Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Φινμπόγκασον: «Πάντα είχα στόχο να παίξω Τσάμπιονς Λιγκ»

Ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον εξήγησε τους λόγους που τον έφεραν στον Ολυμπιακό σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ιστοσελίδα της χώρας του…

Φινμπόγκασον: «Πάντα είχα στόχο να παίξω Τσάμπιονς Λιγκ»
Το Τσάμπιονς Λιγκ και το μεγάλο ενδιαφέρον για την απόκτησή του ήταν οι λόγοι που αποδέχθηκε την πρόταση του Ολυμπιακού. Αυτό ανέφερε ο Άφρεντ Φινμπόγκασον σε ιστοσελίδα της χώρας του.

Ο Ισλανδός άσος μίλησε και για το επόμενο καλοκαίρι τότε που θα έχει ολοκληρωθεί ο δανεισμός του.

«Ο Ολυμπιακός έχει οψιόν αγοράς μου μετά το δανεισμό και σίγουρα θα υπάρξουν πολλά ερωτήματα για το μέλλον μου, αλλά εγώ συγκεντρώνομαι στο τι μπορώ να προσφέρω την ομάδα και το τι θα γίνει του χρόνου θα εξαρτηθεί από τις εμφανίσεις μου


Αναλυτικά οι δηλώσεις του σε ιστοσελίδα της χώρας του

Για το δανεισμό του στον Ολυμπιακό:

“Ήθελα να παίξω σε μία μεγάλη ομάδα που διεκδικεί τρόπαια και παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ, αντί να είμαι στην ίδια θέση με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ για δεύτερη σερί χρονιά. Όταν ήρθε η πρόταση, την αξιολόγησα, και είμαι πολύ ευτυχισμένος που προχώρησε η συμφωνία. Υπήρχαν πολλές προτάσεις, αλλά η ομάδα που ήθελα περισσότερο ήταν ο Ολυμπιακός. Αν δεν παίζεις σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα, τότε καλύτερα να παίζεις στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ολυμπιακός είναι εκεί κάθε χρόνο και όταν ξεκίνησα σαν επαγγελματίας, είχα ως στόχο μου να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα μπορέσω να το κάνω εδώ”.

Για την κρίση στην Ελλάδα:

“Δεν θα ερχόμουν αν υπήρχε οποιαδήποτε αβεβαιότητα για τον σύλλογο, οπότε δεν ανησυχώ. Έκαναν μεγάλη προσπάθεια για να με πάρουν και είμαι ευχαριστημένος από το ενδιαφέρον τους. Είναι μεγάλη πρόκληση να έρχομαι σε μία ομάδα που με ήθελε τόσο πολύ”.

Για το τι θα συμβεί το επόμενο καλοκαίρι:

“Ο χρόνος θα το δείξει. Το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο και τα πράγματα αλλάζουν πολύ γρήγορα. Ο Ολυμπιακός έχει οψιόν αγοράς μου μετά το δανεισμό και σίγουρα θα υπάρξουν πολλά ερωτήματα για το μέλλον μου, αλλά εγώ συγκεντρώνομαι στο τι μπορώ να προσφέρω την ομάδα και το τι θα γίνει του χρόνου θα εξαρτηθεί από τις εμφανίσεις μου”.

Για την περυσινή σεζόν στη Σοσιεδάδ:

“Ήταν δύσκολη σίγουρα η κατάσταση αγωνιστικά και δεν το αρνούμαι, αλλά την ίδια στιγμή πέρασα όμορφα. Δεν έχει σημασία σε ποια ομάδα είσαι, αν δεν παίζεις σε όλα τα παιχνίδια δεν είσαι ποτέ 100% ευχαριστημένος. Τραυματίστηκα νωρίς και άργησα να βρω ρυθμό, οπότε ήταν δύσκολο. Όμως πήρα τα θετικά της εμπειρίας. Έπαιξα αντίπαλος με τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και σίγουρα έγινα πιο δυνατός μετά από αυτή τη χρονιά”.

Για τον Ντέιβιντ Μόγιες:

“Είναι καλός, είχαμε καλή σχέση και είπαμε αντίο σε καλό κλίμα. Έίναι ένας προπονητής με τη μέθοδό της Πρέμιερ Λιγκ. Σίγουρα θα ήθελα να είχα περισσότερες ευκαιρίες, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο και ό, τι έγινε έγινε. Έχω όμως μόνο καλά πράγματα να πω γι’ αυτόν”.

Για το γεγονός ότι θα αγωνιστεί σε τρίτη σερί ομάδα με ριγέ φανέλες (Χέρενφεν, Σοσιεδάδ, Ολυμπιακός):

“Φαίνεται πως μου πάνε οι ρίγες. Τα χρώματα είναι σέξι και η φανέλα είναι πολύ σικ!”.

Για την ελληνική γλώσσα:

“Είναι πολύ διαφορετική γλώσσα από αυτές που μαθαίνουμε, γιατί πρέπει να μάθεις ένα δεύτερο αλφάβητο, οπότε δεν καταλαβαίνεις ούτε λέξη. Πρέπει όμως να προσπαθήσω να τα μάθω και θα δω πώς θα πάνε τα πράγματα”. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: