Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Τα κίνητρα για το αποψινό φιλικό!!

Τόσο πολύ μας έχει καλομάθει η εθνική ομάδα, που κάθε παιχνίδι της, έστω και φιλικό, το βλέπουμε σαν μια ευχάριστη παρένθεση στην ποδοσφαιρική μας καθημερινότητα. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
Αυτό ισχύει, όχι μόνο για τους παίκτες που καλούνται από τον Σάντος, αλλά και για όλους τους ποδοσφαιρόφιλους που δεν είναι κολλημένοι στα χρώματα των ομάδων τους.
Η εθνική ομάδα έχει καθιερωθεί πλέον στη συνείδησή μας ως ένα υγιές κομμάτι του ποδοσφαίρου αυτής της χώρας, που αποτελείται από αθλητές οι οποίοι χαίρονται την παρουσία τους σ' αυτό και ανταποδίδουν την τιμή που τους γίνεται δίνοντας την ψυχή και το σώμα τους κάθε φορά που φοράνε τη φανέλα με το εθνόσημο.
Μπορεί να παραπονιόμαστε καμιά φορά, επειδή δεν μας προσφέρει πλούσιο θέαμα, αλλά τα αποτελέσματα και κυρίως η προσπάθεια που βλέπουμε να καταβάλλουν οι παίκτες, μας αποζημιώνουν. Το αποψινό φιλικό με τη Ρωσία σίγουρα δεν πρόκειται να προκαλέσει συναγερμό ούτε θα κατακλυστεί από κόσμο το «Γ. Καραϊσκάκης».
Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι οι παίκτες θα το αντιμετωπίσουν χαλαρά, με το μυαλό τους στις εγχώριες διοργανώσεις, όπως συνέβαινε παλαιότερα. Οι Ελληνες διεθνείς έχουν πλέον κίνητρο σε κάθε αγώνα της Εθνικής. Πέρα από το προσωπικό τους γόητρο, γνωρίζουν ότι εκπροσωπούν την πρωταθλήτρια Ευρώπης, ότι φοράνε τη φανέλα μιας χώρας που είναι 8η στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA και ότι, εν τέλει, είναι αήττητη στα τελευταία δεκαπέντε παιχνίδια της.
Τα σερί, βέβαια, και τα ρεκόρ είναι για να σπάνε και αυτό είναι πιθανό να γίνει απόψε. Ακόμη κι αν συμβεί αυτό, όμως, για τον ομοσπονδιακό τεχνικό, τον Φερνάντο Σάντος, σημασία έχει να πετύχουν οι άλλοι στόχοι που υπάρχουν σ' αυτά τα φιλικά παιχνίδια.
Να γίνουν, δηλαδή, μέσα στον αγωνιστικό χώρο κάποια πράγματα που θέλει, ή, για παράδειγμα, να μπούνε στο πνεύμα και την ατμόσφαιρα της ομάδας οι παίκτες που κλήθηκαν για πρώτη φορά, έτσι ώστε, μετά και τα υπόλοιπα δύο τρία φιλικά που θα δώσει η ομάδα, πριν ταξιδέψει στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας, να γνωρίζει σε πόσους και ποιους μπορεί να υπολογίζει, πέραν αυτών που αποτελούν τον βασικό κορμό της ομάδας.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: