Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

"Όλοι άμυνα, όλοι επίθεση"

Πολλή κούραση, ποικιλία στις ασκήσεις, βιντεοθεραπεία και πολλά άλλα συνέθεσαν τις πρώτες προπονήσεις του Μίχαλ Πρόμπιερ που κερδίζει καθημερινά τους παίκτες του με τη δουλειά του.
"Όλοι άμυνα, όλοι επίθεση"
Κοπιαστικές αλλά… αποδοτικές. Έτσι μπορούν να χαρακτηριστούν οι πρώτες προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Μίχαλ Πρόμπιερζ που δεν χαρίστηκε στους ποδοσφαιριστές του. Επί ένα τριήμερο (Τρίτη-Πέμπτη) πέρασε κυριολεκτικά όλη τη μέρα στο γήπεδο με κάποια διαλλείματα στο ξενοδοχείο που κατέλυε η ομάδα, τα οποία επίσης προσπάθησε να εκμεταλλευτεί για να περάσει τα πράγματα που θέλει στους ποδοσφαιριστές του.
Είναι ενδεικτικό ότι η προπόνηση διαρκούσε σχεδόν πάντα πάνω από δυο ώρες, και είχε μεγάλη ένταση και ασκήσεις σε μικρούς χρόνους. Το πρώτο πράγμα που θέλει να πετύχει ο νέος τεχνικός του ΑΡΗ είναι να δημιουργήσει μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης στο γήπεδο. Διαπιστώνοντας την έλλειψη συνοχής, έχει ρίξει το βάρος στην τακτική και στο τρόπο με τον οποίο θέλει οι παίκτες να κινούνται στο γήπεδο. Τόσο στην επίθεση όσο και σε θέση άμυνας. Αυτό που επαναλαμβάνει στους παίκτες του συνεχώς είναι: «Όλη η ομάδα αμύνεται και όλη κάνει επίθεση. Όποιος δεν συμμορφώνεται θα κάθεται στον πάγκο ανεξαρτήτως ονόματος». Τοποθετεί τους παίκτες στις θέσεις τους, ορίζει τα στενά πλαίσια στα οποία οφείλουν να κινούνται και τιμωρεί την αγωνιστική απειθαρχία.
Οι ασκήσεις έχουν να κάνουν με τεχνική, ταχύτητα αλλά και φυσική κατάσταση. Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε αυτή την εβδομάδα σε κάτι που τον ενόχλησε πολύ στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Δηλαδή την ευκολία με την οποία η ομάδα του δέχθηκε τρία γκολ από στημένες φάσεις. Αφιέρωσε πολύ χρόνο στο κομμάτι αυτό τόσο στο γήπεδο όσο και στο ξενοδοχείο με βίντεο που έδειξε από διάφορα παιχνίδια.
Το βασικό σύστημα το οποίο δουλεύει είναι το 4-4-2 χωρίς να αποκλείεται και το 4-2-3-1 αφού συνήθως χρησιμοποιεί τον Καστίγιο πίσω από τον Σολτάνι. Τα πρώτα δείγματα της φιλοσοφίας του περιμένει να τα δει αύριο στο φιλικό με την ομάδα Κ-20, αλλά οι πρώτες εντυπώσεις που αφήνει με τη δουλειά του είναι ήδη θετικές και το πρώτο στοίχημα με τους ποδοσφαιριστές του το κερδίζει.allaboutaris com

Δεν υπάρχουν σχόλια: