Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Ο κύριος "ένα γκολ σε δέκα ματς" οξύνει τα πνεύματα!!

Το ευτύχημα στον Παναθηναϊκό είναι πως ξεχνάνε γρήγορα. Πολύ γρήγορα μάλιστα. Γράφει ο Βασίλης Παπανικολάου.
Ο κύριος "ένα γκολ σε δέκα ματς" οξύνει τα πνεύματα
Και αυτή η επιλεκτική αμνησία είναι το καλύτερο φάρμακο για μια ομάδα που θέλει να αφήσει πίσω τις πληγές της και να προχωρήσει μπροστά. Πολύ γρήγορα λοιπόν φαίνεται πως ξεχάστηκε ο ντροπιαστικός αποκλεισμός από την Οντένσε και εξίσου γρήγορα εκείνος από τη Μακάμπι.
Μπράβο (και το εννοώ) στους οπαδούς, οι οποίοι «ξέχασαν» γρήγορα και επέτρεψαν στην ομάδα τους να συνεχίσει την προσπάθεια χωρίς να της θέσουν επιπλέον εμπόδια. Μπράβο, επίσης, που ξέχασαν τα περί «ανύπαρκτου προπονητή που πρέπει να φύγει εδώ και τώρα» και ανέχθηκαν αυτόν τον «ανύπαρκτο» Φερέιρα να κάθεται στον πάγκο της ομάδας τους και στα επόμενα παιχνίδια. Και το σημαντικότερο όλων είναι πως όλα αυτά συνέβησαν όχι πριν από πολύ καιρό, αλλά μόλις πριν δυόμισι μήνες.
Εδώ λοιπόν συμβαίνει το εξής παράδοξο: Από το απόλυτο μηδέν που πήραν οι Πράσινοι στις εξετάσεις του Αυγούστου, σε σχετικά εύκολα διαγωνίσματα, έφτασαν στις αρχές Νοεμβρίου να αυτοβαθμολογούνται με άριστα 10. Εντυπωσιακό δεν είναι; Διότι και ο Ολυμπιακός είχε αποκλειστεί πέρυσι από τη Μακάμπι και μετά πήγαινε σφαίρα στο πρωτάθλημα, αλλά δεν θυμάμαι να βγήκαν πολλοί και να πανηγυρίζουν γι’ αυτήν την εξέλιξη.
Το θέμα όμως δεν είναι αυτό. Οι οπαδοί πολύ καλά κάνουν και στέκονται δίπλα στην ομάδα τους, τόσο στα καλά όσο και στα άσχημα. Ο Σισέ, όμως, πού κολλάει και ανακατεύεται στην προσπάθεια που κάνει ο Παναθηναϊκός να θεραπευτεί από τα βάσανα που κουβαλάει; Πόσο καλό κάνει στην πρώην ομάδα του συμβουλεύοντας τον Λέτο να βάλει δύο γκολ στο Καραϊσκάκη και ενώ σίγουρα ξέρει ότι οι προτροπές του θα οξύνουν τα πνεύματα; Ή μήπως δεν το ξέρει;
Διότι εδώ δεν πρόκειται για εσωτερικό θέμα του Παναθηναϊκού. Πρόκειται για ένα πολύ καυτό παιχνίδι, για το οποίο πολλοί άνθρωποι δουλεύουν ώστε να εξελιχθεί σε ένα ήσυχο ποδοσφαιρικό ραντεβού και μετά να πάει ο καθένας στο σπίτι του ήρεμα. Και ενώ όλα κυλούν ομαλά και δίχως προκλήσεις εκατέρωθεν, εμφανίζεται από το πουθενά ο κύριος Σισέ και «συμβουλεύει» τον Λέτο τι πρέπει να κάνει στο Καραϊσκάκη.
Και ποιος τα λέει αυτά; Ο Σισέ, του ενός γκολ σε δέκα αγωνιστικές στο Καμπιονάτο! Ο επιθετικός που έκανε τα δίχτυα στο Καραϊσκάκη να… σπαρταράνε! Ο παίκτης που ξεπέρασε ακόμη και τον Ντουντού σε υποσχέσεις (άνευ αντικρίσματος) και μηνύματα μέσω twitter και facebook. Αντί δηλαδή να του στέλνει μηνύματα ο Λέτο και να του λέει «μην το βάζεις κάτω, μάλλον ματιασμένος είσαι», στέλνει συμβουλές ο Σισέ. Απίστευτα πράγματα.
Δεν ξέρω αν ο Λέτο χρειάζεται την εμψύχωση του Σισέ. Εκείνο που ξέρω είναι ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και όλοι πρέπει να βοηθάνε ώστε να γίνει ένα ήσυχο ντέρμπι. Διότι είναι σίγουρο ότι κάποιος Ολυμπιακός θα βρεθεί να απαντήσει στον Σισέ και αν πάρουν φόρα οι «απαντήσεις» δεν θα σταματάνε με τίποτε.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: