Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

H UEFA διαψεύδει το... ντόπινγκ!!

Η έρευνα της Sunday Times άναψε... φωτιές στην Ευρώπη, όμως η UEFA διέψευσε κατηγορηματικά την είσοδο του ντόπινγκ στο Champions League!
H UEFA έβαλε... φρένο στις αποκαλύψεις για την παρουσία του ντόπινγκ στο Champions League. Οπως ήταν φυσικό, η είδηση της χρήσης αναβολικών ουσιών την πενταετία 2008-2013 στη κορυφαία διοργάνωση αναστάτωσε όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη. Ωστόσο, η αντίδραση της Ομοσπονδίας ήταν άμεση, αντικρούοντας τα συμπεράσματα της έρευνας που έδειξε πως το 7.7% των 879 ποδοσφαιριστών που συμμετείχαν έδειξαν υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης.
ADVERTISEMENT
«Αυτή η μελέτη δεν παρουσιάζει καμία επιστημονική απόδειξη της παρουσίας ντόπινγκ στο ποδόσφαιρο. H UEFA χρησιμοποιεί ένα εξαιρετικό πρόγραμμα αντι-ντόπινγκ κοντρόλ, με περισσότερους από 2000 ελέγχους τον χρόνο. Εμφανίστηκαν μόλις δυο κρούσματα  και αυτά λόγω χρήσης ναρκωτικών. Αυτό αποδεικνύει πόσο σπάνιο είναι το ντόπινγκ στο ποδόσφαιρο» τονίζει η ανακοίνωση. Η μελέτη που παρουσίασε η εφημερίδα «Sunday Times» εξέτασε 4.195 δείγματα ούρων από ποδοσφαιριστές σε 12 εργαστήρια και τα αποτελέσματα χτύπησαν... καμπανάκια.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: