Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Οι τέσσερις προτεραιότητες Ζαγοράκη!!

Τέσσερις είναι οι άξονες στους οποίους θα δώσει μεγάλο βάρος η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αμέσως μετά τον ορισμό νέας διοίκησης από το Πρωτοδικείο, ώστε να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.
Οι τέσσερις προτεραιότητες Ζαγοράκη
Αυτοί αφορούν βεβαίως αφενός την αντιμετώπιση της δεινής οικονομικής συγκυρίας και αφετέρου το αγωνιστικό κομμάτι, το οποίο έγκειται στην αποκατάσταση της ηρεμίας στην ομάδα και στον επαναπροσδιορισμό των στόχων. Η αποκατάσταση των παραπάνω στόχων θα οδηγήσει ασφαλώς στην επαναπροσέγγιση των οπαδών, των οποίων η δυσφορία είναι έντονη τον τελευταίο καιρό.
Για ακόμη μία φορά κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας έγινε ένα άτυπο διοικητικό συμβούλιο στην ΠΑΕ με κύριο θέμα συζήτησης το αγωνιστικό. Λογικό, αφού μέσα από την ομαλή λειτουργία της ομάδας μπορεί να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε να δουλέψουν σωστά και τα υπόλοιπα σκέλη της εταιρείας.
Πάντως μέχρι και χθες το Πρωτοδικείο δεν άναψε πράσινο για την επισημοποίηση της νέας διοίκησης και αυτό το γεγονός παρατείνει το χαμένο χρόνο σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο. Το θέμα είναι το πώς θα λειτουργήσει η νέα διοίκηση και με τι στόχους. Και αυτά είναι πλέον ξεκάθαρα. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Πρώτα από όλα, ο Θοδωρής Ζαγοράκης έχει διώξει από πάνω του το μεγαλύτερο βάρος της καθημερινότητας της ομάδας. Αν και αποφασίζει για αρκετά θέματα, δεν βιώνει πλέον καταστάσεις του παρελθόντος. Για την ακρίβεια, το βάρος για τον οικονομικό σχεδιασμό της ΠΑΕ έχει πέσει στον οικονομολόγο και πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Citibank, Αλκη Μαυροφρύδη, ο οποίος προετοιμάζει όλες τις στρατηγικές που θα βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ να απεμπλακεί από τη δύσκολη συγκυρία. Εκτός του ανοίγματος –για το οποίο έγινε τόσος λόγος– υπάρχει και το κομμάτι των μειωμένων εσόδων στη φετινή σεζόν. Ο Ζαγοράκης έχει ζητήσει από τον Μαυροφρύδη να καθορίσει τις εναλλακτικές επιλογές ούτως ώστε το διοικητικό συμβούλιο να λάβει την τελική απόφαση.
Για να συμβεί πάντως το οτιδήποτε, θα πρέπει να δώσει την άδεια ο υπεύθυνος των οικονομικών της ΠΑΕ. Γι’ αυτό κατ’ ουσίαν ο Μαυροφρύδης, είναι ο… Λουκάς Παπαδήμος του ΠΑΟΚ. Ενας άνθρωπος άγνωστος στην οικογένεια της ομάδας, αλλά που διαθέτει την κατάρτιση που απαιτεί η ενασχόληση με το συγκεκριμένο αντικείμενο. Ολοι οι οικονομικοί σύμβουλοι του ΠΑΟΚ πριν από τοΜαυροφρύδη ήταν και οπαδοί, άρα και πιο ελαστικοί σε οικονομικά θέματα… Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ανοίγματος.

Στοαγωνιστικό, ο Ζαγοράκης το ανέθεσε εν λευκώ στον Ζήση Βρύζα, ο οποίος εδώ και δέκα μέρες λειτουργεί σε συνεργασία με τον Παντελή Κωνσταντινίδη και αναφέρει στον πρόεδρο του ΠΑΟΚ τα απολύτως απαραίτητα. Ηδη αυτό φαίνεται από τις πολλές ιδιωτικές συζητήσεις που γίνονται μέσα στην ομάδα, αλλά και από τον τρόπο που αντιμετωπίζεται ο Λάσλο Μπόλονι, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και σε μία πολύ ιδιόμορφη κατάσταση για τον ίδιο.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: