Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Κόστα: «Στο χέρι μας»

Από τον ΠΑΟΚ και την εμφάνισή του θα κριθεί το αποτέλεσμα στο αυριανό παιχνίδι με την ΑΕΚ υποστήριξε ο Ρικάρντο Κόστα στην κάμερα της Nova.

Κόστα: «Στο χέρι μας»
Στο... χέρι του ΠΑΟΚ είναι να πάρει τη νίκη στο αυριανό παιχνίδι με την ΑΕΚ σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο Ρικάρντο Κόστα στην κάμερα της Nova.

Ο κεντρικός αμυντικός του «Δικεφάλου του Βορρά» έπλεξε το εγκώμιο της Ένωσης αλλά –όπως είπε - «αυτά δεν έχουν τόση σημασία όμως, όσο το πώς θα παρουσιαστούμε εμείς, ο ΠΑΟΚ».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ρικάρντο Κόστα στη «Nova»:

Το σχόλιο του για το αποτέλεσμα στο Μπακού:

Η ατμόσφαιρα είναι καλή. Η αλήθεια είναι ότι θέλαμε να κερδίσουμε. Φέραμε μία ισοπαλία στην αρχή του Europa League, που είναι ένα λογικό αποτέλεσμα. Με την καλή ατμόσφαιρα και την πολλή δουλειά θέλουμε να συνεχίσουμε να πάμε καλύτερα στη συνέχεια και να δούμε το επόμενο παιχνίδι.

Για την εκτίμηση του ότι στο παιχνίδι με την Καμπάλα στο οποίο οι κορυφαίοι παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν οι αμυντικοί και ο τερματοφύλακας:

Είναι κομμάτι της ομάδας. Πήγε καλά η άμυνα, αλλά το ίδιο και η επίθεση γιατί είχαμε σπουδαίες ευκαιρίες για να σκοράρουμε. Αν βάζαμε 2-3 γκολ στο πρώτο ημίχρονο θα ήταν ένα διαφορετικό παιχνίδι. Αλλιώς θα διαχειριζόμασταν τη μετάβαση από το αμυντικό στο επιθετικό κομμάτι και αλλιώς το διαχειριστήκαμε όταν ήταν 0-0 το σκορ. Είναι και ο αντίπαλος μία ομάδα με έντεκα παίκτες. Αυτή τη φορά μπορεί να ήταν οι αμυντικοί και ο τερματοφύλακας για εμάς, ωστόσο μπορεί την επόμενη φορά, στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, να είναι ο επιθετικός ο καλύτερος παίκτης μας.

Για τη βελτιωμένη εικόνα του στα τελευταία παιχνίδια:

Όταν δουλεύεις σκληρά και πιστεύεις στη δουλειά που κάνεις και το σύστημα που παίζεις, αυτό σε βοηθάει. Φυσικά έχει να κάνει και με την εμπιστοσύνη, παρότι είμαι έμπειρος για να διαχειρίζομαι τέτοιες καταστάσεις. Έχω την εμπιστοσύνη του προπονητή και το νιώθω αυτό και έτσι πάντα γίνεσαι καλύτερος παίκτης. Αυτό ισχύει και για άλλους παίκτες της ομάδας που ανεβάζουν την απόδοση τους. Είναι σημαντικό που αγωνιζόμαστε στον ΠΑΟΚ, μία ομάδα υψηλού επιπέδου και θα πρέπει να συνεχίσουμε με πάθος για να παραμείνουμε ψηλά.

Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ:

Ξέρω κάποιους παίκτες της ΑΕΚ και το σύστημα που παίζουν. Γνωρίζω αρκετά πράγματα. Έχουμε ακόμα δύο ημέρες για να προετοιμαστούμε. Αλλά πιστεύω ότι θα πρέπει αυτά τα πράγματα να τα κρατήσουμε για εμάς. Είναι μία πολύ καλή ομάδα με καλούς παίκτες και ιστορία. Έχουν πολύ γρήγορους παίκτες και βγαίνουν στην αντεπίθεση εύκολα. Αυτά δεν έχουν τόση σημασία όμως, όσο το πώς θα παρουσιαστούμε εμείς, ο ΠΑΟΚ. Να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Είναι παιχνίδια ντέρμπι τα οποία είναι πολύ ιδιαίτερα. Στο 90% των περιπτώσεων έχουν προτεραιότητα για τη νίκη αυτοί που κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο και έχουν την κατοχή της μπάλας και προσπαθούν να είναι οργανωμένοι στο αμυντικό και επιθετικό κομμάτι και να μη δεχτούμε γρήγορες αντεπιθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: