Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

"Συμφωνώ με την φιλοσοφία του Σάντος"

Ο Παύλος Δερμιτζάκης μίλησε για το αποψινό φιλικό της Εθνικής μας ομάδας με την Ρωσία και έδειξε την προτίμησή του στην προπονητική φιλοσοφία του Φερνάντο Σάντος έναντι εκείνης του Ότο Ρεχάγκελ.
"Συμφωνώ με την φιλοσοφία του Σάντος"
Αναλυτικά όσα είπε ο Έλληνας τεχνικός στον "Novasportfm 94,6":

Για το φιλικό με τη Ρωσία:
«Είναι ένα πολύ δυνατό παιχνίδι ενόψει του Euro απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο. Τέτοιους θα βρούμε στη διοργάνωση και γι’ αυτό έχουν επιλεχθεί και για τα φιλικά. Είναι ευκαιρία να δοκιμαστούν νέα πρόσωπα για να φανεί κατά πόσο μπορούν να ανταποκριθούν. Είναι ευκαιρία, όμως και για τον κόσμο να πάει στο Καραϊσκάκη και να χειροκροτήσει την ομάδα. Πρόκειται για έναν ευχάριστο πονοκέφαλο που έχει να αντιμετωπίσει ο Σάντος, που θα κληθεί να διαλέξει από πολλούς ταλαντούχους παίκτες που έχει διαθέσιμους».
Για την αλλαγή φιλοσοφίας στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα: «Όταν η Εθνική δεν είναι ένα κλειστό κλαμπ και ο προπονητής δείχνει έτοιμος να καλέσει ανά πάσα στιγμή οποιοδήποτε παίκτη, ανεξαρτήτως ηλικίας και φανέλας, αυτό κρατάει σε εγρήγορση όλους τους παίκτες και ωφελεί και τις ομάδες τους. Όταν ξέρει ότι παρακολουθείται, ο ποδοσφαιριστής έχει κίνητρο και να βελτιώνεται».
Για το αν διαφωνεί με την προσέγγιση Ρεχάγκελ: «Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τον κ. Ρεχάγκελ, διότι έδωσε τα μέγιστα και με τον τρόπο που είχε φιλοσοφήσει τις επιλογές του, κατάφερε να γίνει ο πιο επιτυχημένος προπονητής απ’ όλους που βρέθηκαν στον πάγκο της Εθνικής. Δική μου φιλοσοφία, όμως, είναι να διαλέγονται πάντα οι καλύτεροι ανά περιόδους και να ανταμείβονται για τις εμφανίσεις τους. Αυτό κάνει, νομίζω και ο κ. Σάντος και αυτή είναι η φιλοσοφία του ως προπονητής».
Για το θέαμα στη Σούπερ Λίγκα: «Παρότι βλέπουμε πολλά γκολ φέτος στο πρωτάθλημα -και αυτό δείχνει επιθετικογενείς τακτικές- παίζεται ένα ποδόσφαιρο αργό και προβλέψιμο, το οποίο δεν είναι αυτό που θέλουμε να βλέπουμε. Οι ομάδες που παίζουν καλό ποδόσφαιρο και μπορούν να το κάνουν είναι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, αλλά από ‘κει και πέρα…»

Δεν υπάρχουν σχόλια: