Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Τα σενάρια των ομίλων

Η τοποθέτηση της εθνικής ομάδας μας στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας της κλήρωσης των ομίλων της τελικής φάσης του Euro 2012 είναι δεδομένη. Γράφει ο Θανάσης Κελαντώνης.
Τα σενάρια των ομίλων
Γνωρίζουμε πως επικεφαλής στον όμιλό μας θα είναι μία εκ των Πολωνίας, Ουκρανίας, Ισπανίας και Ολλανδίας. Δεδομένα δεν θα έχουμε αντίπαλο τη Σουηδία, που είναι και αυτή στο τρίτο γκρουπ ισχύος και περιμένουμε να μάθουμε ποια ομάδα θα πλαισιώσει τις Γερμανία, Ιταλία και Αγγλία στο δεύτερο γκρουπ.
Αν η Κροατία δεν πετύχει δύο νίκες στα παιχνίδια της στα πλέι οφ πρόκρισης με την Τουρκία, τότε στο δεύτερο γκρουπ θα είναι η Ρωσία και στο τρίτο η Κροατία. Αν η Κροατία προκριθεί με δύο νίκες, τότε θα τοποθετηθεί στο δεύτερο γκρουπ και η Ρωσία θα είναι στο δικό μας, οπότε δεν θα την έχουμε πιθανή αντίπαλο.
Παίζει επίσης η θέση της Δανίας. Αν η Κροατία αποκλειστεί ή η Πορτογαλία δεν σημειώσει νίκη εναντίον της Βοσνίας, τότε η Δανία θα είναι στο τρίτο γκρουπ. Αν η Κροατία προκριθεί και η Πορτογαλία περάσει με τουλάχιστον μία νίκη, τότε οι Δανοί θα είναι στο τέταρτο γκρουπ.
Οι Πορτογάλοι απ' την πλευρά τους θα είναι στο τρίτο γκρουπ αν περάσουν με τουλάχιστον μία νίκη, ενώ αν περάσουν με δύο ισοπαλίες θα θέλουν πρόκριση της Τουρκίας ώστε να είναι στον όμιλο δυναμικότητας της Εθνικής μας. Θα βρεθούν στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας αν περάσουν με δύο ισοπαλίες και ταυτόχρονα έχει προκριθεί η Κροατία.
Η Γαλλία θα είναι στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας, άρα θα την αποφύγουμε στη φάση των ομίλων το καλοκαίρι, αν δεν προκριθούν Κροάτες και Πορτογάλοι. Αν μία εκ των δύο περάσει, η Γαλλία θα είναι στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας, άρα πιθανή αντίπαλός μας.
Ξέρουμε, σας φαίνονται μπερδεμένα αυτά, αποτελούν όμως τα σενάρια διαμόρφωσης των τεσσάρων γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Από τα μεσάνυχτα (ή και λίγο πιο μετά) της Τρίτης προς Τετάρτη θα γνωρίζουμε το πού θα έχει κάτσει η μπίλια και θα μπορείτε άνετα να διαμορφώσετε τον εκλεκτό όμιλό σας για την εθνική ομάδα μας, που απλά περιμένει, απολαμβάνοντας το όφελος της απευθείας πρόκρισης στα τελικά.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: