Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Ο …Μεσίας, ο …κηπουρός, η …μαριονέτα και οι …Πινόκιο!!

Τελικά …habemus PAPADEMUM! Έχουμε πρωθυπουργό κανονικό και -ευτυχώς για την Ελλάδα- όχι πρωθυπουργό-μαριονέτα.
Ο …Μεσίας, ο …κηπουρός, η …μαριονέτα και οι …Πινόκιο!
Γράφει ο Νίκος Στραβελάκης.
Το αποφύγαμε αυτό από …σπόντα, στο παρά πέντε! Όταν τη Δευτέρα το βράδυ, έγραφα για πρωθυπουργό -μαριονέτα, δεν μπορούσα να φαντασθώ ότι οι εξελίξεις θα δικαίωναν τόσο γρήγορα τους φόβους μου.
Βέβαια, το πλαίσιο συμφωνίας στην πρώτη σύσκεψη υπό τον Κάρολο Παπούλια, αλλά και τα όσα είχαν στο μυαλό τους εκείνο το βράδυ Παπανδρέου και Σαμαράς, εκεί οδηγούσαν. Ας ξαναδιαβάσουμε, γνωρίζοντας πια τις εξελίξεις, τα όσα έλεγα προ τριών ημερών:
-… «Ο Παπανδρέου έφυγε… μένοντας και ο Σαμαράς ήρθε (απο)φεύγοντας να έρθει για να μη χρεωθεί τίποτα».
Και τι έγινε τελικά πριν το γκρεμίσει η λογική;
- Ο Παπανδρέου επεδίωξε ,μετά την αυτοκτονία του δημοψηφίσματος, να δώσει τη χαριστική βολή στη χώρα, προτείνοντας για πρωθυπουργό τον…κηπουρό του, ως νέος…μονάρχης, για να παραμείνει στην ουσία πρωθυπουργός με …αχυράνθρωπο το alter ego tou, τη σκιά του, τον (σκιώδη) Φίλιππο Πετσάλνικο.
-Ο Σαμαράς συμφώνησε, λέγοντας, ότι θα δεχθεί όποιον του προτείνει ο Παπανδρέου.Τι σημαίνει αυτό; Δεν ήθελε να…λερωθεί με συγκυβέρνηση και είπε: «Άσε τον Πετσάλνικο να παριστάνει τον πρωθυπουργό, όλοι θα ξέρουν ότι πραγματικός πρωθυπουργός παραμένει ο Παπανδρέου, εγώ θα ψηφίσω τα βασικά για να μη χρεοκοπήσουμε και όταν έρθει η ώρα των εκλογών, θα πω:» Εγώ; Μα δεν συγκυβέρνησα, δεν είπα «ναι» στα μνημονιακά μέτρα, ουσιαστικά κυβέρνηση Παπανδρέου συνεχίσαμε να έχουμε. Άρα, μη μου χρεώνετε τίποτα από τα μέτρα που ελήφθησαν , εγώ είμαι μπροστά σας …αμόλυντος από το νέο μνημόνιο και ζητώ ψήφο για επαναδιαπραγμάτευση!
Αυτά σχεδίαζαν Παπανδρέου και Σαμαράς ως χθες το βράδυ, βάζοντας ΦΥΣΙΚΑ πάνω από όλα το δικό τους συμφέρον και όχι το συμφέρον της Ελλάδας .Ο ένας ,εγκληματικά ανεύθυνος και ο άλλος παριστάνοντας τον…αμέτοχο. Και…στη μέση ο κηπουρός!
Μόνο, που λογάριαζαν χωρίς τη λογική.
Τη λογική βουλευτών των δυο κόμματων , που – όταν κατάλαβαν ότι έρχεται η ώρα της εθνικής καταστροφής με μια μαριονέτα στην ηγεσία – ξεσηκώθηκαν.
Τη λογική ανθρώπων, που βγήκαν ανοικτά από τη μεγάλη πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης και προειδοποίησαν ότι η χώρα οδηγείται στον γκρεμό.
Και έτσι φτάσαμε στη λύση του Λουκά Παπαδήμου, την πιο λογική αυτή τη στιγμή. Έναν άνθρωπο με διεθνές κύρος, που μπορεί να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας ως πρωθυπουργός, μετά το στραπάτσο του δημοψηφίσματος, έναν άνθρωπο που είναι βαθύς γνώστης των οικονομικών προβλημάτων αλλά και της λειτουργιάς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έναν άνθρωπο στον οποίον μπορούμε να στηρίξουμε τις ελπίδες μας, την πιο δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα.
Άρα : Η πρώτη συμφωνία, έγινε για πρωθυπουργό – μαριονέτα. Τους πηρέ τρεις ημέρες για να καταλάβουν το αδιέξοδο και να καταρρεύσει το μεγάλο κόλπο. Και τελικά, αφού…τους πήραν χαμπάρι και οι βουλευτές τους, αναγκάστηκαν να συμφωνήσουν σε έναν κανονικό πρωθυπουργό, που τους χαλάει τα σχέδια.
Γιατί; Ούτε του χεριού του Παπανδρέου είναι ο Παπαδήμος, ούτε θα αφήσει έξω από το κάδρο τον Σαμαρά !
ΠΡΟΣΟΧΗ,ΟΜΩΣ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΓΙΔΑ! Έτσι, όπως ήρθαν τα πράγματα, όλοι βλέπουν τον Λουκά Παπαδήμο, ως Μεσσία, εθνικό σωτήρα.
Επειδή, όμως, εδώ που φθάσαμε, η Ελλάδα δεν σώζεται με …θαύματα, ας μην τρέφουμε αυταπάτες! Αποκτήσαμε έναν κανονικό πρωθυπουργό – τεχνοκράτη , που ξέρει τη δουλειά, και – ΑΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ – απλώς ελπίζουμε περισσότερο από πριν, ότι θα γλυτώσουμε την καταστροφή.
Συμπέρασμα: Ο…Θεός και ο…Παπαδήμος βοηθός! Τουλάχιστον, γλυτώσαμε τη…μαριονέτα!
Υ.Γ. Μας έμειναν δύο…ΠΙΝΟΚΙΟ!
Πηγή: aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: