Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Τι κάνουν αυτοί στον ΠΑΟΚ;

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τις κινήσεις που δεν κάνει ο ΠΑΟΚ και τους στόχους της νέας σεζόν. Από… τα σύννεφα εξακολουθούν να πέφτουν, όσοι παρακολουθούν τι κάνει ή τι δεν κάνει μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ με το ρόστερ του, σε αυτό το πολύ έντονο και παράξενο μεταγραφικό καλοκαίρι.

Το βασικό στοιχείο που δίνει μερικές απαντήσεις σε όλα όσα συμβαίνουν ή δεν συμβαίνουν μέχρι τώρα, έχει να κάνει με το πρώτο στόχο του ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2015.

Το γράψαμε προχθές, το επαναλαμβάνουμε με την πίστη ότι όλο και περισσότεροι θα αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει. (Φυσικά και δεν έχουμε στόχο να στηρίξουμε τις κινήσεις, προφανώς και δεν ξέρουμε αν θα πετύχει όλο το σχέδιο, αλλά προσπαθούμε να εξηγήσουμε το σκεπτικό).

Πρώτος στόχος του ΠΑΟΚ αυτό το καλοκαίρι ΔΕΝ είναι να πάρει το πρωτάθλημα!

Πρώτος στόχος ΔΕΝ είναι να προκριθεί στην Ευρώπη.

Πρώτος στόχος ΔΕΝ είναι να κερδίσει τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και τέλος πάντως να προπορευτεί στο πρωτάθλημα που ξεκινάει τον Αύγουστο.

Πρώτος στόχος φυσικά ΔΕΝ είναι να πάρει το κύπελλο.

Και για να μην ξεχνιόμαστε… Ο ΠΑΟΚ δεν βάζει στόχο του να χαροποιήσει τον κόσμο του με κινήσεις που «πουλάνε» στην λαϊκή μάζα, αλλά με κινήσεις που οι υπεύθυνοι (οι ειδικοί) θεωρούν απαραίτητες για να πετύχουν τον στόχο τους.

Ο ΠΑΟΚ θέλει να φτιάξει ομάδα. Κι’ αυτό το καλοκαίρι κάνει την αρχή!

Επιδίωξη του Άρνεσεν είναι να δημιουργήσει σύνολο με αρχές, με συγκεκριμένη ταυτότητα, με παίκτες που θα έχουν τη νοοτροπία που ο ΠΑΟΚ επιδιώκει.

Ότι αυτή η προσπάθεια αποτελεί προτεραιότητα, δεν σημαίνει βέβαια ότι ο ΠΑΟΚ παίζει στα προκριματικά για να αποκλειστεί. Δεν σημαίνει ότι θα κατέβει στο πρωτάθλημα με στόχο να βγει πέμπτος! (Προφανώς είναι πολύ δύσκολο να γίνουν όλα μαζί…)

Απλά, στην προσπάθεια να δημιουργήσει ομάδα με τις αρχές που θέλει να βάλει ο αθλητικός διευθυντής και φυσικά ο προπονητής του, δεν τοποθετεί τίποτα άλλο πιο πάνω. Ειδικά τώρα, στο πρώτο καλοκαίρι που ξεκινάει αυτή η διαδικασία.

Εκτιμά λοιπόν ο Τούντορ, ότι σε αυτή την προσπάθεια (στη νέα ομάδα με τις αρχές που αποφάσισαν να βάλουν) δεν του κάνει την δουλειά ο Μάρτενς, ο Γκολάσα, ο Ρατς, ενώ μόνος του αποχωρεί και ο Περέιρα!  (Σε λίγες μέρες και κάποιοι ακόμη, ενώ είναι δεδομένο ότι αφού φεύγουν παίκτες, είναι έτοιμοι να έρθουν κάποιοι άλλοι. Αυτούς που θέλει ο ΠΑΟΚ, με τις προυποθέσεις που θέτει ο Άρνεσεν...)

Από πλευράς ονομάτων και αποχωρήσεων, η έκπληξη έρχεται από την υπόθεση Ρατς. Και εγώ πιστεύω (ίσως και οι περισσότεροι) ότι η προσωπικότητα και η ποιότητα του Ρουμάνου, είχε να δώσει πράγματα στον ΠΑΟΚ…

Αλλά…

Ο Τούντορ και κατ’ επέκταση ο Άρνεσεν, θεωρούν άλλα πράγματα. Ίσως αντιλαμβάνονται από την καθημερινότητα και την προσωπική επαφή, ότι και αυτός ο αθλητής, δεν ταιριάζει σε αυτό που λένε… «η ομάδα είναι πάνω απ’ όλους»   (Μην ξαναγράψει κανείς ότι ο ΠΑΟΚ παίζει 3-5-2 και σε αυτό δεν ταιριάζει ο Ρατς, γιατί αυτό δεν ισχύει και μάλιστα εις διπλούν…)

Εδώ επάνω (και με αφορμή τις προσωπικές απόψεις του καθενός) πρέπει να τονίσουμε κάτι άλλο.

Στη νέα προσπάθεια, ο Άρνεσεν και ο προπονητής (στο τέλος-τέλος και η ΠΑΕ με τον Σαββίδη που πληρώνει) ΔΕΝ είναι δυνατόν να παίρνουν αποφάσεις μέσα από… γκάλοπ. Με βάση τη λαϊκή απαίτηση δηλαδή…

Όπως διαπιστώσαμε και τις περασμένες ημέρες, πολλοί ΠΑΟΚτσήδες έκαναν αρνητικά σχόλια για την ομάδα τους, με βάση το… ποιους ΔΕΝ ήθελαν να βλέπουν σε αυτή. Άλλος τον Σαλπιγγίδη, άλλος τον Μαντούρο, άλλος τον Γλύκο, τον Κίτσιου, τον Τζαβέλλα, τον Κόστα, τον Λούκας και… και…

Έτσι όμως (με λαϊκίστικα χατίρια) ομάδα ΔΕΝ κάνεις.

Εδώ επάνω να αναφέρουμε και πάλι, ότι εμείς δεν είμαστε σίγουροι για το ότι Άρνεσεν-Τούντορ και φυσικά ο ΠΑΟΚ, θα πετύχουν στο σχέδιο που έχουν και τελικά σε 1-2 χρόνια θα φτιάξουν ομαδάρα. Θα το δούμε…  Αυτό που γνωρίζουμε όμως είναι… τι οδήγησε σε αποτυχία περασμένα σχέδια και αυτά θυμίζουμε.

Και κάτι ακόμη σχετικό…

Σοβαρές μεταγραφές ΣΙΓΟΥΡΑ δεν μπορείς να κάνεις, όταν για να αποκτήσεις έναν  παίκτη, πρέπει οπωσδήποτε να φανεί ότι τον «έκλεψες» από μία άλλη Ελληνική ομάδα, έτσι ώστε να ικανοποιηθεί ο αλαζονικός σου χαρακτήρας, ή ένα κομμάτι του κοινού που πάντα επηρεάζεται από τις εντυπώσεις.   

Καλώς ή κακώς, αυτού του είδους ο λαϊκισμός, εξακολουθεί να «πουλάει» στην Ελλάδα. Εδώ όπου πολλές φορές η επικοινωνία και το τι… «φαίνεται», περνάει σε πρώτη μοίρα σε σχέση με την ουσία και το τι πραγματικά γίνεται!

Γιατί πώς αλλιώς εξηγείται το φαινόμενο να θέλεις έναν ποδοσφαιριστή, αλλά για να τον αποκτήσεις, να βάζεις ως απαραίτητη προϋπόθεση ότι… πριν την υπογραφή, ΠΡΕΠΕΙ να φανεί οπωσδήποτε και… ποικιλοτρόπως, ότι τον ήθελε και άλλη Ελληνική ομάδα! (Κάτι που αυτή τη φορά έγινε με στημένες πληροφορίες, από την Ισπανική πλευρά).

Ο ΠΑΟΚ όμως με τέτοιου είδους εντυπώσεις δεν ξέρει να παίζει. Καλώς ή κακώς!

Γιατί αλήθεια είναι, ότι σε αυτή την χώρα όπου ο λαϊκισμός ακόμη κυριαρχεί σε όλα τα επίπεδα, μάλλον χαμένος βγαίνει ο ΠΑΟΚ που δεν ακολουθεί αυτό το παιχνίδι…

Ένας ΠΑΟΚ που ΔΕΝ επέλεξε να διαφημίζει εδώ και 1,5 χρόνο το τι έκανε με την UEFA και την ενημέρωσή της για τα σκάνδαλα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και πολλές φορές βρέθηκε εκτεθειμένος απέναντι στο δικό του κοινό…

Αυτός όμως είναι ο ΠΑΟΚ…

Χωρίς λαϊκιστές, χωρίς κανάλια, χωρίς «δικούς» του, χωρίς επικοινωνιακά τρικ και ΦΥΣΙΚΑ για να μην ξεχνιόμαστε, χωρίς ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ εμπλοκή σε οτιδήποτε βρώμικο έχει αποκαλυφθεί για την διαφθορά στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτά τα τελευταία τέσσερα χρόνια των ερευνών για τις δύο εγκληματικές οργανώσεις…*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: