Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Οι έξι καινούργιοι κι ο Τζίμι!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την γραμμή κρούσης του Ολυμπιακού και το μεγάλο στοίχημα!

Οι έξι καινούργιοι κι ο Τζίμι!
• Ήδη έχουμε ένα πρώτο δείγμα του φετινού Ολυμπιακού. Όχι ασφαλές, αλλά έχουμε. Κάτι από τα φιλικά, κάτι από τα τρία πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος, κάτι από το πρώτο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ έχουμε μία εικόνα.

• Και αυτό που τουλάχιστον σε αυτή τη φάση προκύπτει είναι ότι αν του βγουν του Ολυμπιακού οι μεταγραφές των επιθετικών παικτών του, τότε δεν θα έχει πρόβλημα. Θα πάει καλά η ομάδα.

• Στη μεσαία γραμμή δείχνει καλυμμένος με Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Κασάμι, Μπουχαλάκη, το Μανιάτη, που κάποια στιγμή θα γυρίσει και πιο μπροστά τους τον Τσόρι, τον Φορτούνη και τον Φουστέρ. Μην κοιτάτε που τώρα έγινε το μπάλωμα με το Σαλίνο, λόγω της τιμωρίας του Λούκα, του τραυματισμού του Μπουχαλάκη και της έλλειψης ετοιμότητας 100% των Καμπιάσο, Κασάμι και Μανιάτη. Γενικά υπάρχουν πολλές κι αρκετά καλές λύσεις.

• Και στην άμυνα υπάρχουν λύσεις με Ρομπέρτο (Καπίνο) και Ομάρ, Μαζουάκου, Σαλίνο και Ντα Κόστα, Σιόβα, Μποτία, Αυλωνίτη, Βούρο.

• Μου φαίνεται πως το πιο μεγάλο στοίχημα θα είναι η επίθεση. Πόσο θα βοηθήσουν οι Ιντέγε, Φινμπόγκασον, Πουλίδο κι οι Πάρντο, Ερνάνι, Σέμπα. Κι όχι μόνο πόσο, αλλά και πότε. Γιατί έχουμε ξεχάσει ότι πρόκειται για έξι καινούργιους παίκτες! Όλους στην επίθεση! Είναι όλοι παίκτες με καλές προδιαγραφές, αλλά είναι κι αδύνατο να μην χρειαστούν χρόνο.

• Ο Ιντέγε μπορεί ακόμη να μην έχει σκοράρει, αλλά ήδη δείχνει ότι μπορεί ο Ολυμπιακός να στηριχθεί πάνω του. Μπαίνει στη φωτιά, στη μονομαχία, τον βλέπεις και μέσα στις φάσεις, κάνει δουλειά και για τους συμπαίκτες του με κινήσεις με (βλέπε γκολ Τσόρι με Πλατανιά) και χωρίς (βλέπε ευκαιρία Σαλίνο με Μπάγερν) την μπάλα. Σαφέστατα έχει πάρει κεφάλι στη μάχη για μία θέση στην ενδεκάδα από τον Φινμπόγκασον και τον Πουλίδο, αλλά κι οι δύο άλλοι είναι διαπιστωμένης αξίας γκολτζήδες.

• Ο Μάρκο Σίλβα εμπιστεύεται τον Πάρντο για το δεξί άκρο, αφού τον είχε και περισσότερο χρόνο από τους άλλους στην προετοιμασία. Δεν έχει εντυπωσιάσει κιόλας-κι ακόμη πιο πίσω από αυτόν είναι οι άλλοι εξτρέμ από την Πορτογαλία, όμως αυτοί καλά καλά δεν έχουν παίξει μία φορά βασικοί. Δεν έχει νόημα να τους κρίνουμε από τώρα. Όσο πιο γρήγορα πάρουν μπρος, τόσο καλύτερα για τον Ολυμπιακό και για τους ίδιους. Αλλά θέλει υπομονή. Δεν γίνεται αλλιώς. Μιλάμε για έξι επιθετικούς, όλους από μεταγραφή. Με τους τρεις να μην έχουν κάνει προετοιμασία.

• Μην ξεχνάμε τον Ντουρμάζ, τον οποίο ο προπονητής θεωρεί αυτή την στιγμή ως τον βασικό του αριστερό εξτρέμ. Κι εγώ νομίζω ότι κι ο Πουλίδο μπορεί να βοηθήσει (και) στα πλάγια, όπως κι ότι σε κάποια ματς μπορεί να χρειαστούν κι οι δύο μαζί, κι ο Ιντέγε κι ο Φινμπόγκασον! *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: