Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Η πληρέστερη «ερυθρόλευκη» front line ever!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει την πληρέστατη front line του Ολυμπιακού, αλλά βρίσκει ένα κενό στη θέση «4» που δε μπορούν να καλύψουν οι Χάντερ, Γιανγκ και Μιλουτίνοφ.
Ο Ολυμπιακός με την απόκτηση και του Νίκολα Μιλουτίνοφ διαθέτει μία πολύ ισχυρή front line. Τρία πεντάρια με τον Σέρβο να έχει διαφορετικό στιλ σε σχέση με τους Χάντερ και Γιανγκ, αλλά με όλους να μπορούν ανά πάσα στιγμή να μπουν στο παρκέ και να προσφέρουν όσα θέλει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.
ADVERTISEMENT
Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Κανένας από αυτούς όμως δεν παίζει και «4».
Δε γίνεται όμως να μην αναρωτηθώ για τη θέση «4». Ο Ολυμπιακός διαθέτει τους Πρίντεζη, Αγραβάνη και Τσαϊρέλη. Χωρίς ίχνος αντιπάθειας (δεν το ξέρω το παλικάρι) θεωρώ πως ο Τσαϊρέλης δεν είναι έτοιμος να αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα.
Η δεύτερη και σημαντικότερη ανησυχία μου είναι με τους άλλους δύο. Ο Πρίντεζης θα προέρχεται από Eurobasket, ενδεχομένως να βρεθεί και ο Αγραβάνης στην 12άδα του Φώτη Κατσικάρη (αν υπάρξουν απουσίες ή τραυματισμοί). Σε καμία περίπτωση δε θα έχουν την απαιτούμενη φρεσκάδα.
Για αυτό και θεωρώ πως ίσως να ήταν καλύτερα να προσέθετε ο coach ένα «τεσσάρι» και να είχε τον Αγραβάνη μπαλαντέρ στο «4» και το «5».
Σίγουρα ο Σφαιρόπουλος ξέρει καλύτερα και περισσότερα από μένα κι από εσάς, οπότε δεν έχουμε παρά να τον εμπιστευτούμε.
Οι έξι θέσεις ξένων καλύφθηκαν. Αν προκύψει περίπτωση Έλληνα παίκτη τότε θα την κοιτάξουν αν και δεν υπάρχουν πολλοί στην αγορά.
Ο Μάικ Μπράμος πέρυσι δεν έπαιξε καθόλου με κάταγμα στο χέρι και έχει ένα κασέ σα να έπαιξε, να πήρε την Ευρωλίγκα και να έβαλε 45 πόντους στον τελικό.
Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν είναι παίκτης για αυτό το επίπεδο.
Ο Κώστας Καϊμακόγλου είναι το απόλυτο κομμάτι που λείπει από το ερυθρόλευκο παζλ, αλλά έχει συμβόλαιο με την Ούνικς.
Τους Μπουρούση και Βουγιούκα που είναι ελεύθεροι δεν τους αναφέρω καν γιατί καλύφθηκαν οι θέσεις των σέντερ.
Λογικά ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τις μεταγραφές του εκτός αν κινηθεί για νεαρό Έλληνα διεθνή με φόντο το μέλλον και όχι το παρόν.
ΥΓ: Ο Μιλουτίνοφ ήρθε στον Ολυμπιακό υπό τις ευλογίες του Γκρεγκ Πόποβιτς. Οι «ερυθρόλευκοι» με τους Σαν Αντόνιο Σπερς έχουν χτίσει άριστες σχέσεις τα τελευταία 7-8 χρόνια. Κάθε καλοκαίρι είτε ο Μαρμαρινός, είτε ο Γκατζούλης ακολουθούν τα «σπιρούνια» στο summer league. Ό Χρήστος Σταυρόπουλος έχει εξαιρετικές σχέσεις με τους ανθρώπους των Σπερς σε διοικητικό πόστο και κάπως έτσι η ομάδα που έχει τα δικαιώματα του Μιλουτίνοφ στο ΝΒΑ, πρόκρινε τον Oλυμπιακό για ευρωπαϊκή στέγη και όχι κάποια άλλη ομάδα που ενδιαφέρθηκε για αυτόν.
ΥΓ2: Προσωπική άποψη... Ο Ολυμπιακός του χρόνου στο 80% των παιχνιδιών του θα δέχεται λιγότερους από 70 πόντους. Πόσους θα βάζει μένει να δούμε...
ΥΓ3: Κανένα από τα «πεντάρια» δεν μπορεί να κατέβει στο «4».
ΥΓ4: Πολύ ωραίος τύπος ο Χάκετ. Στο μικρό διάστημα που τον γνώρισα έδειξε άνθρωπος με χιούμορ, με υπομονή και με αυτογνωσία.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: