Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Τα αίτια του... κακού!!

Το κάκιστο ρεκόρ του 1-3 στην Ευρωλίγκα έχει πολλές αιτίες και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τυχαίο. Οι λόγοι που έχουν οδηγήσει τους Πειραιώτες στο άσχημο ξεκίνημα είναι ουκ ολίγοι και αφορούν όλους τους τομείς.
Τα αίτια του... κακού
Πάντως, αξίζει να ρίξει κανείς μια ματιά στο αγωνιστικό κομμάτι, εκεί όπου και κακές επιλογές έγιναν το περασμένο καλοκαίρι, αλλά παράλληλα ελάχιστοι δείχνουν να έχουν κατανοήσει το ρόλο τους μέχρι στιγμής. Ο Πέρο Αντιτς αποτέλεσε την τελευταία μεταγραφή του Ολυμπιακού και πλέον δείχνει να απολαμβάνει μεγάλης ασυλίας από τον Ντούσαν Ιβκοβιτς.
Ο 29χρονος Σκοπιανός παίζει πάρα πολύ, σουτάρει πάρα πολύ, η άμυνά του είναι κάτω του μετρίου και όμως συνεχίζει να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Ντούσαν Ιβκοβιτς χωρίς να έχει πείσει. Στα τέσσερα παιχνίδια για τη φετινή Ευρωλίγκα ο Πέρο Αντιτς έχει επιχειρήσει 33 σουτ και έχει ευστοχήσει στα έξι!
Εχει 4/16 δίποντα και 2/17 τρίποντα, τα οποία μάλιστα μπήκαν συνεχόμενα στην πρώτη περίοδο του αγώνα στη Βιτόρια. Ουδείς μπορεί να καταλάβει το λόγο που ο Σκοπιανός σουτάρει τόσα πολλά τρίποντα, παράλληλα παραμένει ερωτηματικό γιατί αγωνίστηκε για 25 ολόκληρα λεπτά απέναντι στην Καντού ενώ ήταν μακράν ο χειρότερος παίκτης στο παρκέ.
Ασταθείς σουτέρ με προβλήματα στην άμυνα
Θεωρητικά οι δύο καλύτεροι σουτέρ του Ολυμπιακού είναι οι Μάρκο Κέσελ και Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους. Αμφότεροι δεν έχουν δείξει σημάδια σταθερότητας στις πρώτες αγωνιστικές της Ευρωλίγκας. Ο Λιθουανός ξεκίνησε καλά και στη συνέχεια κατέβασε ταχύτητα, ενώ ο Κέσελ για δύο συνεχόμενα παιχνίδια παίζει καλά στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο μισό του αγώνα δείχνει να κουράζεται. Κοινό στοιχείο των δύο είναι η κακή άμυνα.
Ειδικά ο Γκετσεβίτσιους αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα, σε σημείο να χρειάζεται βοήθειες για παίκτες που σε κανονικές συνθήκες δεν θα μπορούσαν να απειλήσουν ιδιαίτερα. Δυνατότητες έχουν, αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν τις έχουν αξιοποιήσει όπως θα έπρεπε, με συνέπεια ο Σπανούλης να αναγκάζεται να κάνει τα πάντα μόνος του στα τελευταία λεπτά των αγώνων, εκεί που η ομάδα χρειάζεται κάποια μεγάλα σουτ.
Αδικεί τον εαυτό του
Ο Κώστας Παπανικολάου θα μπορούσε κάλλιστα να εξελιχθεί στον καλύτερο Ελληνα φόργουορντ, αλλά το ξεκίνημά του φέτος είναι τραγικό. Ο Παπανικολάου έχει σκοράρει συνολικά πέντε πόντους με 0/7 τρίποντα σε τέσσερις φετινούς αγώνες της Ευρωλίγκα. Δεν βοηθά τον Ολυμπιακό και όταν μπαίνει στο παρκέ, αν και δείχνει διάθεση, μοιάζει να βρίσκεται εκτός κλίματος στα περισσότερα παιχνίδια.
Ο χρόνος συμμετοχής του είναι μειωμένος σε σχέση με πέρυσι, καθώς στα ματς της Ευρωλίγκα αγωνίζεται κατά μέσο όρο περίπου 14 λεπτά. Ο Ελληνας φόργουορντ έχει μπροστά του μία εξαιρετική ευκαιρία για να εξελιχθεί σε έναν εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας, ωστόσο προς το παρόν δεν έχει δείξει την απαιτούμενη βελτίωση και τη διάρκεια στην απόδοσή του.
Ο πρώτος υποψήφιος
Το χειρότερα απ' όλα με τον Ματ Χάουαρντ είναι πως ελάχιστοι έχουν καταλάβει πως ο Αμερικανός είναι τραυματίας και αυτός είναι ο λόγος που δεν αγωνίζεται. Στη μικρή παρουσία του στον Ολυμπιακό δεν έδειξε το παραμικρό και δεν φαίνεται να λείπει από κάποιον. Είναι μακράν το πρώτο φαβορί για να αποχωρήσει από το μεγάλο λιμάνι, μιας και δεν δείχνει ικανός να βοηθήσει τον Ολυμπιακό.
Κανείς δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς κάνει καλά ο Χάουαρντ, αν και οι συμπαίκτες του λένε πως στις προπονήσεις είναι φιλότιμος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η παρουσία του στο παιχνίδι με το Μαρούσι που μέσα σε έντεκα λεπτά συμμετοχής κατάφερε να κάνει πέντε φάουλ και να αποβληθεί! Είναι τελείως εκτός κλίματος, ουδείς γνωρίζει εάν θα καταφέρει να προσαρμοστεί κι έτσι το δεδομένο είναι πως πρόκειται για μια τραγική επιλογή παίκτη, που πιάνει και χώρο ξένου.
Εχει μπερδέψει το ρόλο του
Στο παιχνίδι απέναντι στην Καντού πρόλαβε να πάρει πέντε σουτ σε μόλις επτά λεπτά συμμετοχής. Ο Κεϊλίν Λούκας δεν έχει προσαρμοστεί και δείχνει μπερδεμένος σχετικά με το ρόλο του στην ομάδα. Παίζει λίγο και όταν βρίσκεται στο παρκέ είναι εμφανής η διάθεση να κερδίσει το χαμένος έδαφος στη στατιστική του. Προφανώς και δεν ταιριάζει στην ίδια πεντάδα με τον Βασίλη Σπανούλη, καθώς ο Αμερικανός κρατά πολλή ώρα την μπάλα στα χέρια του και συνήθως χωρίς λόγο.
Εκβιάζει προσπάθειες ακόμα και σε κρίσιμα σημεία του εκάστοτε αγώνα και τρανό παράδειγμα είναι το παιχνίδι στη Βιτόρια με την Κάχα Λαμποράλ. Στα οργανωτικά του καθήκοντα υστερεί σημαντικά και θα πρέπει σύντομα να καταλάβει το ρόλο του στην ομάδα, διότι ο χρόνος συμμετοχής του θα παραμείνει μικρός. Η μόνη δικαιολογία που έχει είναι ο τραυματισμός του που δείχνει να τον επηρεάζει ακόμη.
Πηγή: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: