Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Ντέρμπι χαμηλών τόνων (ως τώρα)!!

Μπορεί ο φίλαθλος κόσμος να περιμένει πως και πως το ντέρμπι της 19ης Νοεμβρίου, αλλά στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό, στο ποδοσφαιρικό τμήμα τουλάχιστον, φαίνεται ότι δεν θέλουν να ξεφύγουν. Γράφει ο Δημήτρης Παπανικολάου.
Ντέρμπι χαμηλών τόνων (ως τώρα)
Στόχος είναι να πάνε οι δύο ομάδες στο μεγάλο ντέρμπι κρατώντας χαμηλούς τόνους. Είναι γεγονός ότι το να σηκωθούν τα… ντεσιμπέλ δεν συμφέρει καμμία από τις δύο ομάδες. Ειδικά αυτή την εποχή, που παίζουν καλό ποδόσφαιρο.
Έχω ξαναγράψει ότι αυτό το ντέρμπι είναι μια ευκαιρία για το ελληνικό ποδόσφαιρο να πάρει μια ανάσα από την… μπόχα του καλοκαιριού με τα στημένα.
Μεγάλη ευκαιρία, που δεν πρέπει να χαθεί γιατί θα αγωνιστούν δύο αντίπαλοι που μπορούν να αποδώσουν ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου.
Όταν λοιπόν, υπάρχουν ομάδες με δυνατότητες, οι δηλώσεις είναι περιττές. Μπαίνεις στο γήπεδο, παίζεις την μπάλα σου και τέλος. Τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση.
Γι αυτό και ο Φερέιρα «έβαλε γκάζια» στους ποδοσφαιριστές του, βλέποντας ότι έχουν ανοίξει το στόμα τους και δίνουν συνεντεύξεις ενόψει ντέρμπι. «Τα λόγια μας είναι η μπάλα που παίζουμε μέσα στο γήπεδο», τους είπε ο Πορτογάλος προπονητής κι όποιος κατάλαβε έχει καλώς.
Διότι στο παιχνίδι μπήκε και ο Σισέ, που ζήτησε μέσω διαδικτύου από τον Λέτο να βάλει δύο γκολ στο Φάληρο.
Κι από την πλευρά του Ολυμπιακού η ίδια τακτική θα τηρηθεί. Χαμηλοί τόνοι και ότι βγει στο γήπεδο. Η αρχή έγινε από την σύσκεψη των μέτρων ασφαλείας, όπου όλα τα αιτήματα του Παναθηναϊκού για την πράσινη αποστολή έγιναν δεκτά από τους ερυθρόλευκους.
Νομίζω ότι ανάλογη θα είναι και η τακτική των παικτών, που παίρνουν μέρος στις καθιερωμένες εκδηλώσεις των χορηγών των ομάδων αυτές τις ημέρες.
Κι επειδή υπάρχει κι ο Βασσάρας θεωρώ ότι όποιος διαιτητής κι αν οριστεί να σφυρίξει στο Καραϊσκάκη θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: