Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Ο «γητευτής» Βάργκας και το «κούμπωμα» Σιμόες-Γιόχανσον!

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την 2η φιλική αναμέτρηση της ΑΕΚ, για τον «γητευτή» της μπάλας Βάργκας, για τον Βασιλαντωνόπουλο, τον Σιμόες και την ευχάριστη έκπληξη Κρισάντους.

Ο «γητευτής» Βάργκας και το «κούμπωμα» Σιμόες-Γιόχανσον
Σε αυτά τα παιχνίδια, αυτό που μετράει είναι η εικόνα να βελτιώνεται από το ένα παιχνίδι στο άλλο. Επίσης, για να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε κρίση, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας, πως ο αντίπαλος σήμερα, παρατάχθηκε με αναπληρωματικούς, μιας και χθες είχε επίσημη υποχρέωση για το πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ εμφανίστηκε σαφώς βελτιωμένη σε κάποιους τομείς, συγκριτικά με το ματς κόντρα στην Χάποελ Τελ Αβίβ. Αυτό είναι φυσιολογικό, μιας και οι ποδοσφαιριστές, όσο θα προχωρούν οι μέρες θ’ αποκτούν περισσότερη χημεία μεταξύ τους και αυτό θα συμβεί μόνο μέσα από τα συνεχή παιχνίδια.

Σε ατομικό επίπεδο ο Βάργκας, είναι αυτός που περιμένουν οι «Ενωσίτες» να κάνει την διαφορά και την κάνει. Έχει αυτό το παραπάνω από όλους τους συμπαίκτες του μέσα στο γήπεδο και μπορεί να κάνει εύκολο κι απλό το πιο δύσκολο. Δείχνει να έχει προσαρμοστεί πολύ σύντομα στο παιχνίδι της ομάδας και στις απαιτήσεις που έχει ο Τραϊανός Δέλλας από εκείνον. Για το τι μπορεί να κάνει μέσα στο γήπεδο, δε νομίζω, πως όσοι τον έχουν δει, έχουν την παραμικρή αμφιβολία.

Εκείνος που είχε προβληματίσει, κάπως στο πρώτο παιχνίδι ήταν ο Σιμόες που σήμερα όμως μαζί με τον Γιόχανσον, έδειξαν να «κουμπώνουν» πολύ καλά. Με δεδομένο πως αυτοί οι δύο θα είναι το δίδυμο στα αμυντικά χαφ, θεωρώ πως θα πρέπει η παρουσία τους και στα επόμενα φιλικά παιχνίδια να είναι ταυτόχρονη, για να μπορέσουν ν’ αποκτήσουν την απαραίτητη «χημεία». Είναι πολύ σημαντικό για την συνολική λειτουργία της ομάδας, να μπορέσουν αυτοί οι δύο παίκτες να βελτιώσουν τη συνεργασία τους.

Ακόμα σε ατομικό επίπεδο, πολύ καλός ήταν ο Βασιλαντωνόπουλος. Ο νεαρός μπακ-χαφ έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που του επιτρέπουν να βελτιωθεί και να γίνει μια εξαιρετικά αξιόπιστη μονάδα. Τα όσα έδειξε στο δεύτερο μισό της σεζόν που πέρασε, με τη φανέλα του Απόλλωνα δεν είναι τυχαία. Βέβαια η κανονική του θέση είναι χαφ και γι’ αυτό ίσως και τα γεμίσματα του, προς την αντίπαλη περιοχή, γίνονται πάντοτε στην καρδιά της άμυνας και είναι πάντα επικίνδυνα. Η σέντρα που βγάζει στον Σιμόες στο τέλος του πρώτου μέρους, είναι υποδειγματική.

Ο Κρισάντους μπορεί να έκανε εξαιρετική εμφάνιση σήμερα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έγινε ξαφνικά αξιόπιστη λύση. Θεωρώ πως θα πρέπει να προσθέσει πολλές ακόμη στο ενεργητικό του, για να θεωρείται αξιόπιστη λύση. Άλλωστε δεν είναι ένας ποδοσφαιριστής που μάθαμε χθες, τον είδαμε για περίπου ένα εξάμηνο και ξέρουμε. Παρόλα αυτά η ΑΕΚ, χρειάζεται κι έναν ακόμα επιθετικό για να «γεμίσει» το οπλοστάσιο της μπροστά και αυτό δεν χωράει συζήτηση.

Στα μείον, από το σημερινό ματς θα σημειώσω το γεγονός πως το καλό passing game, θα πρέπει από ένα σημείο και μετά να μεταφράζεται και με καλές τελικές πάσες και στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ, δεν μπόρεσε να βρει κάποια τέτοια από τον άξονα. Επίσης για ένα ακόμα παιχνίδι, αυτός που απογοήτευσε ήταν ο Μπαρμπόσα. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του, όσα επιχειρούσε έμεναν ξανά ημιτελή και ο προβληματισμός γι’ αυτόν αυξάνεται όσο και φέτος, δεν προσφέρει τα αναμενόμενα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: