Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Φυσέκης: «Ήμουν… μισός και στα δύο»

Στην δύσκολη απόφαση που πήρε να αφήσει το ποδόσφαιρο στα 30 του και να αφοσιωθεί στις σπουδές του αναφέρθηκε μέσω του ΣΠΟΡ FM 94,6. ο πρώην πλέον τερματοφύλακας του Άρη, Γιάννης Φυσέκης.

Φυσέκης: «Ήμουν… μισός και στα δύο»
«Δεν είμαι ιδιαίτερα καλά αυτές τις ημέρες, άλλο αν ακούγομαι χαρούμενος», ανέφερε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο πρώην γκολκίπερ του Άρη και της ΑΕΚ, Γιάννης Φυσέκης μιλώντας στους Γιώργο Χελάκη, Σωτήρη Κωσταβάρα για την απόφαση του να «κρεμάσει» τα γάντια του ώστε να ολοκληρώσει το διδακτορικό του στη Μοριακή Βιολογία.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

-την απόφαση του: «Είμαι στον τρίτο χρόνο και έχω ακόμη μια χρόνια και τελειώνω. Πέρυσι το εξάμηνο που πέρασε είχα κάποιες εκατέρωθεν διευκολύνσεις, από τον Άρη και τη σχολή μου δηλαδή και τους ευχαριστώ πολύ. Στο εξωτερικό είναι αλλιώς. Λειτουργούν διαφορετικά. Μάλλον εμείς θα ξέρουμε καλύτερα και δεν θα ξέρουν αυτοί (σ.σ. είπε με ειρωνική διάθεση). Πέρυσι έφευγα και έκανα τρεις ώρες ταξίδι κάθε εβδομάδα, ήμουν μισός ουσιαστικά και στα δυο. Δεν τα έκανα όπως έπρεπε.

Κανένας κλάδος ή τομέας δεν σου εγγυάται ότι θα βρεις κάτι. Ειδικά σε επιστήμες που χρειάζεται έρευνα και χρειάζεται μεγάλο κονδύλι. Κάποιοι αφιερώνουν ολόκληρη τη ζωή τους και δεν τα καταφέρνουν. Εντός συνόρων δεν μπορείς να το ακολουθήσεις. Υπάρχουν κάποιες ιδιωτικές εταιρείες που σου δίνουν την ευκαιρία, αλλά είναι λίγες οι θέσεις. Αυτό που ακολουθώ εγώ είναι κάτι πολύ καινούργιο για την Ελλάδα και δεν έχει εξελιχθεί ακόμη».

-το πώς αισθάνεται για την απόφαση του: «Δεν είμαι ιδιαίτερα καλά αυτές τις ημέρες, άλλο αν ακούγομαι χαρούμενος, είναι η μισή ζωή μου το ποδόσφαιρο. Έκανα προπονήσεις κάθε μέρα για πολλά χρόνια. Θα το συνειδητοποιήσω σιγά-σιγά. Δεν νομίζω ότι θα άλλαζε κάτι αν ανέβαινε, δεν εξαρτάται απ’ αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: