκες, δεδομένου ότι θα πρέπει να κάνει εκπληκτικό δεύτερο γύρο με απολογισμό 4/5.
Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού: Νανσί (εντός), Μπιλμπάο (εντός), Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (εκτός), Κάχα Λαμποράλ (εντός), Καντού (εντός), Νανσί (εκτός). Καταλαβαίνει κανείς ότι με τα δύο συνεχόμενα εντός έδρας ματς, οι Πειραιώτες έχουν την ευκαιρία να πάρουν τα πάνω τους και να αυξήσουν τις πιθανότητες πρόκρισης.
Διότι -κακά τα ψέμματα- αυτή τη στιγμή ούτε αυτή δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη, ειδικά στην περίπτωση της ήττας από τη Νανσί, η οποία δεν είναι μια... τυπική γαλλική ομάδα "κομπάρσος", αλλά ένα άκρως αθλητικό σύνολο που διαθέτει στη σύνθεση της κι έναν από τους δύο μεγάλους πρωταγωνιστές της διοργάνωσης: τον Νικολά Μπατούμ (MVP την βδομάδα που μας πέρασε).
Αν κοιτάξουμε πιο μακριά ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει την πρόκριση με τις Μπιλμπάο, Νανσί και Καντού, καθώς οι Τούρκοι κι οι Βάσκοι έχουν προβάδισμα (λόγω 3-1, εικόνας, αλλά και δυναμικότητας). Το ενθαρυντικό είναι ότι έχει χάσει στον πόντο από την Καντού, κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωση της ομάδας του Κατσικάρη (-15).
Ο αριθμός "5" φαίνεται να είναι καθοριστικός κι όπως όλα δείχνουν η ομάδα που θα κατακτήσει τόσες νίκες θα πάρει και την 4η θέση στο γκρουπ, που θα κρύβει αρκετές συγκινήσεις ως το τέλος.
Ο παράγοντας... Μπατούμ
Το ΝΒΑ μπορεί να αποτελέσει ένα σύμμαχο του Ολυμπιακού. Οι τελευταίες εξελίξεις είναι αρκετά θετικές για την άρση του λοκ-άουτ, εξέλιξη που θα κάνει καλό στους αντιπάλους της Νανσί! Κι αυτό γιατί ο Μπατούμ είναι δεδομένο ότι θα επιστρέψει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, ρίχνοντας κατά αρκετά... επίπεδα τη δυναμική της γαλλικής ομάδας.
Οπότε δεν αποκλείεται ο χάρτης του Α' Ομίλου να αλλάξει σε μεγάλο ποσοστό αν αποχωρήσει ο Μπατούμ. Το ίδιο θα ισχύσει και για τη Φενέρμπατχσε/Ούλκερ που θα αποχαιρετήσει τον Τάμπο Σεφολόσα.
Βουρ για 2η θέση ο Παναθηναϊκός
Αυτή τη στιγμή η κατάσταση στο Β' γκρουπ έχει ως εξής: ΤΣΣΚΑ 4-0, Παναθηναϊκός 3-1, Ουνικάχα 3-1, Μπρος Μπάσκετ 1-3, Ζαλγκίρις 1-3, ΚΚ Ζάγκρεμπ 1-3.
Οι "πράσινοι" έχοντας χάσει στο γήπεδο τους από την ΤΣΣΚΑ δύσκολα να κάνουν την υπέρβαση και να κατακτήσουν την πρώτη θέση. Η λογική λέει ότι θα πρέπει να κερδίσουν στη Μόσχα για να τα καταφέρουν και ενδιάμεσα να περάσουν νικηφόρα από τις δύσκολες έδρες που τους περιμένουν.
Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει επίδειξη ισχύως ως τώρα, αλλά από την άλλη θα πρέπει να παίξει και στη Μάλαγα και στο Κάουνας. Τα δύσκολα εκτός έδρας ματς δηλαδή είναι μπροστά του. Η εικόνα του, βέβαια, γεμίζει αισιοδοξία τους "πράσινους" ότι μπορούν να περάσουν "αλώβητοι" και να κρατήσουν την 2η θέση.
Θέμα... σεναρίων για πρόκριση δεν μπορούν να γίνουν, καθώς ήδη η μια θέση που οδηγεί σε "διακοπές" είναι καπαρωμένη από την Ζάγρεμπ, ενώ για την άλλη θα κονταροχτυπηθούν όπως όλα δείχνουν οι Λιθουανοί κι οι Γερμανοί.
Πηγή: sport24.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: