Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Αλαβάντας:«Χρειάζεται ενίσχυση ο ΠΑΟΚ»


ÐÑÙÔÁÈËÇÌÁ ÐÅÑÉÏÄÏÕ 1988-89    ÁÅÊ-ÐÁÏÊ 0-0

Στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Νίκος Αλαβάντας. Ο κ.Αλαβάντας τόνισε ότι είναι ανεξήγητες και αδικαιολόγητες οι συνεχείς μεταπτώσεις στην απόδοση του ΠΑΟΚ, ενώ επεσήμανε πως είναι απαραίτητη η ενίσχυση της ομάδας με δύο τουλάχιστον ποδοσφαιριστές.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο παλαίμαχος παίκτης του «Δικεφάλου»:
Για το που οφείλονται οι πολλές μεταπτώσεις στην απόδοση της ομάδας:«Το θέμα είναι ότι κανένας δεν μπορεί να καταλάβει σε τι οφείλονται οι συνεχείς μεταπτώσεις στην απόδοση της ομάδας από παιχνίδι σε παιχνίδι. Στην Ευρώπη ο ΠΑΟΚ είναι πολύ δυνατός αλλά στην Ελλάδα είναι απογοητευτικός, γιατί ίσως οι παίκτες αδιαφορούν ή είναι κουρασμένοι, δεν ξέρω τι ισχύει».
Για το αν οι πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών είναι η αιτία της φετινής εικόνας του «Δικεφάλου»: «Όταν οι απουσίες είναι 5-6, ναι, είναι δικαιολογία. Αλλά δεν νομίζω η κακή απόδοση της ομάδας να οφείλεται στις απουσίες, γιατί όταν έχεις δύο ελλείψεις με τον Αστέρα Τρίπολης και χάνεις δεν έχεις καμία δικαιολογία».
Για τις γνώμες που ακούγονταν στην αρχή της χρονιάς ότι ο φετινός ΠΑΟΚ θα μπορούσε να χτυπήσει τον τίτλο:«Και ‘γώ ο ίδιος το είχα πει ότι μπορούσε να χτυπήσει το πρωτάθλημα και να παλέψει με τον Ολυμπιακό για την κατάκτησή του, αλλά τελικά διαψέυστηκα με βάση την εικόνα της ομάδας.Δεν μπορώ να βρω δικαιολογία για το τι συμβαίνει. Αυτά τα σκαμπανεβάσματα δεν δικαιολογούνται. Δεν μπορώ να δώσω μια απάντηση».
Για το πως αξιολογεί το ρόστερ που έχει στη διάθεσή του ο Λάζλο Μπόλονι:«Το ρόστερ του ΠΑΟΚ δεν είναι τόσο δυνατό για να καλύψει πολλές τρύπες. Δεν έγιναν οι απαραίτητες μεταγραφικές κινήσεις. Ο πάγκος δεν έχει μεγάλο βάθος για να καλυφθούν οι απουσίες. Οι παίκτες ίσως είναι κουρασμένοι από τα συνεχόμενα παιχνίδια στην Ευρώπη, αλλά παίζουν και πολλοί άλλοι παράγοντες ρόλο».
Για το αν βλέπει αλλαγές στον φετινό ΠΑΟΚ σε σχέση με τον περσινό:«Σε σχέση με την περσινή χρονιά δεν βλέπω ιδιαίτερες αλλαγές. Η ομάδα και πέρσι έκανε επιτυχίες στην Ευρώπη αλλά στο πρωτάθλημα είχε πολλές μεταπτώσεις. Και φέτος κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα».
Για το μέλλον της ομάδας και το τι πρέπει να γίνει έτσι ώστε να βελτιωθεί η υπάρχουσα κατάσταση:«Πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ θα βρει τον δρόμο του. Η ομάδα θα πρέπει πάντως να ενισχυθεί τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο γιατί δεν υπάρχει βάθος στο ρόστερ. Ο Μπόλονι ξέρει σίγουρα τι κινήσεις πρέπει να γίνουν».
Μήπως μια ενδεχόμενη ενίσχυση φέρει σε κίνδυνο οικονομικά την ομάδα:«Σίγουρα το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι οικονομικό και το γνωρίζουμε όλοι. Ακούστηκαν κατά καιρούς πολλά για Άραβες και πολλούς άλλους για ενίσχυση του ταμείου της ομάδας. Εγώ δεν εννοώ αλόγιστη σπατάλη χρημάτων, αλλά για ενίσχυση με 1-2 παίκτες. Το λέω πάντως εδώ και χρόνια ότι η ομάδα έχει ανάγκη από ένα καλό δεκάρι».
Για το πως βλέπει την Εθνική του Φερνάντο Σάντος:«Με ικανοποιεί η εικόνα της Εθνικής. Παίρνει τα αποτελέσματα όποτε τα χρειάζεται και πιστεύω ότι ο Σάντος έχει κάνει μία πολύ καλή δουλειά. Είναι μια συνέχεια του Ρεχάγκελ. Δεν ενθουσιάζεται εύκολα, είναι προσγειωμένος και ξέρει να στήνει την ομάδα».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: