Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Ο Μιλουτίνοφ, ενός άρτια φτιαγμένου ρόστερ!!


Ο Ολυμπιακός δημιουργεί πανίσχυρη γραμμή ψηλών με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ και ο Νίκος Ζέρβας γράφει για το έξυπνο κόλπο των «ερυθρόλευκων» με τον Σέρβο σέντερ, αλλά και τον άψογο φετινό σχεδιασμό.

Ο Μιλουτίνοφ, ενός άρτια φτιαγμένου ρόστερ

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Μετά τους «ηχηρούς» Χάκετ και Γιάνγκ, το πολυεργαλείο, Στρόμπερι, τον χρήσιμο Αθηναίου και τον φέρελπι, Τολιόπουλο, ο Ολυμπιακός έφτιαξε μία πλήρη γραμμή σέντερ, με την προσθήκη του Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ενός παίκτη που αν επιβεβαιώσει τις προσδοκίες –των Σπερς και όχι μόνο- σε λίγα χρόνια θα είναι από τους πιο χρήσιμους ψηλούς στο ΝΒΑ. Ο Σέρβος, έκλεισε την εξάδα των ξένων, αφού ο Σφαιρόπουλος επέλεξε να έχει το… κεφάλι του ήσυχο για τις βραδιές που Γιάνγκ και Χάντερ θα φορτώνονται με φάουλ (η προκύψει τραυματισμός). Προσέθεσε ποιότητα και προοπτική στο «5» (είναι πληρέστερο από ποτέ τα τελευταία χρόνια) και παράλληλα δίνει ξεκάθαρο ρόλο δεύτερου πάουερ φόργουορντ στον Αγραβάνη, που με όσα έκανε φέτος, τον αξίζει και με το παραπάνω. Αν δώσουν λύσεις και οι Τσαϊρέλης-Παπαπέτρου στο «4», η –ως ένα βαθμό- δικαιολογημένη απορία για τυχών «κενό» στη συγκεκριμένη θέση δεν θα υφίσταται.

Ο Μιλουτίνοφ, είναι ένας παίκτης που για την ηλικία του έχει τρομερά προσόντα. Διαθέτει διαφορετικά ατού από τους άλλους δύο ψηλούς, αθλητικό κορμί, είναι δουλευταράς, ταχύς, έχει καλές κινήσεις, τελειώνει τις φάσεις πάνω από τη στεφάνη και έχει καλό σουτ από τα 3-4 μέτρα. Είναι δεδομένο πως έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης σωματικά (ώστε να παίζει περισσότερο με πλάτη και να δημιουργεί για τον εαυτό του), έχοντας και καλύτερους συμπαίκτες δίπλα του, ενώ με την απόκτησή του ο Ολυμπιακός πρόσθεσε εκτός των άλλων στο ρόστερ έναν εξαιρετικό ριμπάουντερ. Οι Σπερς έχουν δει στο πρόσωπό του έναν παίκτη υψηλών προδιαγραφών και με τις… ευλογίες τους θα δουλέψει στον Πειραιά για τα επόμενα -τουλάχιστον- δύο χρόνια για να προετοιμαστεί ενόψει ΝΒΑ.

Η… κοψιά του θυμίζει Ντράγκαν Τάρλατς και έχει όλα τα φόντα να ακολουθήσει νωρίτερα τη διαδρομή του συμπατριώτη του στο καλύτερο πρωτάθλημα του Κόσμου. Τα μη αγωνιστικά κέρδη της κίνησης για τον Ολυμπιακό, εκτός από αναθέρμανση της σχέσης με το Σαν Αντόνιο –με ότι αυτό συνεπάγεται- έχουν να κάνουν και με τα χρήματα που μπορεί να βάλουν οι «ερυθρόλευκοι» στο ταμείο τους σε δύο χρόνια από τον Μιλουτίνοφ (600 χιλιάδες ευρώ το buy out), αλλά και η ανανέωση του μέσου όρου ηλικίας της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός φαινομενικά (δεν αποκλείεται να γίνει μία ακόμα κίνηση με Έλληνα παίκτη) έχει ολοκληρώσει το ρόστερ του, κάνοντας τη μία υπέρβαση μετά την άλλη, σε μία εξαιρετικά δύσκολη εποχή για την Ελλάδα. Η… επιθετική πολιτική που ακολούθησε η ΚΑΕ στις μεταγραφές, αλλά και όλα όσα όμορφα έχουν προηγηθεί τα προηγούμενα χρόνια από την ομάδα με τίτλους και μεγάλες νίκες, αξίζουν μεγαλύτερης στήριξης από τον κόσμο. Ανεξαρτήτως με το ποια θα είναι η συγκομιδή τον Μάιο, φέτος έχει μετουσιώσει σε πράξη έναν εξαιρετικά προσεγμένο και εύστοχο σχεδιασμό. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: